€ 299,95 bij SWW Computer

Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell Pro Review

28 januari 2022, laatste update op 4 juni 2022, 12.419 views Rapporteer

Degelijke deurbel, niet de goedkoopste maar ook geen maandelijkse abonnement (extra UniFi hardware vereist)

Pluspunten

• Robuust, geen plastic
  • Mogelijkheid data via kabel
  • Mogelijkheid power via PoE
  • Zwart

Minpunten

• 20° hoekbeugel wel plastic
  • Geen chime
  • Gaten komen niet overeen met gewone G4 deurbel
  • Geen IR voor 2e camera onderzijde
  • Andere UniFi producten vereist voor gebruik

LET OP: het is nog een Early Acces product, dit betekend dat veel features/settings nog kunnen wijzigen of worden toegevoegd! Hierdoor featureset op geen mening gezet

Even snel een review.
Geüpgraded van de G4 deurbel naar de Pro versie (gewoon omdat het kan :) )

Stuk groter dan de “gewone” witte G4 deurbel, hierdoor kwamen de gaten die er al zaten niet overheen en kwam er eentje extra bij.

Ben blij dat de deurbel zwart is, de witte viel nogal op met een donker kozijn erachter. De Pro is niet gemaakt van plastic en voelt daardoor een stuk degelijker aan ook is die wat zwaarder.

Het toevoegen was makkelijk te doen met de Protect app, even wachten totdat de laatste update was geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Het is nu nog een Early Access product, hierdoor merk je dat nog niet alle features actief zijn. Zo is de 2e camera die aan de onderzijde gemonteerd is niet te zien in de app (update: nu wel). Worden de beelden van deze 2e camera niet opgeslagen (update: nu wel) en heeft deze camera geen IR. Dit betekend dat je ‘s nachts alleen zicht hebt met de gewone camera maar die aan de onderzijde is zwart(beta versie app maakt het wel mogelijk dat als je live kijkt de LED aan de onderzijde inschakelt) Ook het maken van animaties zoals Ubiquiti in hun Youtube video laat zien is nog niet mogelijk.

De deurbel is nu nog verbonden met Wi-Fi maar zodra ik de Early Access PoE adapter weet te bemachtigen gaat ie via kabel, toch betrouwbaar dan Wi-Fi.

Ik blijf het opmerkelijk vinden dan ze niet een eigen chime hebben gereleased, tot die tijd werkt die nog perfect de Honeywell dc915scv serie 9 belconverterkit. Heb hierbij wel een 24V beltrafo gebruikt. (Update: inmiddels de Smart Chime uitgebracht, wel nog early access. Heb deze in gebruik en werkt perfect)

De beeldkwaliteit lijkt beter maar ook de kijkhoek is net wat groter dan de niet Pro versie. Ondanks dat de kijkhoek specs gelijk zijn zie ik toch net iets meer terwijl die op exact dezelfde plek hangt als de niet Pro versie.

Nog geen mogelijkheid om de NFC en vingerafdrukscanner te testen. Wel opent soms Apple Pay als ik mijn iPhone erbij houdt :P

Voordat de vraag komt “hoe kom je eraan?”
Ik ben via Youtube geabonneerd op het Ubiquiti kanaal. Zodra zij een video van een nieuw Early Access plaatsen is die meteen direct te koop, dus snel naar de site. Zorg er wel voor dat je in je account hebt enabled dat je mee doet aan Early Access anders kun je niets.
Tevens maar ik ook flink gebruik van de Distill extensie voor Chrome/Firefox. Hierdoor krijg ik direct een notificatie zodra er een wijziging is op de productpagina van een uitverkocht product. Want voorraad is heeeel snel op bij hun online store.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell Pro?

Dank! ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar dit product. Maar ik kan nog wachten. Vooral die PoE en data via kabel mogelijkheid spreken mij aan
Ik was jammer genoeg te laat met bestellen en wacht dus met smacht tot deze weer online komt :) de poe naar USB heb ik al wel kunnen bemachtigen.
Vindt iedereen het normaal dat ze een USB-C gebruiken voor bedraad aan te sluiten? Ik vind het maar onlogisch om gewoon geen POE stekker te gebruiken. Nu zit ik hier met wat ik dacht "i'm covered" UTP & bedrading aan de deurbel. Komen ze met die USB-C af..
Ik ben het met je eens, maar denk dat een RJ45 aansluiting gewoon teveel ruimte in beslag neemt.
daarbij, trek je die bel er af dan heb je een custom usb-c stekker ipv een rj45 connector waarmee je mogelijk het interne netwerk op kan (als het niet dichtgetimmerd zit)
nja ik denk vooral voor gebruiksgemak dat ze aan het evolueren zijn tot USB -C. Een deel van hun camera's is ook naar USB-C aan het gaan als ik het me goed herinner. Dus zou er niet van verschieten als ze dit de standaard gaan maken voor sommige modellen.
Unifi is echt geweldig spul, maar zo irritant dat alles zo snel op is. En dat ik al weken wacht op voorraad. Om maar van deze bel maar te zwijgen. Dat zal zeker nog wel maanden duren :(
Als je veel achter de computer zit vanwege bijv je werk is de Distill extensie echt de oplossing. Maar als je de melding krijgt moet je wel echt meteen handelen
Heb distill nu geinstalleerd en heb de notify me aangeklikt. We zullen zien! Fingers crossed. `

