Samsung Galaxy S21 5G, 128GB opslag, Grijs Review
29 november 2021, laatste update op 23 februari 2024, 224 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima toestel met een goed scherm en een goede camera.
Pluspunten
- Kunstof achterkant
- Niet teveel bloatware
- Goede camera
- Goed scherm
Minpunten
- Bixby
- Geen SD slot
- Samsung UI verbeteringen
Na jaren een S7 te hebben gehad met LineageOS gedwongen over te stappen omdat naast een versplinterde glazen achterkant en een kapotte camera, mijn gedeelde opslag stuk was gegaan.
Omdat ik op de S7 Android 11 draaide is er met Android 12 weinig veranderd.
Het toestel reageert snel. Ligt lekker in de hand erg heeft een fijn scherm. Nu nog wachten op goede lineage ondersteuning.
De bouwkwaliteit is goed. Ik lees veel negatieve reacties over de kunstof achterkant. Persoonlijk vind ik dit juist een voordeel. De glazen achterkant van mijn S7 had een klein barstje na een val, wat na drie jaar uitbreidde naar een compleet versplinterde achterkant.
Ik zie qua scherm niet veel verschil tov de S7. Dat was een perfect scherm, dat is dit ook.
Wat ik het meest mis is het gebrek aan hardware toetsen. Daarbij heeft Samsung ook nog eens bedacht dat het mooi is om de navigatiebalk te verbergen waar andere fabrikanten de mogelijkheid geven om dit uit te zetten.
Al met al is het goed mogelijk om instellingen te doen en het toestel me eigen te maken.
De camera is zeer goed en de performance is uitstekend.
Update na twee jaar:
Nog steeds een perfect toestel. Laatst een one UI update gehad waar ik mijn hart voor vast hield. Maar deze keer zaten er verschillende bruikbare verbeteringen in en het algemene gevoel dat het gaf was dat alles vlotter was.
Accu duur is nog steeds ok. 1 dag na intensief gebruik, wat prima is.