Epson Expression Home XP-4105 Review

DJF3
24 januari 2022, laatste update op 24 januari 2022, 327 views Product gekocht

Epson Expression Home XP-4105

Deze printer heeft een groot probleem: "coil whining" geluid (hoge piep, klinkt als een soort sirene/auto-alarm).
Heel jammer want verder lijkt het een prima printer. Met de Epson software ben ik niet echt blij maar heet is een aangenaam compact model (wit ziet er niet slecht uit!)

Pluspunten

• Compact
  • Ziet er prima uit
  • Airprint

Minpunten

• "coil whining" geluid!
  • Geen zwart printen als kleur op is
  • Epson software drama

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Het grote nadeel van deze printer: "Coil whining". Dat is een zeer irritant hoog piepje dat een beetje klinkt als een auto alarm. Dit is zo luid dat ik het in de gang kan horen of de printer in de werkkamer aanstaat. Zelfs als de printer uit staat dan hoor ik het nog duidelijk!
Zeer irritant. Ik trek nu altijd de stekker uit het stopcontact als ik niet print.

1e printer: retour naar de leverancier voor een refund.
2e printer: retour naar de leverancier en een nieuwe ontvangen met exact hetzelfde probleem.
3e printer: Opname gemaakt waarop het geluid DUIDELIJK te horen is. EPSON support: "Nee hoor, wij horen niets, piep geluidjes zijn normaal"

Zo jammer.

Daarnaast is het verstandig om van de Epson software zo min mogelijk te installeren. Voor je het weet heb je 1GB aan nutteloze software op je computer :-)

Heb jij ook een Epson Expression Home XP-4105?

Ik kan me goed vinden in dit verhaal. De printer leek prima met de originele patronen, maar met de alternatieve inkt kan het soms erg slecht overweg. Ik moet soms wel 6 kantjes printen voor één goede (acceptabele) print. Dan zijn de patronen weer bijna leeg... Ook reinigen van de patronen lijkt voor veel verspilling te zorgen, zeker als je niet vaak iets print. Epson doet moeilijk over de niet-originele patroon, maar werkt verder wel. De inkt van de Action kan ik in ieder geval niet aanraden.
Bedankt voor de tip géén Action-inkt te kopen. Kennelijk is de enige die voor Action zorgt, jij die 6x moet printen...

[Reactie gewijzigd door Wartenbergh op 27 juli 2024 04:12]