Ik heb deze laptop (type PY499ET#ABH) gekocht bij de Mediamarkt Maastricht voor €699 (is bij andere mediamarkten zelfs voor €649 te koop). Voor dat geld krijg je een laptop met complete specs. Andere Centrinolaptops kosten normaal minstens €800 euro. Bovendiendien is het een relatief lichte laptop, met een strak design.
Featureset
De featureset vind ik redelijk compleet. Er zit een Pentium-M 740 (1.73 Ghz) in, samen met 512 MB ram (helaas 2 x 256). Zelfs firewire ontbreekt niet. Maar toch kan het beter: zo is de harde schijf maar 40 GB, er zit geen tv-out op en er zijn maar 2 USB-poorten. De USB-poorten zitten aan de linkerzijkant, tegen de achterkant aan, waardoor het onhandig is om een USB-muis aan te sluiten. Erg handig is de aan- en uitknop voor WLAN.
In andere reviews lees je dat de scherpte en lichtopbrengst van het scherm tegenvalt als de laptop op de accu werkt. Dit komt door Ambient Light. Dit is een stroombesparende feature en kan worden uitgezet door op FN+F11 te drukken. Persoonlijk vind ik het scherm met Ambient Light aan prima en goed mee te werken.
Prestaties
Deze zijn zeer goed voor het geld. Okay, het is geen gamemachine vanwege de integrated graphics. Maar door de processor...
Omhulsel is plastic, binnenin is het ijzer.Het plastic voelt stevig aan en de scharnieren zijn van dik plastic.