Mitac Mio P350 Review

VincentK
23 juni 2006, laatste update op 23 juni 2006, 2.172 views

Mitac Mio P350

De Mio P350 heb ik sinds een 3-tal weken in bezit en hij bevalt mij erg goed. Het is nog een erg nieuw product en dat is te merken aan bijvoorbeeld de verkrijgbaarheid van accesoires (er is bijvoorbeeld nog geen cover beschikbaar) en de ondersteuning op de site van Mio is nog beperkt. Verder is het mijn eerste PDA en wat dat betreft heb ik geen referentie met andere PDA's.

De features op deze P350 zijn ruim voldoende. Op de P550 is nog bluetooth-ondersteuning en WLAN aanwezig. Deze gebruik ik niet en heb daarom voor de P350 gekozen. Het standaard geheugen is 128 mb rom en 64 mb ram, voldoende voor de meeste toepassingen die gedraaid worden op de P350. Het geheel draait op Windows Mobile 5.0, NL-versie. DE P350 heeft 1 slot voor SD-kaarten en MMC-kaarten. Zelf gebruik ik een 1 GB Kingston SD-kaart.

Pluspunten

• Ingebouwde GPS-ontvanger.
  • Complete PDA en navigatie op 1 apparaat.
  • Door Windows Mobile bijzonder flexibel.
  • Veel uitbreidingsmogeklijkheden.

Minpunten

• Joystickje werkt niet echt.
  • Nog weinig accesoires leverbaar (komt door de nieuwheid).
  • Programma's blijven op de achtergrond actief.

Over de prestaties ben ik erg tevreden. De P350 start snel op, alhoewel hij eigenlijk niet eens hoeft op te starten. Bij uitschakelen wordt het in een slaaptoestand gezet en na ontwaken ga je verder op de plek waar je was. Snelheid van de processor is 400 mhz processor en dat is voldoende om bijvoorbeeld films met de Mediaplayer af te spelen. De GPS ontvanger doet goed zijn werk. Deze gebruik ik in combinatie met iGO dat erg goed zijn werk doet in de P350.

De beeldkwaliteit is goed. Het scherm is in te stellen op verschillende helderheidsniveaus. De lay-out van het scherm is zowel portret als landscape in te stellen.

De kwaliteit van de afwerking van de P350 is wat mij betreft goed en degelijk. Op dit moment is de enige hinder die ik ondervind dat er geen cover beschikbaar is waardoor je er voorzichtig mee om moet gaan. De kwaliteit van de accesoires is eveneens voldoende alhowel de stekker van de adapter wat vreemd aandoet (losse stekker die op de adapter wordt geschoven).

Touchscreen werkt goed, zeker in combinatie met bijgeleverde pen. Met aanraken van het scherm heb ik geen ervaring, ik gebruik slechts de pen. In combinatie met navigatie is dat wel wat lastiger, maar dat is natuurlijk het gevolg van een 2-in-1 apparaat. Minpuntje is dat de navigatiebutton (kleine joystickje) eigenlijk niet te gebruiken is want bij de minste beweging wordt die al ingedrukt in plaats van de bewegen.

De P350 draait op Windows Mobile 5.0 en dat maakt het een veelzijdig apparaat. Navigatieprogramma's werken goed (ervaring met iGO) en ook andere programma's die gebruik maken van Windows Mobile werken goed. Minpuntje is dat programma's in het geheugen actief blijven waardoor er soms een hele waslijst met actieve programma's op de achtergrond draait. Deze kunnen wel gestopt worden, maar alleen via het menu 'Instellingen'. Een beetje omslachtig is het wel (alhoewel het geheugengebruik aangeeft dat er tot een paar mb van het werkgeheugen afgaat met alle draaiende programma's).

In combinatie met autonavigatie is de P350 prettig in gebruik. De speaker is voldoende luid in te stellen en het scherm is helder genoeg. Bij de set worden een acculader en raamadapter meegeleverd. Raamadapter is een kwestie van plakken en PDA inschuiven en je bent klaar.

Voor PDA-werk gaat de accu minstens 4 uur mee (nog niet langer gebruikt achter elkaar zonder op te laden). Met GPS werkt de accu zeker 2 uur. De P350 is compact en voelt toch stevig en duurzaam aan. De GPS antenne is ingebouwd en dat vind ik wel een fijne bijkomstigheid. Een reserve accu is volgens mij niet 1-2-3 te plaatsen.

De P350 kost momenteel rond de € 240,- en dat vind ik een bijzonder nette prijs voor dit product dat enorm uitgebreid. In combinatie met een SD-kaart van 1 gb is het een echt hebbedingetje.

Heb jij ook een Mitac Mio P350?

Anoniem: 132089 24 juni 2006 01:30
VincentK,

<div class="b4" style="position: relative; color: black; border: #C6C1B4 1px solid; width: 80%; padding: 5px; font-size: 12px;">Admin-edit:
SPAM verwijderd.
</div>
Ik heb het apparaat sinds een week en ik ben er ook tevreden mee.

Echter vindt ik het enorm gemis dat er geen beschermhoesje/tasje bij zit en ook geen cradle/dockingstation.

Ik meld dit even, omdat ik denk dat deze info belangrijk is voor iemand die overweegt zo'n apparaat aan te schaffen.

Ik wist van tevoren dat deze spullen er niet bijgeleverd worden, maar ik vond het apparaat toch interessant genoeg om aan te schaffen.