Wordt verwacht

Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD (Nikon) Review

9 februari 2022, laatste update op 24 september 2024, 230 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima lens, ideaal voor bijv. vakantie vanwege het grote bereik. Wat zoom creep als je de lens naar beneden richt, en de zonnekap voelt wat fragiel aan. PZ motor is inderdaad vrij stil. De zoomlock is alleen voor transport, dus op 18mm.

Pluspunten

• Groot bereik
  • Stille zoom motor
  • Prima formaat voor dit bereik

Minpunten

• Zoom creep
  • Zonnekap wat fragiel

Ik kon deze lens toevallig krijgen voor een lage prijs, je ziet ze meestal rond de 300-400 euro. Ik ben er erg tevreden mee, maar ik twijfel of ik er meer dan 350 euro voor had neergeteld had.

Ik was op zoek naar een instap-lens voor vakantie, dus veel bereik zodat ik niet steeds hoef te wisselen. Deze is daarvoor ideaal. Ik heb de lens getest op een D500 maar hij gaat in de toekomst op een D7500 gebruikt worden. Hij lijkt wat zwaar misschien, maar ten opzichte van dit soort Nikon body's is de verhouding prima.

Ik heb er nog niet veel mee geschoten, maar voor zover ik nu kan beoordelen is het een prima lens, ook de reviews op andere sites waren overwegend positief. Als je de lens naar beneden richt heb je wel wat zoom creep, al is daar omheen te werken. Ik dacht eerst dat de zoomlock daarbij zou helpen, maar die feature is er alleen op 18mm dus is echt voor transport etc. bedoeld. De zonnekamp voelt een beetje goedkoop aan, het dunne materiaal is niet wat ik gewend ben van mijn andere lenzen. Geeft de indruk dat je er niet te hard in moet knijpen, en zorgen dat het niet knel komt in je tas.

Als ik wat meer foto's ermee gemaakt heb zal ik misschien nog wat meer aanvullen over de beeldkwaliteit, maar daar is online al vrij veel over te lezen. Al met al ben ik er blij mee, zeker voor het geld dat ik er voor betaald heb.

Heb jij ook een Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD (Nikon)?