Fij te horen dat de "HomeWizard Wi-Fi P1 Meter" makkelijk is in aansluiting en gebruik (ik wil er een voor mij zus die digibeet is

Voor een bedrade aansluiting heb je een "speciale kabel" nodig die geld kost! (RJ naar USB) en Ali is met verzenden ook niet meer zo goedkoop.
Deze "HomeWizard Wi-Fi P1 Meter" draadloze verbinding is een mooie start om bijna "plug&play" je energieverbruik lokaal te meten met een Appje op je smartphone/tablet.
Met "HomeWizard Wi-Fi P1 Meter" kan je ook draadloze verbinding op zetten met je Home Assistant (zie andere reviews). Ook handig als Home Assistant NIET vlak bij je Slimme meter staat.
Ga nog even kijken naar de "concurrent" (ook voor mijzelf) op:
Zie ook:
Slimme meter draadloos verbinden met Home Assistant
Ik ben er voor mijzelf uit:
HomeWizard Wi-Fi P1 Meter:
Is prima als je geen bezwaar hebt tegen de opslag van je gegevens in de Cloud die zij gebruiken en evt. links "van derden" in de app (kan reclame zijn!). Het staat allemaal netje in hun privacyverklaring. Ik kan niet vinden dat de API werkt zonder gebruik te maken van een account in de App (=cloud). Dus daardoor is het allemaal zeer gebruikersvriendelijk (geen technisch instellingen).
Smartgateways
Werkt volgens mij met een lokale verbinding naar Home-Assistant en/of Domoticz (geen cloud).
Is wel wat technisch qua instelling maar denk ik wel iets voor mij.
Nog een andere oplossingen:
Home-Assistant/Marcel Zuidwijk