Withings Scanwatch 38mm, Zwart (Zwart) Review
9 februari 2022, laatste update op 28 september 2023, 1.404 views
Rapporteer
Product gekocht
Het is vooral een mooi horloge met een paar slimme mogelijkheden. Leuk om stappen en hartslag bij te houden.
Minder geschikt om mee te sporten.
Voor wie een mooi horloge zoekt dat niet voortdurend opgeladen hoeft te worden, is dit een interessant apparaat.
Pluspunten
- Mooi en sierlijk horloge
- Combinatie met Health Mate app werkt goed
- Interessante gezondheidsfuncties
- Stevig gebouwd
- Accuduur uitstekend
- ECG en SpO2 functie met uitgebreide toelichting
Minpunten
- Automatische activiteitenkeuze niet altijd juist
- Wijzers niet in het donker leesbaar
Het horloge kan ook meldingen doorgeven (bijvoorbeeld Whatsapp berichten) maar ik vond dit vrij snel irritant worden omdat ieder los bericht wordt doorgegeven. Je kunt bovendien alleen op dat moment het bericht lezen. De melding wordt dus niet bewaard.
De herkenning van activiteiten werkt meestal goed, zeker voor wandelen, fietsen en hardlopen. Wintersportactiviteit pakt hij niet goed op. Het is helaas niet mogelijk om het automatisch bijhouden van activiteiten bij te houden.
Ik heb dit horloge mede vanwege de batterijduur gekozen. Die valt niet tegen: ik doe met gemak 3-4 weken met 1 lading. Opladen gaat binnen enkele uren.
Het horloge is bij daglicht goed afleesbaar. In het donker kun je de tijd digitaal zien, de wijzers zelf zijn dan niet goed meer zichtbaar. De kleine wijzer die je voortgang van je stappen aangeeft, is erg handig. Het was nog mooier geweest als je hier zelf kon instellen waar hij de voortgang op laat zien.
Ik gebruik het horloge zelf niet om te sporten. Het kan wel, maar het is duidelijk meer gericht op normaal gebruik. Het meegeleverde siliconenbandje zit erg fijn en het ziet er prima uit. De behuizing voelt stevig en het glas krast niet snel.
De bijbehorende Health Mate app is prettig in gebruik en stimuleert je om meer te bewegen, zonder irritant te worden. Ik gebruik zelf voor het hardlopen een Polar horloge. Door dit te synchroniseren met Google Fit en Google Fit weer te koppelen aan de Health Mate app, krijg ik de stappen van zowel mijn Polar horloge als mijn Scanwatch in de Health Mate app. Wat jammer is, is dat dit totaal aan stappen niet wordt gesynchroniseerd met de Scanwatch. De Scanwatch geeft dus alleen de zelf getelde stappen weer.
Ik heb dit horloge ruim 3 maanden in bezit.