Zelf werk ik ook in de bouw en heb een behoorlijk beweeglijk beroep. Het nadeel van zwaardere telefoons is, is dat je absoluut een riem moet dragen anders zakt je broek af en krijg je heel snel een bouwvakkersdecolaté. Aangezien er vaker gereedschap in de broekzakken zit, wordt er vaker een riem gedragen. Een groot scherm is in de bouw zeer zeker geen probleem omdat in die zelfde werkbroeken ook geen kleine dames zakken gemonteerd zijn. En aangezien dat de gemiddelde bouwvakker tegenwoordig eerder 40+er is meer moeite heeft met kleine lettertjes dan kleine handen is dit ook niet een issue. Met Whatsapp worden tegenwoordig complete bouwtekeningen verstuurd, en dan is een groter scherm ook wel lekker.
Zelf loop ik nu met een Nokia 8.3 in mijn zakken en die is nog groter dan de XR20, maar wel 25gram lichter.
De 8.3 heeft een fantaschtische unlock ondanks met natte handen en versleten vingertoppen... Dit is zoveel waard en scheelt heel veel gegoochel om je handen droog en het apparaat aan de gang te krijgen. Wat ook belangrijk is, is dat de batterij lang mee gaat, en ontvangst okay is. Als een apparaat matig ontvangst heeft door de betonnen constructies, gaat zo'n ding zoeken, wordt warm en is de batterij in No-time op 25% en slaat de telefoon in batterijmodus. Ooit heb ik een E7 gehad, één blok aluminium als die uit je handen gleed in de badkamer, dan waren de tegels stuk. Dat is de rede waarom ik nu rubber om de telefoon heb. Intussen zijn er veel telefoons de revue gepasseerd en waren de rubbertjes nodig om de telefoon te beschermen. Voor de Nokia 8.3 had ik een 7.2 en die beviel me totaal niet vanwege de vingerscan en het scherm was niet echt secuur en maakte veel typefouten. Mijn vrouw heeft de telefoon nu maar moppert hier ook over. Met de Nokia 8.3 ben ik eigenlijk weer net zo blij als ik vroeger met de Lumia 950 was. Maar intussen heb ik diverse telefoons versleten en naar de verdoemenis geholpen. Nu ben ik aan het kijken naar de XR20 vanwege scherm, batterij, Qi laden, waterdicht en goede antennes.... Maar niet omdat de huge 8.3 me niet bevalt. Ook voor mijn vrouw ben ik nu aan het kijken naar een verse telefoon... Zij gaat ook vaak mee en is ook fervent hovenier, ook zij heeft veel telefoons naar de knoppen geholpen,,, Maar zij is vrouw en heeft dus kleine broekzakken...
Onlangs op de Nokia 8.3 Android 12 mogen ontvangen en ben ik eindelijk van Android 11 af wat ik minder slagvaardig dan 10 vond... Android 12 is een verademing t.o.v. 11
[Reactie gewijzigd door kittop op 22 juli 2024 20:19]