Gebruikers

Score: 5
1 review

Naim NAP 250 DR

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties 2.0-kanaals - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

Naim NAP 250 DR Review

+3
Dutchiee 31 december 2021, 682 views Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.Dutchiee schreef afgelopen jaar 29 reviews, waarvan 65% gesponsord.

Naim NAP 250 DR

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

Pluspunten

  • Kwaliteit van de audio x3 (kan het immers niet vaak genoeg zeggen).
  • Mogelijkheden om een ‘standaard’ set flink uit te breiden met zowel speakers als eindversterker
  • Verschil zonder en met eindversterker, zoals de 250 DR, is bij sommige speakers enorm goed te horen. En uiteindelijk draait het in dit optiek niet om de looks. Wil je iets aanschouwen, dan moet je tijd besteden besteden om de (voor)versterker van Naim te beluisteren
  • De Naim NAP 250 DR is echt een powerhouse

Minpunten

  • Met €5050 is het gewoon een behoorlijke investering, maar wel één die zich uitbetaald in geluid.. en wat voor een geluid!
  • Afwerking is in mijn optiek niet zo mooi als die van de Naim Uniti reeks
  • Geen afstandsbediening om de 250 DR in te schakelen of uit te schakelen. Dit is wel iets wat men over het algemeen wel gewend is

Eindoordeel

Score: 5
Naim NAP 250 DR

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-27.jpg

Inleiding

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

Specificaties

Laten we allereerst aftrappen met de specificaties!

Audio Inputs
Input Impedance
18kΩ

Analogue Input
1 x XLR

Audio Outputs
Minimum Load Impedance


Frequency Response
-3dB at 3Hz - 50kHz

Gain
+29dB

Finish
Case
Black powder coated

Front
Brushed and black anodised

Physical
Shipping Weight
18.4 kg

Shipping Dimensions
240 x 590 x 500 mm

Weight
15.8 kg

Dimensions (HxWxD)
87 x 432 x 314 mm

Power
Mains Supply
100V, 115V, 230V; 50 or 60Hz

Power Consumption (quiescent)
25VA

Speaker Outputs
Power Output
80W/channel, 8Ω

Transient
400VA

Speaker Outputs
L & R, 4mm “banana” sockets

Supplied with
Standard Interconnect, Power-Line Lite mains cable (UK denominations only)

Uitpakken

Met mijn review van de Naim Uniti Atom Headphone Edition vroeg ik mij af wat er eigenlijk nog meer kon worden aangesloten op de Atom Headphone Edition. En wat bleek… er zitten mogelijkheden op de Uniti Atom Headphone Edition voor een een eindversterker. En dat is gaaf… waarom? Dat ga ik je uitleggen in deze review.

Vanuit de importeur van Naim ontving ik de Naim 250 DR in een prachtige kist. En dat is niet gek. De 250 DR is een kostbaar stuk, en bovenal nog eens enorm zwaar ook. En dat is niet voor niets.

Dit is een gebruikt en ‘bekrast’ exemplaar. Ik kan je garanderen dat als je een nieuwe koopt het er niet zo uitziet en je ook zeker niet zo’n kist krijgt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-2.jpg

In dit geval heb ik een custom gemaakte connector erbij gekregen (links) zodat de NAP 250 DR met de Naim Uniti Atom Headphone Edition te koppelen is.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-13.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-15.jpg

Aan de achterkant van de Naim Uniti Atom Headphone Edition zit de Pream output waar via de 2 tulp stekkers de Naim NAP 250 DR kan worden aangesloten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-17.jpg

Zoals te zien is, zit er op de Naim Uniti Atom Headphone Edition geen aansluitingen zitten voor speakers. De NAP 250 DR heeft dit gelukkig wel. En daarmee maakt een eindversterker zich in mijn optiek erg geliefd. Een set als de Atom HE hoef je dan niet zomaar weg te doen omdat er geen speakers op aan te sluiten zijn.
De Naim NAP 250 DR heeft eigenlijk ook niet bijzonder veel aansluitingen. Enkel de input - vanaf de voorversterker, en de banaan aansluitingen waarop de speakers worden aangesloten.

In dit geval maak ik vaak gebruik van de AudioQuest Type 9 of de Naim NAC A5 audio kabels.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-20.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-26.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-23.jpg

Tijd om beide Naim’s in te schakelen en deze eens te besluiten met een set speakers.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-30.jpg

Eindversterker, nut en zin

Een eindversterker heeft eigenlijk meerdere voordelen, in dit hoofdstuk probeer ik die wat duidelijker te belichten.

