Toen ik de koeler van Zalman binnen kreeg werd ik aangenaam verrast.
Ik had de omvang veel groter ingeschat, veel mensen zullen dat raar vinden om dat het in feite een enorme koeler is, maar ik had bij veel screenshots gedacht dat ie toch echt groter zou zijn dan in de werkelijkheid.
Ik had van te voren al op de zalman website gekeken naar de flash hoe-zet-ik-deze-koeler-erop animatie. Ik dacht dus; eitje.
Helaas bleek het een hele klus te zijn. Er zit op mijn moederbord een bracket bij de socket, die zat met 2 schroeven vast, met deze zelfde 2 schroeven moest de koeler vast worden gemaakt

Ik dacht dat de bracket ook nog wel gewoon vast zou zitten aan het moederbord zelf, dus ik schroef hem lekker los. Het bleek dus niet vast te zitten aan mijn moederbord en ik had de grootste moeite om de bracket weer goed op zijn plaats te krijgen. Eenmaal op de goede plaats verliep de installatie verder vlotjes, maar dit vond ik toch echt een minpunt.
Eenmaal vast op mijn moederbord trok de koeler er helemaal niet aan, erg zwaar was deze ook niet, waardoor er dus weinig kans is dat er ineens een stuk van je moederbord afbreekt. Wel nam hij aardig wat ruimte in, maar dat was nou niet bepaald belangrijk voor mij aangezien ik een bigtower heb. Er was dus nog zat plaats voor de kabels enz.
Mijn X1900XT GPU neemt een stuk meer waardevolle ruimte in dan deze koeler.
Na alles weer in elkaar gezet te hebben heb ik de resultaten even gechecked. Ik heb een AMD athlon 64 3500+ OCéd tot de snelheid van een 4100+ (11x240mhz ipv. 11x 200mhz). Met mijn stock cooler had ik een gemiddelde temperatuur van 45-47 graden celsius (op een warme dag), nu zit ik met deze koeler (op de laagste snelheid) constant rond de 25 graden celsius. Dat vind ik een erg goede verbetering. Hiermee kan ik mijn procesoor nog een stuk verder OCén en hier ben ik dan ook zeer tevreden over.
Aangezien ik de koeler alleen tijdens games en benchmarks enz. op de hoogste stand zet hoor ik bijna nooit iets van de koeler, op de lagere standen is hij compleet geruisloos (wordt ook overstemd door mijn videokaart). Zodra hij op de hoogste stand komt krijg je een zachte stofzuiger te horen, zelfs dan is het nog niet heel erg storend, maar ik laat hem toch veel liever op de laagste stand staan.
De koeler zelf ziet er aardig gaaf uit, alleen de LED's hoefden van mij niet perse. Ik had er liever een UV-reavtive fannetje in gehad (that's me

). Al met al geeft het wel een coole indruk met al mijn UV-reactive kabels eromheen.