Oral-B iO Series 9n - Wit Review

Justkidding
16 januari 2022, laatste update op 25 mei 2022, 3.616 views Product gekocht

Oral-B iO Series 9n - Wit

UPDATE: Product tandenborstel Oral-B 9n is na 5 maanden+/- kapot gegaan. Werd gerepareerd maar is kapot teruggestuurd.
UPDATE: Opnieuw voor reparatie, opnieuw kapot teruggekregen.

Pluspunten

• Verrassend goed poets resultaat
  • Super stil
  • Voelt rebuust gebouwd
  • Batterijduur

Minpunten

• Opzetborstels Prijzig
  • "Voor de tech" niet spannend
  • Snel kapot
  • Slechte reparatie service bol.com

3 van 5 sterren (Voldoende)
Fantastische tandenborstel
Je merkt bij de eerste keer direct verschil, dan kom ik niet eens van een handtandenborstel af maar een elektrische tandenborstel van 't middensegment. Je tanden blijven langer glad over de dag heen, na enkele weken kun je verschil merken in tandkleur. Mijn tandvlees begon te bloeden, bij betere inspectie bleek dat hier niet goed gepoetst werd. De Oral-B iO Io 9n heeft dit opgelost. Mijn algehele gebit ziet er beter en schoner uit, geweldig.

Dit alleen al is waarom de tandenborstel de volledige sterren krijgt.

Batterijduur en opladen
De tandenborstel gaat erg lang mee, minstens anderhalve week bij 2x poetsen.
Opladen lukt binnen de gegarandeerder drie uur.

De travelcase is van sterk plastic en je kunt hiermee je tandenborstel opladen via een kabel (is geen batterypack).
Er is ruimte voor één tandenborstel, wat voor koppels die delen niet hand is.

Lampje voor druk
Geeft aan wanneer je te weinig, voldoende of teveel druk uitoefend. In mijn ogen accuraat.

De app & Artificiële intelligentie
De app heb ik maar een paar keer gebruikt, natuurlijk is het wel handig dat je kunt zien waar je hebt gepoetst. Maar na een paar keer is het niet zo interessant. Mits je problemen hebt met tandenpoetsen discipline of slecht poetsen. Dan kun je leren beter te poetsen.
Je hebt verschillende opties, die ik niet echt gebruik. Misschien een gemiste kans, maar in mijn ogen is de tandenborstel geweldig genoeg op dagelijkse cleaning stand. Wel kunnen de opties je helpen bij specifieke problemen. Zo is een zachtere stand te kiezen, opbouwen naar normaal bij tandvleesproblemen en erna grondig erg fijn.

De benaming van "artificiële intelligentie" schept wel grotere verwachtingen. Alleen maakt mij dit niet zoveel uit.

De prijs
Al bij al zou ik het niet hebben gekocht als Bol.com geen prijsfout had gemaakt. De tandenborstel stond namelijk voor vijftien minuten lang, voor €160 aangeboden bij Black Friday. (mijn prijsoordeel is gebasseerd op €230) Later werd de Oral-B iO 8n hiernaar veranderd. Echter stel deze gaat stuk, dan zou ik het wel opnieuw kopen voor €250 en niet de Oral-B iO 7n of Oral-B iO 8n €250 is veel geld voor mij.

De opzetstukken zijn erg duur, dit gelukkig veel kunnen aanschaffen in de aanbieding.
Wel is het begrijpelijk, omdat dit nog de fase is van nieuwe marketing en ontwikkelingskosten terugverdienen. Ik hoop dat dit goedkoper word.

Eerlijk gezegd hoop ik dat de tandenborstel voor iedereen betaalbaar wordt. Ik ben benieuwd naar de Oral-B iO 10n 2022

Heb jij ook een Oral-B iO Series 9n - Wit?