€ 3.298,- bij Plasmavisie

Samsung The Premiere 4K LSP9 (2020) Review

27 januari 2022, laatste update op 27 januari 2022, 1.378 views Rapporteer

Voor een ultieme beleving van een thuisbioscoop of mancave kan deze projector niet ontbreken! 130 inch 4K UHD beeld met een ingebouwde soundbar zonder moeilijke installatie stappen? Dat is toch alles wat je wilt.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Functies

Minpunten

• Benodigde ruimte tot de muur

Vormgeving
Hij ziet eruit alsof je een design soundbar in je kamer hebt staan. Strak met mooie rondingen. Bovenop zitten de projectiegleuf die op een korte afstand je beeld projecteert op je muur of scherm. Achterop zitten genoeg aansluitingen voor (game)computers, soundsystems (als je de soundbar niet genoeg vind) en internet. Hou er wel rekening mee dat hij niet op een normaal TV-meubel past. Dit is vanwege het formaat en de benodigde afstand tot de muur.

Beeldkwaliteit
Die 4K UHD kwaliteit die wordt beloofd, wordt meer dan waargemaakt! Bij mij staat de beamer op 110 inch geprojecteerd op een scherm. Heb het ook op een muur gedaan, werkt ook fantastisch (als je muur maar echt strak is). Ik ben verbaasd over de scherpte van het beeld, had dit nooit verwacht van een beamer. Met de HDR-ondersteuning krijg je ook fantastische kleurweergave. De 2800 lumen is ideaal voor een kamer met verlichting of daglicht, maar ook perfect voor een donkere thuisbioscoop. Niet te fel, niet te donker.

Geluidskwaliteit
De soundbar met 22 ingebouwde speakertjes vullen je kamer goed met het geluid. Je hebt geen extra geluidssysteem nodig, tenzij je echt de 5.2 of 7.2 dolby surround effect wilt hebben. Dit is overigens ook gemakkelijk aan te sluiten. Nog nooit zo mooi geluid uit een beamer horen komen.

Functies
Alles wat een smart TV heeft, heeft deze beamer ook. Netlix, Pathe, Amazon Prime, Apple TV, Apple Airplay, internetbrowser, etc. Heeft het een app niet, dan kan je die gemakkelijk downloaden (videoland bijvoorbeeld). Ook je telefoon spiegelen is geen probleem.

Gaming
Zelf heb ik een playstation 4 erop aangesloten. De beamer heeft een speciale modus voor spelcomputers die automatisch wordt ingeschakeld. Dit levert de ideale beeld en geluidsinstellingen en zorgt ervoor dat er geen vertraging in de projectie zit. Dit laatste is een probleem wat je bij veel andere beamers wel ziet. Uitermate geschikt voor games dus!

Heb jij ook een Samsung The Premiere 4K LSP9 (2020)?

Je review zou er beter op worden als je foto's plaatst van je thuissituatie.
Natuurlijk is Youtube er op na te slaan, maar persoonlijke foto's zijn meestal toch pakkender.
Voor een apparaat met deze prijs, vind ik de review wel karig.
Is dit een fake (reclame) review? Heb je je account alleen geregistreerd voor deze geweldig positieve review (net als je collega https://tweakers.net/gallery/1733008/ jumper40)? :D

[Reactie gewijzigd door nijntje82 op 25 juli 2024 04:34]

Dat lijkt me ook. In plaats van in detail te treden over zaken blijft het aan het oppervlak en worden nadelen niet belicht anders dan: pas erop.
@Thonz wat zou je graag nog meer willen weten?
Excuus als ik wat direct reageerde.
Wat heb je bevonden als de ideale afstand? Wat is de grootte van je meubel? Ik zelf heb een projector nog aan het plafond vanwege schaduw vorming op een ongelijke muur. Hoe is die van jou afgewerkt?
Als je de afbeelding bekijkt op de website van samsung, staat de beamer bijna tegen de muur aan. In de beschrijving staat dat deze 11cm van de muur moet staan voor 100" beeld. Met de afmeting van de beamer zelf, ga je al over de 45cm heen, wat een redelijk maat al is voor een tv meubel. Ik moest mijn tv meubel van de muur af zetten om het gehele scherm van 110" te vullen met beeld. Ik heb de beamer ondertussen niet meer, maar ik denk dat de afstand tot de muur ongeveer 20-25cm was. Ik zou dus zeker aanraden de beamer aan het plafond te monteren, of als je de ruimte hebt een diep meubel aan te schaffen.

Naast dat ik erg blij ben met mijn stukadoor (gestucte muur dus), en ik dus weinig schaduweffect had, was het beeld op het scherm wel een stuk mooier.

Ik heb hem uiteindelijk toch weggedaan vanwege geen diepe zitkamer en ik geen kabels over het plafond wilde hebben. Daarbij komt dat als je echt het meeste eruit wilt halen, het scherm wel een mooier effect geeft. Ik wil ook geen 110" doek standaard op de muur hebben. Heb het nog even geprobeerd in een andere kamer maar die was te klein. Ben voor nu weer terug naar een tv...