Waarom deze kaart?
Ik heb de overstap van de HD4890 naar deze Cyclone GTX460 gedaan omdat de computer stiller moest zijn en zuiniger met de energie om moest gaan. Tevens wilde ik wel is zien hoe directx11 me zou bevallen. (tegenvaller). Met minder geheugen heb ik meer performance terug gekregen. Dit komt omdat de kaart veel oc potentie heeft wat mijn HD4890 niet had. De HD4890 werd maar zo 90 graden op 900MHZ. Dit is voor mij veel te hoog en dit heeft ook een slechte invloed op de temps van me CPU.
Zoals op de foto te zien is heeft de MSI Cyclone een DVI,VGA en micro HDMI met verloopstukje naar normaal HDMI.
Prestaties
De prestaties van dit goedkope MSI kaartje zijn subliem. Met enkel 768 MB kan ik de meeste games op Ultra aan. Dit betreft Bad Company 2 en Dirt 2. Tevens zijn zware spellen als Empire total war geen enkel probleem voor dit kaartje.
Dit op de resolutie: 1920*1080
* GTA 4 levert wel problemen op deze resolutie! Dit spel eet veel geheugen!
Performance test 3DMark
MSI Cyclone GTX460 768MB OC (GPU: 825MHZ)
3DMark Vantage: GPU 13947 (Performance test), zie afbeelding
3DMark06: totaal 20657 (Default settings), zie afbeelding
Asus HD4890 1GB Voltage Edition (GPU: 925)
3DMark Vantage: 11505 (Performance test)
Overclockbaarheid
Het kaarte draait bij mij 825/1825 zonder aanpassingen van het voltage
Temp: 55 graden met furmark.
850/1825 is geen probleem. Ik vind 825 meer dan genoeg. Zeker omdat de 768MB meer het probleem zal zijn.
Geluid: minimaal, komt niet boven het geluid van mijn antec threehundred fans uit met deze overclock.
Warmte
Deze videokaart wordt absoluut niet warm. Onder volle belasting van Furmark komt de kaart niet boven de 55 graden uit. Ik heb de processor ook belast om de behuizing lekker op temperatuur te brengen maar dit heeft weinig effect.
MSI heeft idd met deze koeler een koele videokaart op de markt gebracht. Bijna perfect voor in een mediacenter mits deze outtake fans heeft.
Energieverbruik
De desktop verbruikt onder full load tussen de 300 en 325 W. Een voeding van tussen de vanaf 450W is dan ook wel een vereiste wil je de 80% effecientie bereiken.
Geluid
Het kaartje is lekker stil met 40DB. Dit heb ik van zit afstand gemeten. Vergeet niet dat de antec threehundred waarschijnlijk het meeste geluid produceert!
Prijs
Voor 140,- is dit kaarte al te koop!. Wil je gamen of doe je veel fotobewerking. Hier een stil/koel kaartke met pittige performance
Updates
19-10-2010
Er zijn nieuwe Nvidia drivers uit! De prestaties zouden hierdoor omhoog moeten gaan. Dit zal ik deze dagen testen. De resultaten wat een beetje tegen bij 3DMark06, bij vantage is het verschil wel te zien.
3Dmark06 Totaal 20491
Vantage GPU 14343
!Wil je meer weten over de MSI Cyclone stuur me een DM en ik vul het review aan!
22-02-2012 Prestaties aangepast: Nvidia heeft de laatste tijd slechte drivers. Games als World of Tanks en BF3 werken erg slecht. Zelf in Skyrim zitten glitches. Daarom een sterretje eraf! Nog steeds zijn niet alle drivers optimaal. Inmiddels is nvidia 4 maanden verder, dit zou beter moeten kunnen!