Synology RackStation RS1221+ Review
24 januari 2022, laatste update op 24 januari 2022, 1.000 views
Rapporteer
Product gekocht
Zeer robuuste NAS met veel mogelijkheden
Pluspunten
- Goeie CPU
- Geheugen uitbreidbaar
- Hotswap
Minpunten
- Prijs
- Geluidsproductie met originele ventilatoren
- maar 2 USB poorten (DS1821+ heeft er 4)
Ik heb deze NAS gekocht als vervanging voor m'n DS415+ en DS412+.
Mijn eisen waren, goeie processor, veel geheugen en lager stroomverbruik dan de DS415+ en DS412+
En, dit is gelukt op alle 3 de punten, daarbij neemt hij ook nog minder ruimte in omdat hij rack-mountable is, en dus in m'n 19" rack past wat ik in de loze ruimte boven mijn meterkast geplaatst heb.
De goeie processor en veel geheugen waren voor mij een vereiste vanwege de Virtual Machines en Docker containers die ik draai, dus direct na aanschaf 2x 16GB geheugen erbij gekocht, niet Synology geheugen, want dat is gewoon belachelijk duur, maar 100% compatible alternatief geheugen wat door de NAS als officieel Synology geheugen gezien wordt (Memorysolution D4ECSO-2666-16G), dus geen waarschuwing voor "uncertified memory" in de NAS met opstarten.
De schijven (WD Red Plus 12TB) worden door de Synology wel als "niet ondersteund" aangegeven, maar dit is alleen als je de schijf toevoegt aan het volume, daarna krijg je geen meldingen meer, maar dit is volgens mij ook puur om hun eigen Synology (rebranded Toshiba) schijven een voorkeursbehandeling te geven.
De 2 WD Red 1TB SSD's geven vreemd genoeg geen melding.
Ook direct na aanschaf heb ik de fan's vervangen voor Noctua NF-A8 PWM ventilatoren, de originele ventilatoren hebben qua geluid veel weg van een Boeing 747, de Noctua zijn veel stiller, maar koelen wel iets minder goed (+- 4 graden verschil)
Al me al, zeer tevreden over de NAS, alleen alles bij elkaar wel een zeer grote uitgaaf.