Ondanks dat je de verschillen noemt, vind ik het niet logisch dat je deze hoofdtelefoon vergelijkt met een DT990. De DT990 is open, de HD205 gesloten, dit geeft een heel andere luisterbeleving. Bovendien is de DT990 niet zomaar een beetje duurder, maar ongeveer vijf keer zo duur! Tenslotte is de HD205 voor ander gebruik bedoeld: een laagohmige koptelefoon voor je mp3speler t.o.v. de voor studiogebruik bedoelde DT990.
Alsof je een Daihatsu Cuore gaat vergelijken met een BMW 5-serie.
Ik heb de DT990 ook, zowel op het werk als thuis (in de studio), en kan beamen dat dit een uitstekende koptelefoon is
(hoewel je er zeer voorzichtig mee om moet gaan, binnenin gaat snel wat kapot waardoor het membraan ergens tegenaan gaat trillen bij lage frequenties). Maar in plaats van de Sennheiser hiermee te vergelijken hebben lezers er denk ik meer aan als je de sound van de Sennheiser van zichzelf meer beschrijft:
- De meeste gesloten koptelefoons veroorzaken op den duur hoormoeheid omdat de drukverschillen 100% je oren ingaan, hoe is dit bij deze Sennheiser?
- Hoe diep gaat hij nou werkelijk? Test-tonen kunnen in het laagfrequente gebied onthullen hoe laag hij eigenlijk gaat, hoe zuiver de boel dan nog klinkt en of er wat rammelt.
- Je vindt de HD205 een interessant alternatief voor in-ears. Met welke heb je hem vergeleken?
En hoe is de bouwkwaliteit? Je bespreekt het gewicht en de kussentjes, maar hoe zit het met de aansluitkabel? Denk je dat er snel een kabelbreuk in komt? Is hij star of juist flexibel? Introduceert hij 'handling noise' als hij langs je kleding beweegt?
Oja, en een foto zou ook wel tof zijn
(wellicht ben ik erg kritisch, maar voor iemand die veel met muziek/geluid werkt vind ik dit een vrij magere review waar nog behoorlijk wat aan verbeterd en toegevoegd kan worden)