Iedereen kent het wel, je hoort een heerlijk nummer op de radio (of playlist) en draait de volumeknop even maximaal naar het maximale. In de tussentijd merk je op dat het geluid behoorlijk begint te vervormen. Het geluid staat te hard voor de speakers denk je dan. Dit komt omdat je versterker niet toereikend genoeg is. Hierdoor krijg je een enorme vervorming/distortion. En dat is echt een speaker killer. Als je dan speakers van de Action hebt, dan denk je.. ach.. het zij zo. Zit je echter met speakers van 8k, dan voel je dat wel… in je ziel.

Stel, je koopt een geweldig systeem als de Naim Uniti Atom Headphone Edition met een Focal Stellia aan te schaffen, degene vanuit mijn vorige review, en je besluit na een half jaar ook graag een stereo set speakers aan te willen sluiten. Zonder een eindversterker aan te sluiten zou je eigenlijk de Atom HE weg moeten doen, omdat je hiermee niet uit de voeten kan.
Door een eindversterker aan te schaffen en daarmee de speakers te bedienen, kun je toch nog steeds blijven genieten van je enorm gave set en heb je direct genoeg power om je gave speakers aan te sturen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-88.jpg

Maar… het gaat zelfs verder dan dat. Stel… je koopt voor de komende jaren een Naim Uniti Star aan te schaffen - wat op zichzelf al best een behoorlijke versterker is - en je besluit vervolgens je speaker set te upgraden van bijvoorbeeld de Focal Kanta 1 naar een set Focal Sopra 2 of zelfs 3. Dan kan je ervoor kiezen de Star te behouden en een Naim NAP eindversterker aan te schaffen.

Op de Naim Uniti Atom heb ik meerdere speakers aan mogen sluiten zoals de Focal Aria K2 906, Focal Kanta 1 én Focal Sopra 2. Daarnaast heb ik de tussen de Naim Uniti Atom (HE) en de speakers de NAP 250 DR mogen plaatsen.
En om dan gelijk terug te komen op het eerdere voorbeeld waar je de versterker even flink omhoog wilt gooien om nou net dat nummer nog meer te genieten. Met de Naim Uniti Atom direct op de Focal Sopra 2’s, dan merk je toch iets te missen. De nummers die ik speelde klonken mooi - laten we voorop stellen dat de Focal 2’s echt prachtige speakers zijn, maar toch merk je dat er iets mist. En dat… dat gevoel heb ik direct weg kunnen nemen door de Naim NAP 250 DR. Je haalt er meer uit.. En dat is niet gek. Er is meer vermogen en controle, op de verschillende tonen. Het klinkt meer refined. Alsof een artiest het zo heeft bedoeld.

Even een aantal voorbeelden, als groot liefhebber van Above & Beyond luister ik enorm veel naar hun muziek - maar ook vooral de akoestische sets. Miracle is hier zo’n voorbeeld van.

Als ik deze direct van de Sopra 2’s op de Naim Uniti Atom beluisterde miste er vooral veel context in de zang. Zo waren er ook tonen van de piano vlak. Er miste in mijn optiek ‘geluid’.

Vervolgens heb ik de NAP 250 DR er tussen geplaatst en het nummer kwam meer tot leven. Er was meer detail. De piano was zachter maar wel goed hoorbaar. Niet meer alsof een baby van 10 maanden een plastic bekertje op de grond gooit (en ja.. dat geluid ken ik maar al te goed..). Het geluid is meer aanwezig.
En dan is de NAP 250 DR allicht een behoorlijk pittig ding. Er zijn wat dat betreft ook nog lichtere varianten… maar.. ook nog zwaardere.



Uiteindelijk ligt het allemaal ook aan de type muziek die je beluistert, en hoe. Ik kan best voorstellen dat je zou willen beginnen met een Naim Uniti Atom én een Focal Aria K2, want ook dat is best een fijne set. Ook die heb ik mogen beluisteren, en dat heeft voor de electronic stylen echt een heerlijke toon. En in dat geval is dan de Naim NAP 250 DR gewoon overkill, althans.. dat vind ik dan ook wel echt persoonlijk. De tonen waren on-point met wat je ervan kan verwachten. Het aanpassen van de setup door de 250 DR er tussen te plaatsen gaf voor mij echt nagenoeg geen verschil. Een beetje alsof je 101 gaat rijden waar je 100 mag. Daarvoor koop je geen Ferrari.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-29.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-36.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-40.jpg

Toch is er ook een kantelpunt als het aankomt op een set speakers en de (voor)versterker die je gebruikt.

