€ 299,- bij Coolblue.nl

Blaupunkt Bluebot Xtreme Review

28 november 2021, laatste update op 28 november 2021, 1.831 views Rapporteer

Prima vervanger van onze blaupunkt Xsmart "harry".
"James" doet het veel beter en netter, inmiddels een paar weken in gebruik en nog geen klachten.

De no go areas optie is fijn.
Hij werkt stelselmatig de kamer af. loopt ook niet vast onder de eettafel stoelen.

De app is niet fantastisch

Pluspunten

• stuk stiller
  • robuust gebouwd
  • grote stofbak
  • zeer goede mapping functie

Minpunten

• App werkt maar op een apparaat

Onze oude harry blaupunkt (Xsmart) begon keuren te krijgen. Zag toevallig de aanbieding bij de AH voor deze blaupunkt Xtreme die aansloot bij onze wensen.
harry was op zich fijn voor de dagelijkse stofzuigbeurt maar sloeg nogal wat plekjes over/liep vast of stopte vroegtijdig.

Was al aan het kijken naar een vervanger met de ervaring van harry.
- betere mapping
- laser positionering
- grotere stofbak
- doorgaan na herladen
- bonus: no go areas

De meer sophisticated "James" (hij krijgt toch weer een naam) doet het prima.
Nu een paar weken in gebruik en tot op heden netjes elke dag op tijd de hele kamer gestofzuigd.

De bonus van no go areas is erg fijn. Heb een stuk van de kamer afgeschermd waar de spullen van de kinderen naar toe kunnen worden geschoven. James rijdt er elke dag netjes omheen.

Hij werkt ook veel beter en dus stelselmatig de kamer af. een voorbeeld is dat hij niet vastloopt onder de eettafel stoelen.
De maat van blaupunkt past hier precies tussen en harry liep hier nogal eens vast, james rijdt er netjes tussen 2 poten weer uit!
Hij weet ook constant waar hij is door de verbeterde mapping functie met laser scanning.
De eerste keer zien dat james in een stuk rustig vanuit de keuken terug rijdt naar het laat station (u vormig huis) is toch wel een mooi stukje engineering :-)

Stofbak is een stuk groter dus ook veel fijner.

Tot op heden nog superblij met James.

Enig nadeel?
Ja het app deel van blaupunkt blijft zwak.
De app op zich werkt prima, maar hij werkt maar op 1 telefoon. een tweede apparaat inloggen onder hetzelfde account is onmogelijk (mij iig niet gelukt). Je hebt een code nodig maar die is op geen enkele manier te produceren vanaf het eerste mobiel. (Voelt alsof ze nog bezig zijn de functie uit te breiden).

Heb jij ook een Blaupunkt Bluebot Xtreme?

Ik heb de app op twee toestellen gezet met zelfde account, gaat hier prima. Bij tweede toestel geen code nodig gehad, gewoon inloggen en het werkte.

[Reactie gewijzigd door HansvDr op 24 juli 2024 08:54]