Samsung The Frame LS03A 55" Zwart Review
19 januari 2022, laatste update op 19 januari 2022, 2.089 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze TV gekocht als 'tweedekansje' voor +/- 75% van de normale prijs. Voor die prijs prima tv die mooi opgaat in het interieur.
Pluspunten
- Mooi design, strak tegen de muur
- Goed beeld en features
- Connectbox geeft veel vrijheid m.b.t. plaatsing
- Compacte afstandbieding zonder batterijen
Minpunten
- eArc werkt niet optimaal out of the box
- Montage instructie muurbeugel kan beter
Prachtige tv, maar niet het nieuwste van het nieuwste. Geschikt voor mensen die een mooie tv willen die niet al teveel opvalt in het interieur.
Gaat mooi strak tegen de muur en er kunnen verschillende soorten lijsten omheen waardoor het lijkt alsof er een schilderij aan de muur hangt. De montage van de bijgeleverde muurbeugel ging echter niet zonder slag of stoot. In de instructie wordt aangegeven gaten met een 8mm boor te maken, een 9mm boor is echter de juiste maat.
De connectbox is het hart van de tv die met een dun 'doorzichtig' draadje verbonden wordt aan het scherm. De connectbox voorziet alles van stroom en input en je kan deze uit het zicht plaatsen zodat er geen kabels van en naar het scherm lopen.
Ik gebruik het scherm i.c.m. een Denon DRA-800H versterker die het geluid verzorgt. Ook kan het geluid van de tv via eARC worden teruggegeven aan de versterker. Dit vereist wat getweak aangezien de automatische instellingen niet optimaal zijn om alles out-of-de-box werkend te krijgen.
De Art-modus is mooi en werkt goed (1 keer drukken op de powerknop). In de praktijk zetten we de tv meestal geheel uit (powerknop iets langer ingedrukt houden), maar het is leuk als er gasten zijn of als de tv even uit staat overdag.
Al met al is het een complete, moderne tv. Let bij aanschaf erop of de gratis lijst en de muurbeugel worden bijgeleverd. Ik heb wat lagere prijzen gezien die in eerste instantie aantrekkelijk lijken, maar waar deze accessoires niet bij inbegrepen waren. Deze zaken maken de tv bijzonder. Op de bijgeleverde voetjes is de tv weinig uniek dus aan de muur hangen of op de wat excentriekere studio-stand zetten is essentieel om het concept van 'the frame' goed uit de verf te laten komen.
Ik heb de tv als 'tweedekans' gekocht voor ongeveer 75% van de normale prijs. Voor een iets hogere prijs zou ik de prijs kwaliteit verhouding ook nog goed vinden, maar voor de nieuwprijs toch iets te duur. Er zijn technisch gelijkwaardige of iets betere tv's te krijgen voor een wat lagere of dezelfde prijs, maar voor een gemiddelde gebruiker die een mooie, onopvallende tv wil is de deze tv een prima optie.