Met de Focal Kanta 1 was dat in mijn geval al zo’n moment. De Naim Uniti Atom klonk prima, én toch merkte ik wel een kleine verbetering als ik daar de Naim NAP 250 DR tussen zette. Het verschil was wel echt flink groter dan met de Focal Aria K2.

Wat betreft de Focal Kanta 1… Wat een heerlijke speakers. Waar ik voorheen best wel tevreden was met de Bowes & Wilkins 705 S2 mits je deze in een grote woonkamer zet (dan mis je namelijk echt de ondertonen), gaat de Focal Kanta 1 daar wel echt overheen qua power. De speakers verlichten een grote kamer qua lage, mid en hoge tonen.
Sterker nog, vooral de lage tonen komen goed tot hun recht. Hiervoor heb je niet perse een hele zuil nodig. Ik verkies de Kanta 1 dus echt boven de 705 S2.

En dan luister je Louis Armstrong - What a wonderful world. En dan denk je, inderdaad! Wat een prachtige wereld als je zulke muziek op zo’n manier kan luisteren. Instrumenten komen prachtig door op de achtergrond. De stem van Armstrong wordt ook prachtig weergegeven.

Op de Kanta 1 is ook Night Train van Oscar Peterson prachtig te beluisteren. Wat komt ook de cello prachtig door op de achtergrond. De Kanta laat echt zijn ware aard zien. Deze kan ook echt wel een stuk dieper dan de 705 S2 van Bowers & Wilkins.

Comptine d’un Autre été, even door naar wat pianogerammel. En dat is ook genieten.
Ik heb op de bank gezeten met kippenvel op m’n armen. Zo helder, of je bij de opname zit.
Ik begin ook spontaan te lachen, wat is het toch soms ook enorm leuk om reviewer te zijn. Wat krijg je toch ook enorm gave producten te leen. Hetgeen je wel weer doet realiseren dat het ook terug moet, dat zorgt wel weer voor even een hartverscheurend moment.

Toch gaan we door met een volgend nummer. Muse - Uprising waar toch een hoop meer instrumenten/klank voorbij komen dan voorgaand nummer.
Het is niet alleen een heerlijk nummer, de Kanta 1’s spelen het met gemak af, en hard ook!
Om even te testen hoe hard ze kunnen ben ik ook maar even de woonkamer uitgelopen. De Naim NAP 250 DR heeft er natuurlijk ook geen problemen mee.

Door naar Masego en FKJ - Tadow, wat in mijn ogen een heerlijk nummer blijft. Alle instrumenten worden echt prachtig weergegeven. De mids zijn echt goed aanwezig. Ik heb met de Focal Stellia een vergelijking gedaan en ik heb ook niet het gevoel dat ik klanken mis die ik via de Kanta 1 wel zou horen.

Na de luistersessie met de Kanta 1 ben ik aangenaam verrast. Dat de Beryllium tweeter boven de speaker zit maakt echt werkelijk een verschil. De hoge tonen komen daardoor ook prachtig naar voren. Daarnaast is de afwerking ook nog eens erg mooi. De walnoten afweging en de juist weer kunstof kap aan de voorkant, met glas bovenop zorgt voor een hele bijzondere afwerking. Zo zie je ze weinig. Het is daarmee ook een fashion statement in je woning. En daar gaat het eigenlijk ook wel over met de Kanta reeks.

Voor de Kanta 1 zou ik persoonlijk wel gaan voor de combinatie met standaarden. Het oogt in mijn optiek wel een stuk netter. Het sluit ook prachtig op elkaar aan.

Een geweldige speaker die ondanks de prijs in mijn optiek zeker 5 van de 5 sterren verdient.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-74.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-97.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-177.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-194.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-206.jpg

En dan kom je eigenlijk aan bij de Focal Sopra 2, die ik voor de lol heb mogen gebruiken. En Ó wat was ik blij dat ik een steekwagentje heb aangeschaft net een paar weken ervoor… met 55 kilo per speaker gooi je dat niet even op je schouder.

