Mooi bord, helaas is de PCIe-4.0 modus ruim een jaar na de release nog steeds niet in orde. Als ik deze aanzet bevriest mijn pc op willekeurige momenten en is er een harde reset nodig. Koop hem niet als je PCIe-4.0 wil gebruiken.
Er zullen best mensen zijn geweest bij wie PCIe-4.0 goed werkte, maar deze borden waren out of the box al niet in orde. Niet alleen deze maar ook andere X570/B550 borden hadden diezelfde problemen. De oorzaak daarvan lag in eerste instantie bij AMD en dus niet perse bij Gigabyte. Niet bepaald een lokaal probleem maar eerder een industrie breed probleem. In principe zou dat dus opgelost zijn en doorgevoerd in latere bios versies van verschillende moederbord fabrikanten, maar op bios versie F14 van dit moederbord heb ik nog steeds problemen. Bios versie F14e (voorganger F14) is stilletjes verwijderd van de website en dat zal ook niet voor niks zijn.Klinkt als een lokaal probleem in de machine. Ik heb bij mijn bord PCIe-4.0 al vanaf het begin probleemloos draaien. Wellicht helpt het om een ticket in te dienen op https://esupport.gigabyte.com/, of anders beginnen met zaken uit te sluiten via wissel van componenten.