€ 402,08 bij RedShell.nl | zakelijk

Canon MAXIFY GX6050 Review

4 februari 2022, laatste update op 11 januari 2023, 3.032 views Rapporteer

Mooie printer, een investering maar is het waard.

Pluspunten

• Mooi design
  • Goedkoop printen met Mega Tank
  • Stil
  • Snel
  • ADF scannen

Minpunten

• Initiële aanschaf prijs
  • Geen DADF (dupelx scannen)

Ik kwam van een Canon MX925, ook mooie printer, maar nadat de tweede ook weer de inmiddels befaamde B200 foutcode had en avondjes proberen te fixen, toch er afscheid van genomen. Eigenlijk besloten dat de volgende geen Canon zou worden, maar daar toch weer ge-eindigd en geen spijt van.

De Canon Maxify GX6050 heeft een mooi design, degelijk (wel wat zwaar), en ontzettend veel features. Omdat ik wel klaar was met de dure cartridges wilde ik een Ink Tank printer proberen. Deze zijn wat duurder in aanschaf en eigenlijk wilde ik weer duplex scan maar dat werd dan gelijk aan de prijs.

De keuze was uiteindelijk tussen de HP Smart Tank 7306 en de Canon Maxify GX6050. Deze laatste voor 'slechts' 379 euro nieuw kunnen kopen bij variando.nl (was daar ook direct de laatste) en geen spijt van gehad.

De printer installeren gaat eenvoudig via het stappenplan en het downloaden van installatie programma op elke computer. Er zit voldoende inkt bij om duizenden pagina's te printen, dus denk dat we voor de eerste 2-3 jaar wel klaar zijn. Wat heel fijn werkt is dat we probleemloos van verschillende computers (Windows, IOS, ChormeOS) kunnen printen. De vorige Canon had daar wel wat moeite mee. Ook werkt deze (i.t.t. de MX925) goed samen met onze Chromebooks.

Het printen gaat snel en de kwaliteit is meer dan voldoende, al denk ik dat als je echt foto's wilt printen de resolutie wat tekort komt. Scannen kan direct vanaf de printer naar computer, mail, en cloud.

Minpunten: de initiele aanschaf kosten (maar kijk voor een leuke deal) en het niet dubbelzijdig kunnen scannen. De grotere broer GX7050 kan dat wel, maar heeft naast het nadeel dat deze ook letterlijk groter is (tweede papier lade, who cares) is die ook weer 150 euro duurder.

= edit 11/01/23: printer kan via manual ADF wel dubbelzijdig scannen zie onderstaand meer info =

Al met al heeft de printer me tot nu toe positief verrast.

Heb jij ook een Canon MAXIFY GX6050?

Dank voor je behulpzame review, yordw!

Ik heb een vraagje. Deze printer heeft zoals je schrijft geen Duplex-ADF. Maar bij veel printers die dat ook niet hebben, is er dan wel manueel duplex te scannen via de ADF. Je legt dan de te scannen stapel papier in de ADF, waarna eerst de ene zijde van de stapel wordt gescand, waarna je de stapel omgekeerd terug legt in de ADF, waarna de andere zijde van de stapel wordt gescand. Software voegt dan de scans in de juiste volgorde samen. Veel Canon printers kunnen dit ook (De Canon IJ Scan Utility heeft een 'ADF Manual Duplex' modus: Document Scan -> Scan Options -> Select Source -> Document (ADF Manual Duplex)).

Maar hoe zit dat bij de GX6050? Ik las in een review dat deze printer dat niet kan, maar dat kan ik me haast niet voorstellen. Zou jij misschien voor mij in de scan-instellingen willen kijken of er zoiets bij staat?

Ik had Canon support al gemaild, maar die vertelden me dat Canon hier überhaupt geen software voor heeft, wat dus niet zo is...

Alvast bedankt voor je antwoord.

Arnold
Ter aanvulling: volgens dit document zou het moeten kunnen (zie punt 8 e.v.):
Hi Arnold,

Had vorig jaar naar deze oplossing gezocht, maar dan via het menu op de printer zelf en de app in iPhone. Beide hebben niet de mogelijkheid voor manueel ADF dubbelzijdig scannen. Maar was niet op de hoogte van deze functie via de computer.

Ik heb op mijn Windows 11 pc dit programma gestart, lijkt veel belovend.... maar helaas krijg ik als ik de scan opdracht verzend geen verbinding met de printer.

Na een poosje scherm:
Scanning...
Preparing to scan...
Do not open the document cover.

Krijg ik een scherm:
ScanGear
X Cannot communicate with scanner. Possible reasons
- [diverse redenen]
[etc. Try again, select scanner]
Code:2,157,50

Dit terwijl printen geen probleem is via Wifi-netwerk, test pagina komt er gewoon uit dus dat kan het niet zijn. Ga nog wel even kijken op een ander device en resetten, maar mocht je idee hebben wat het is laat me even weten. Zou ook graag deze functie hebben :)

[Reactie gewijzigd door yordw op 22 juli 2024 14:29]

Nogmaals geprobeerd nadat computer opnieuw opgestart. Gaf eerst melding dat origineel niet in ADF zat, maar was omdat printer nog in standby. Handmatig uit standby gehaald op de printer en daarna werkte het ADF manueel dubbelzijdig scannen precies zoals in omschreven. Nog blijer met deze printer, bedankt! :)

[Reactie gewijzigd door yordw op 22 juli 2024 14:29]

Ah, super! Heel erg bedankt voor het proberen! En voor je snelle reactie! _/-\o_ :)
Ik ga deze printer nu ook kopen. En ik zal Canon Support op de hoogte brengen van het feit dat dit een functie is die de GX6050 weldegelijk ondersteunt!
Groeten, Arnold