Terug naar de kwaliteit van de set. Ook in deze combinatie heb ik gebruik mogen maken van de Naim Uniti Atom en de Naim NAP 250 DR. Dit heb ik zowel zonder als met eindversterker gedaan. Ondanks dat mijn kleine appartement niet afdoende is voor de Sopra 2, is er echt een immens verschil tussen met én zonder de eindversterker te merken. En dat verschil is best duidelijk. Zonder mist er een hoop tonen aan de bovenkant - mid en high. Met de eindversterker zijn die wel gewoon aanwezig. En dat maakt echt een bijzonder verschil.
En ook dat is dan eigenlijk de kracht van een eindversterker. Het zorgt voor de power, de klanken.. het is dan allemaal wel aanwezig.
De Focal Sopra 2’s zijn wat dat betreft ook echt ge-wel-dig.. Wat een onwijs mooie set. Er is zooooveel klank mogelijk. De ondertonen klinken zelfs op een Naim Uniti Atom on-point en vooral… aanwezig.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-14.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-89.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-168.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-227.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-156.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-313.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-315.jpg

Conclusie

Een eindversterker heeft over het algemeen geen poespas, en dat hoeft ook niet. Een eindversterker hoort er te zijn om het geluid beter te maken. En de Naim NAP 250 DR heeft in mijn optiek precies dat bereikt. Ja, er zijn momenten dat een 250 DR totaal niet nodig zijn, zoals het aansluiten op een Focal Aria K2 906. Daarmee kom je in mijn optiek met de ‘normale’ Focal Uniti Atom al behoorlijk uit de voeten. Ga je richting een Kanta 1 of zelfs een klasse hoger, zoals de Focal Sopra 1, dan kan ik je aanraden een eindversterker aan te sluiten. En laten we wel wezen. Nee, het hoeft niet perse een Naim voorversterker te zijn zoals een Naim Uniti Star of zelfs Nova. Het mag ook een ander product zijn. Ik kan je wel garanderen dat als je een beetje ‘steviger’ (zwaargewicht) speakerset eraan hangt, je met zo’n set toch net iets gaat missen. Een eindversterker zorgt er gewoon voor dat het doet wat het moet doen. Het versterken van je audio. En dat heeft de NAP 250 in mijn optiek wel laten zien. Zo heb ik met een hoop plezier meerdere speakersets mogen lenen, en die heb ik met een hoop plezier weg kunnen spelen in mijn woonkamer.

Of je nou klein begint met een kleine hoofdversterker, als je vervolgens toch nog wilt upgraden naar een eindversterker die een aantal speakers aan kan sturen, dan kun je toch aardig vooruit. Het is immers zonde een goede set, versterker/amp en koptelefoon aan de kant te moeten schuiven omdat je vastloopt op uitbreidingsmogelijkheden. En dat vind ik nou precies ook geweldig aan de Naim Uniti Atom Headphone Edition. Er was nog steeds een mogelijkheid uit te breiden met een extra eindversterker. Zoals gezegd, dat hoeft niet perse de Naim NAP 250 DR te zijn. Het mag natuurlijk ook de NAP 200 DR of NAP 500 DR zijn.. ;)

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de NAP reeks niet meer op de Uniti reeks lijkt. Ik ben echt enorm fan van de kwaliteit/afwerking en uiterlijk van de Naim Uniti reeks. De NAP oogt zo anders. En dat is voor mij een doorn in het oog. Het is nou niet ‘de’ combinatie die je graag op elkaar stapelt. Echter, als je uitgaat van een Naim Supernait 3 en NAP reeks. Dan klopt het beeld wel weer helemaal. Is het dan dat de Uniti reeks gewoon een eigen versterker mist?

De Naim NAP 250 is een bijzondere versterker, het is een enorm zwaar ding. Je krijgt eigenlijk zoals gezegd verder niets erbij. De versterker schakelt niet zelf in of uit. En dat interesseert mij persoonlijk allemaal niets. Het doet echt wat het moet doen. Het geluid voorschotelen zoals het bedoelt is. Uiteraard moet dit wel in lijn zijn met de set speakers die erachter hangen, maar ik durf te wedden dat het gros die op zoek zijn naar een upgrade qua versterkers met de NAP reeks behoorlijk uit de voeten kunnen.
Dat de Focal Sopra 2 al een stuk beter klonk met de eindversterker dan met de ‘normale’ versterker, dat geeft aan in hoeverre het van belang is dat er goed wordt gekeken naar de verhouding tussen speakers en eindversterker. De NAP 250 DR is het in dit geval ‘net’ niet. Er is nog steeds meer uit de speakers te halen.
Voor de Focal Kanta 1 is dit i.c.m. een Naim Uniti Atom Headphone Edition perfect.

