It Takes Two, Windows Review

26 januari 2022, laatste update op 26 januari 2022, 289 views Rapporteer

Een erg leuke game, het speelt soepel, en de gameplay is lekker afwisselend. Ik vond het verhaal wel geinig en het spel was zeker niet te kort. Twee keer een bugje gehad. Echt een aanrader!

Pluspunten

• Leuke gameplay
  • Leuke puzzels
  • Samenwerken staat centraal
  • Afwisselend
  • Minigames
  • Goede afwerking
  • Niet te kort

Minpunten

• Twee keer een bugje waarbij we een savegame opnieuw moesten laden

Wat een tof spel is It Takes Two! Ik heb het spel met mijn vrouw gespeeld. Na ongeveer 18 uur uitgespeeld.

Omdat we geen controller hebben, op twee laptops over internet naast elkaar. Werkte prima.

Afwisselend

Het spel zit echt goed in elkaar. Ieder level krijgen beide personages andere abilities, waarmee ieder level echt uniek speelt. Het ene level loopt de ene rond met een hamer en de ander met een vliegende spijker. De spijker kun je op bepaalde plekken plaatsen waarbij de ander dan weer met de hamer verder kan slingeren. In een ander level heeft de een een soort vlammenwerper en de andere een honing-schieter. Waarbij de honing ontploft in combinatie met het vuur. Elk level heeft ook een unieke sfeer en samen met de wisselende abilities blijft het spel ieder level vernieuwend en uitdagend.

Afwerking

De afwerking vond ik erg goed. Het spel bevat heel veel verschillende "onderdelen". Je hebt de normale levels, je hebt de boss-fights en je hebt de minigames die je tegen elkaar kunt doen. Daarnaast heb je ook nog een soort unieke tussenlevels waarbij je een voertuig of vliegtuig bestuurt en ook daarbij weer op een unieke manier moet samenwerken. Ook al die tussenlevels werken goed en voelen niet als een gimmick. Dat is best knap, want de besturing van al die tussen-dingen werkt vaak weer heel anders en vaak heb je in spellen dan toch achteraf zoiets van: dat hadden ze ook wel weg kunnen laten. Hier voelt het echt onderdeel van het spel, ook al speel je het misschien maar drie minuten voordat het gewone spel weer doorgaat.

Stabiliteit

We hebben twee keer gehad dat de synchronisatie op de een of andere manier niet meer klopte en we niet meer verder konden spelen. Op de ene laptop zag je wat anders dan op de andere laptop. Na het reloaden van de savegame werkte het wel weer goed.

Moeilijkheidsgraad

De puzzels waren meestal goed te doen en zijn niet gericht op die-hard spelers. Meestal waren we er snel uit, een of twee keer hebben we echt even moeten klooien en nadenken voordat we door hadden hoe we langs een onderdeel konden komen.

Lengte

Tegen het einde van het spel was ik wel toe om het af te ronden, dus het spel was zeker niet te kort. Voor mij misschien net een paar % te lang, maar voor anderen misschien niet. Een prima lengte dus.

Grafische kwaliteit

Over de grafische kwaliteit kan ik niet zoveel zeggen. Ik heb het op een oude laptop gespeeld en alles zo laag mogelijk gezet. Het spel draaide soepel en zag er niet erg bijzonder uit. Ik denk dat het er op een gemiddeld systeem best wel mooi uit ziet.

Wij hebben echt veel lol gehad met It Takes Two. Het spel zit goed in elkaar en speelt lekker weg. Heb het voor € 25 gekocht en ik vond het makkelijk het dubbele waard.

Heb jij ook een It Takes Two, Windows?