Bedankt @KevinK89

[Reactie gewijzigd door uutgrunn op 22 juli 2024 17:00]

Any lucky anyone in de tussentijd?
Wellicht een domme vraag.. maar heb je ook een Ubiquiti OS nodig om deze camera werkend te krijgen?
Ja. Je hebt een console nodig waar UniFi Protect op draait zoals een cloud key gen2 plus, udm pro (se), udr
Thanks voor de review. Vooral de camera onder lijkt me echt super ideaal, sinds DHL de pakketjes maar gewoon dropt voor de deur en weg loopt. Daarnaast willen we meer camera's en dan is Ring gewoon geen optie.
De extra features als vingerafdruk en het display + chime uitschakelen zijn erg welkom.
Heb je ondertussen hier al ervaring mee? @KevinK89
Is de software ook al verder voor gebruik met de 2e camera?
Vingerafdruk is nog niet actief, daarnaast zou ik momenteel ook niet weten waarmee ik ‘m zou moeten gebruiken aangezien het slot enkel in de US beschikbaar is.

Display is altijd uit tenzij er iemand voor de deur staat. De chime is meen ik niet uit te schakelen, maar gebruik nu de nieuwe chime die Unifi in early access heeft.

De 2e camera wordt nu wel mee opgenomen, maar ‘s nachts is het beeld zwart wanneer er geen verlichting is

[Reactie gewijzigd door KevinK89 op 22 juli 2024 17:00]

Thanks voor de reactie. Duidelijk nog early access dus.
Volgens mij kun je hem koppelen met UniFi access. net als de NFC. Kun je me trouwens eens checken hoe goed hij nummerborden ziet? na diefstal van mijn velgen en veel moetie om deze te lezen heb ik interesse in een upgrade.

[Reactie gewijzigd door m3gA op 22 juli 2024 17:00]

De auto’s rijden bij mij op ongeveer 6m afstand langs, de kentekens zijn niet te lezen. Als je geen voortuin zou hebben en direct aan de straat woont zal het wel leesbaar zijn
Kan je deze aansluiten op PoE en een gong tegelijk?
Dat kan. Al zal er dus wel nog ergens een beltrafo tussen zitten.
Ik gebruik nu de Smart Chime die (nog) in Early Access zit, fijn ding
Bedankt voor de snelle reactie, moet de technische tekening vandaag opsturen voor het nieuwbouw huis 🙂
Klinkt goed. Zelf zou ik niet meer kiezen voor een vaste gong omdat je draadloze makkelijk kan verplaatsen maar ook meerdere kan koppelen.

Wel nog even een opmerking mbt de PoE adapter. De USB-C connector is een flinke en niet te vergelijken met de USB-C kabel die je bij een telefoon/tablet krijgt. De connector is echt dik, houdt hier dus rekening mee.
Goed om te weten, dankjewel @KevinK89
Hi @KevinK89 ,
Steekt die connector er aan de achterkant nog uit? Dus in je deur zegmaar?
Deze steekt horizontaal nog een stuk uit. Denk toch al gauw een 2 á 3 cm als ik het even vanuit mijn hoofd moet schatten.
Thanks. Dan wordt dat hem niet voor mij met een aluminium deur en kozijn. Ik hou het gewoon bij stroomdraadjes dan.
Ik heb zelf ook de G4 en de pro versie nu en ik vroeg me af of jij ook geluids verschil heb met de 4G pro?
Ik woon aan drukke straat en met de normale versie heb erg schelle geluid van voorbij rijdende auto.
Bij de pro versie lijkt wel gedemd te worden waarbij ik mensen wel goed kan horen.
Auto geluiden lijken wel vaak beetje vervormd worden en vroeg me af het alleen aan mij ligt en/of het een RMA gevalletje wordt.
Ik heb de gewone versie en de Pro niet tegelijk getest. Maar ik heb wel het idee dat het geluid van de Pro iets beter is. Of de auto’s vervormd klinken heb ik niet opgemerkt, hier komen ook niet al te veel auto’s langs