Er is een verschil tussen muziek horen en muziek beleven. Met de verschillende speakers die ik heb mogen testen vanuit Focal en Bowers & Wilkins is het in mijn optiek merkbaar of er een eindversterker wordt aangesloten of niet. In de review van de Bowers & Wilkins 702 S2, die ik initieel op een Denon x6400h aansloot heb ik later één van de Rotel vlagschepen (
versterker) mogen gebruiken. En ook dat was ook een wereld van verschil.
De Naim NAP 250 DR verzorgde eigenlijk datzelfde gevoel, het gevoel dat je meer kon horen dan wat je met een goedkope voorversterker doet. Of de voorversterker nou een mogelijkheid heeft om speakers aan te sluiten of niet, als het systeem gewoon niet genoeg power heeft, dan mis je gewoon ‘muziek’. Dat is op een set van 500-1000 euro prima. Ga je daar overheen is het gewoon zonde voor je geld om niet het maximale uit je systeem te halen. Koop bijvoorbeeld geen Naim Uniti Atom als je een Focal Kanta 2 of Bowers & Wilkins 702 S2 Signature wilt gebruiken. Je mist gegarandeerd klank en refinement. Dat is zonde, daarvoor geef je je zuurverdiende centen niet uit. Ga niet 75 rijden waar je 100 mag. Investeer dan meer zodat je het maximale eruit kan halen en die 110 kan rijden waar je 100 mag. Want dat… dat ga je merken.
En ja, overkill bestaat ook. Een speakerset van ‘weinig’ uitbreiden met een voor en eindversterker is ook zonde.

O, wat een leuk spul. Het maakt mij een enorm blije reviewer om zulke producten te mogen reviewen. Maar, het maakt mij nog blijer om de verschillen te kunnen horen i.c.m. met verschillende producten zoals een eindversterker.
Naim is een goede naam in de markt, eigenlijk net zoals Rotel. Ik zeg dus niet dat je perse voor Naim moet gaan. Maar ik raad je wel aan eens goed naar het merk te luisteren, wat het te bieden heeft. De Bowers & Wilkins 702 S2 en 705 S2 klonken beide echt prachtig op de Naim Uniti reeks.

De Naim NAP 250 DR is met €5050,- geen goedkope eindversterker, maar wel een enorm goede. Ondanks de prijs geef ik de NAP 250 DR 5 van de 5 sterren. Een huis powerhouse die het maximale uit je audio haalt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/naim-nap250/1-177.jpg

Heb jij ook een Naim NAP 250 DR?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (2)

Wijzig sortering
Heel herkenbaar Ricardo. Ik heb een aantal jaren geleden een UnitiQute2 met een NAP 100 van iemand overgenomen. Wat een geweldig geluid komt er uit dat kleine doosje! Zonder de NAP 100 klinkt het al lekker maar met de eindversterker merk je gewoon dat de luidsprekers met veel meer autoriteit aangestuurd worden. Ik heb de set gebruikt om mijn nieuwe Dali achter luidsprekers van de surroundset in te laten spelen. Maar je merkt direct dat die luidsprekers te goedkoop zijn in verhouding met de Naim set.

Daarom wil ik graag nog een setje Neat Ekstra luidsprekers bij de Naim set kopen. Deze combi wordt door de importeur heel vaak gemaakt en ook op Hifi.nl zijn ze er lovend over. Maar eerst nog even een nieuw OLED display in de UnitiQute2 solderen. Dat is zo'n typische Naim kwaal. Ik ga het eerst zelf proberen voordat ik 350 pond voor reparatie ga betalen.
Reageer
Hi IQM,

Excuses voor mijn verlate reactie. Kwam per toeval je reactie weer tegen.
Maar.. het is zeker te horen als je speakers van een ander kwaliteit zijn dan de versterker. Desalniettemin zorgt dat voor een mooi opstapje. Die NAP 100 is ook echt top. Er is gewoon veel meer geluid aanwezig, merkbaar.

Voor nu heb ik overigens de Neat Ministra hier even in gebruik, maar dat zijn ook wel echt speakers die gigantisch onderbelicht zijn. Wat een geluid uit die kleine dingen.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee