Ik heb deze Lenco DIR-250 Internet + Dab en FM radio vorig jaar november gekocht, vlak nadat Ziggo de analoge zenders van de kabel afgegooid had in mijn woonplaats.
Ik ben tevreden over het apparaat. Qua opstelling stond hij in mijn installatie niet op de goede plek ( helemaal onderop ). Ik heb nu mijn Platenspeler verhuisd naar mijn tweede HIFI Installatie en de radio bovenop de plank gezet.
Algemene indruk, het apparaat heeft een mooie maat om in een ouderwetse HIFI opstelling te passen indien nodig. Maar los oogt hij ook mooi qua design en heeft een chique uitstraling.
Er zijn veel mogelijkheden waar ik tot op heden nog niet helemaal ( streaming via de smartphone of laptop ) van gebruik gemaakt heb.
- Internetradio
- DAB + ontvangst
- FM ontvangst
- streaming muziek
De internetverbinding maken met password naar de router was vrij eenvoudig in te voeren, met Wifi heeft hij een uitstekende ontvangst ( mag ook wel want hij staat slechts 2 meter van de router af bij mij ), maar dat kan ook bekabeld.
Ontvangst van DAB radio is goed te noemen met de bijgeleverde antenne. FM probeer ik niet uit, daar kan ikzelf met mijn receiver ook nog wel de Nederlandse zenders mee ontvangen.
Hij heeft een mooie display met veel mogelijkheden ( zelfs het weer kan je in stand-by voorbij laten komen met de tijd display, en zelfs de aandelenmarkt als je dit interessante info vindt).
Zoals boven reeds vermeld is heeft hij af en toe een vastloper, waarbij je een totale reset moet doen door de stekker eruit te halen ( bij mij vrij makkelijk bij te komen ), maar dat komt niet vaak voor.
Al met al een dikke voldoende, deze voor de toekomst bestendige HIFI Apparaat.