LET OP: het is nog een Early Acces product, dit betekend dat veel features/settings nog kunnen wijzigen of worden toegevoegd! Hierdoor featureset op geen mening gezet
Even snel een review.
Geüpgraded van de G4 deurbel naar de Pro versie (gewoon omdat het kan

Stuk groter dan de “gewone” witte G4 deurbel, hierdoor kwamen de gaten die er al zaten niet overheen en kwam er eentje extra bij.
Ben blij dat de deurbel zwart is, de witte viel nogal op met een donker kozijn erachter. De Pro is niet gemaakt van plastic en voelt daardoor een stuk degelijker aan ook is die wat zwaarder.
Het toevoegen was makkelijk te doen met de Protect app, even wachten totdat de laatste update was geïnstalleerd en klaar voor gebruik.
Het is nu nog een Early Access product, hierdoor merk je dat nog niet alle features actief zijn. Zo is de 2e camera die aan de onderzijde gemonteerd is niet te zien in de app (
update: nu wel). Worden de beelden van deze 2e camera niet opgeslagen (
update: nu wel) en heeft deze camera geen IR. Dit betekend dat je ‘s nachts alleen zicht hebt met de gewone camera maar die aan de onderzijde is zwart(beta versie app maakt het wel mogelijk dat als je live kijkt de LED aan de onderzijde inschakelt) Ook het maken van animaties zoals Ubiquiti in hun Youtube video laat zien is nog niet mogelijk.
De deurbel is nu nog verbonden met Wi-Fi maar zodra ik de Early Access PoE adapter weet te bemachtigen gaat ie via kabel, toch betrouwbaar dan Wi-Fi.
Ik blijf het opmerkelijk vinden dan ze niet een eigen chime hebben gereleased, tot die tijd werkt die nog perfect de Honeywell dc915scv serie 9 belconverterkit. Heb hierbij wel een 24V beltrafo gebruikt. (
Update: inmiddels de Smart Chime uitgebracht, wel nog early access. Heb deze in gebruik en werkt perfect)
De beeldkwaliteit lijkt beter maar ook de kijkhoek is net wat groter dan de niet Pro versie. Ondanks dat de kijkhoek specs gelijk zijn zie ik toch net iets meer terwijl die op exact dezelfde plek hangt als de niet Pro versie.
Nog geen mogelijkheid om de NFC en vingerafdrukscanner te testen. Wel opent soms Apple Pay als ik mijn iPhone erbij houdt
Voordat de vraag komt “hoe kom je eraan?”
Ik ben via Youtube geabonneerd op het Ubiquiti kanaal. Zodra zij een video van een nieuw Early Access plaatsen is die meteen direct te koop, dus snel naar de site. Zorg er wel voor dat je in je account hebt enabled dat je mee doet aan Early Access anders kun je niets.
Tevens maar ik ook flink gebruik van de Distill extensie voor Chrome/Firefox. Hierdoor krijg ik direct een notificatie zodra er een wijziging is op de productpagina van een uitverkocht product. Want voorraad is heeeel snel op bij hun online store.