€ 2.749,- bij Kamera Express

Canon RF 24-70mm F2.8 L IS USM Review

22 augustus 2022, laatste update op 22 augustus 2022, 364 views Rapporteer

Deze lens heb ik samen met de Canon R6 gekocht. Ik ben er zeer tevreden mee. Het contrast is goed, misschien iets te perfect naar mijn smaak.

Ben je beginnend in de fotografie dan kan ik eerder de RF35mm F1.8 STM of de 50mm F1.8 STM aanraden.

Pluspunten

• Snelle autofocus
  • scherpte/kwaliteit

Minpunten

• prijs
  • stof achter front element
  • Gewicht

Om mijn GAS te voorzien ben ik over gestapt van een Canon 5D IV naar de R6. Ik heb deze gekocht met een RF 24-70 f2.8. Hiervoor gebruikte ik de EF 16-35 F4 IS en een 50mm 1.8 STM. Ik heb tot nu toe geen spijt.

Voordelen:
De autofocus is erg snel en precies (komt deels door de camera). Ik kan personen moeiteloos blijven volgen zonder dat ze uit de focuszone gaan.

De beeldkwaliteit is uitstekend. Na mijn overstap van de 5D IV naar de R6 vreesde ik voor kwaliteitsverlies voor grote prints. Dit heb ik nog niet ontdekt. De scherpte is erg goed. Soms is het contrast hoog. Hoger dan wat ik gewend was. Tijdens het bewerken van de foto gebruik ik veel minder deze sliders dan voorheen.

Nadelen:
Na een tijdje zie ik steeds meer kleine stofdeeltjes achter het frontelement komen. Ik vind het jammer dat zo'n dure en nieuwe lens niet volledig stofdicht is. Dit zou in mijn ogen wel moeten voor de prijs.

De lens is geen lichtgewicht. Dit kan voor sommige hinderlijk zijn. Een dag lang fotograferen eist zeker een tol. Het gewicht ga je wel merken. Voor mij wegen de voordelen op tegen het hogerere gewicht.

Als je budget het toelaat, dan zou ik zeker deze lens aanraden! Je kan bijna alle soorten foto's hiermee maken. Zowel landschap als reportage en portret.

Heb jij ook een Canon RF 24-70mm F2.8 L IS USM?

Ik heb mijn manier van bewerken aangepast zodat ik wat scherpte
Die zin is niet helemaal af :)
ow helemaal gemist... (joh). Bedankt!