LogiLink BP0086 Review
19 januari 2022, laatste update op 23 januari 2022, 347 views
Rapporteer
Product gekocht
Degelijke monitor arm/steun voor redelijke prijs
Pluspunten
- Prijs vs kwaliteit
- Mooi design
- Tilt, Turn, Lift & Steer
Minpunten
- Kopklem zat ondersteboven voorgemonteerd
- Handleiding onduidelijk en priegelig
- Bovenarm kabel management lelijk
- Nederlandse omschrijving op de doos is frans
Ik kocht deze monitor arm steun in de aanbieding bij een bekende online shop voor net onder de 50 euro en voor dat geld vind ik het een kwalitatief goed product. Er is met staal en glanzend wit plastic gewerkt en het geheel is heel netjes afgewerkt. Het is Duits design en dat is te zien. De armen hebben een aluminium look en de bovenste arm is voorzien van een verstelbare gasveer.
De steun is i.v.m. thuiswerken op de eettafel gemonteerd, zodat we de monitor tegen de muur kunnen verplaatsen om zo het tafelblad vrij te maken zonder elke keer de monitor hoeven te verplaatsen. Dit is ideaal en werkt perfect. Aan de steun is een oude, zware 19" Flatpanel gemonteerd, maar de steun kan hem prima dragen.
De steun kan draaien, zwenken, kantelen en liften dus je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Je kunt de mate en weerstand hiervan handmatig instellen met bijgeleverde inbus/schroevendraaier en dat is in deze prijsklasse echt heel netjes vind ik.
Over de montage en QC ben ik minder tevreden. De handleiding is een dubbelzijdig papiertje van A5 formaat en daardoor heel erg priegelig en zonder leesbril voor mij niet te lezen. Er is geen Nederlandse handleiding meegeleverd en de tekeningen zijn dermate onduidelijk dat je het voornamelijk op eigen inzicht moet doen. Op de doos zit een QR code, maar die linkt niet naar een montage instructie video zoals ik had verwacht/gehoopt. De Nederlandse beschrijving op de doos is overigens in het Frans en alhoewel dit niet zoveel uitmaakt, vind ik dat gewoon enorm knullig. Hoe heb je dat als producent in godsnaam kunnen missen?
Wat ik ook erg slecht vond, was dat de voor gemonteerde kop op de bovenste steun verkeerd om geassembleerd bleek te zijn. Dit verwacht je niet, dus sta je eerst 10 minuten aan jezelf te twijfelen want op de kleine tekeningen was het onmogelijk om te zien. Uiteindelijk was de kop eenvoudig los te maken en om te draaien, zodat de monitor van boven naar beneden in de arm schuift en niet andersom. Om de gasveer te stellen en te voorkomen dat de arm naar beneden zakt zodra de monitor eraan hangt, moet je een inbus aandraaien en deze werkt tegengesteld. Dus de "Left=Loose, Right=tight" ezelsbrug gaat niet op. Ook dit kostte een paar minuten voor ik het door had.
Tenslotte had het kabel management en de bureau bevestiging beter gekund. Bij de onderste arm zijn de kabels netjes in de arm verwerkt onder een stevige plastic schuif kap, maar bij de bovenste arm hangen ze in het zicht in een slap clipje. De bureau bevestiging heeft twee standen zodat je kunt werken met dikke en dunnen bureau bladen, maar uitgerekend mijn eettafel valt net buiten die marges. Hierdoor steekt de beugel iets uit waardoor de tafel minder strak tegen de muur kan staan dan mogelijk was geweest.
Conclusie: Dankzij de aanbieding was de prijs erg gunstig, maar zelfs voor de adviesprijs krijg je veel waar voor je geld. Waar op bezuinigd is, zijn de handleiding en de quality control en dat laatste baart toch wel enige zorgen. Mochten er problemen ontstaan, dan zal ik deze review aanpassen.
Update 23-01-22: Na het lezen van andere monitor arm reviews realiseer ik me pas hoe veelzijdig en robuust deze is in zijn prijsklasse en daarom overall score veranderd van voldoende in goed.