voorwoord
ben uitgenodigd voor een LG sneak peek. vandaar deze review.
Mijn vorige TV was een
https://tweakers.net/pric...ps-32pfl9604h-zilver.html 32 inch philips van wegen de mooie matte zilveren voet (mijn vrouw was verkocht) was de enig in de winkel in 2009 die niet glimde.

Deze TV heb ik actief gebruikt met een Chromecast ben al 5 jaar zonder vaste TV aansluiting.
de koop / ophanging
Na de uitgebreide review gelezen te hebben van tweakers. had ik zo iets dit is wel een goede TV die wil ik wel.
Dus heb ik verschillende site bekeken en heb bij plattetv.nl een 2de kansje gezien. Dus ik denk dat probeer ik maar. Keurig netjes geleverd.
Eindelijk tijd voor de utipak. Ik heb geen foto's. Had niet zo iets ik ga hier een review van schrijven omdat dat niet mijn ding is.
Toen kwam de aap uit de mouw deze TV was terug gestuurd omdat de poot van de TV verbogen was en dus niet meer onder de tv gezet kon worden. Helaas.
Dus toen was de volgende stap (zoals in de planning stond) ophangen. Oke dat is lastig als je niet precies weet waar die op de muur moet als die wel mooi boven de kast moet komen. (Zie foto)
Beetje meten en plakken en daar ging de beugel op de muur.
Hierbij valt dus op dat tegenwoordig deze TV dus al gaten in de achterkant heeft op aan de beugel vast te maken. Handig. Ja ik koop niet vaak een nieuwe TV.
Maar goed Hij hing en hij hing goed. Helaas dan moet je nog de kabel er in doen van de switch. dus weer tv van muur en kabels er in en weer ophangen je wordt er steeds beter in. Ja je moet wel met zijn 2e zijn.
De installatie
Had nog geen zin om een internetdraadje naar de TV te laten lopen dus deze tot heden ook nog niet geprobeerd.
tevens heb ik geen analoge of digitalen TV (kijk alleen via NPO, Netflix, Amazon, disney)
Hierbij vroeg de TV om aangesloten te worden op het WIFI netwerk. Geen probleem. code ingevoerd en hij deed het. Vervolgens vraagt de TV of je ook de LG home app wil gebruiken. Tuurlijk grappig. Dan helpt de TV je om dat ding geconnect te krijgen. Allemaal helemaal top.
Je ziet wel dat de TV makers nog uitgaan van dat je een decoder gebruikt of zoiets. Want bij opstart komt er een mooi schilderij te voorschijn. met een grote lap text sluit de tv aan. Maar gelukkig wordt de TV geüpdate en kon ik laatste deze text eindelijk uit het beeld krijgen. Was te lui om echt actief te gaan zoeken naar hoe ik dit eruit zou kunnen krijgen. Was volgens mij ook niet mogelijk.
Tijdens de meet up te horen gekregen dat ze dus actief luisteren naar de community en hiermee dus elke keer de gebruikers ervaring proberen te verbeter.
De installatie gaat lekker vlot. app's worden geupdate netflix, disney, amazon en rakuten TV staan standaard op de tv. Deze staat ook met knoppen op de afstand bediening makkelijk zeker voor de kinderen.
gebruik
Zoals ik al zei er zitten een hoop toeters en bellen op deze tv. Heb weer echt het gevoel dat je een tv hebt die meer kan dan dat ik er uithaal. Maar dat komt vanzelf wel ben ik van overtuigt
het geluid heb ik een harman kardon soundbar met subwoofer op aan gesloten.
pricewatch: Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Zwart
Mijn vrouw wou heel graag een bas bij het tv kijken. dus zo doende.
dus ik heb het geluid niet zo getest.
Verder heeft de TV mooie mogelijkheden om veel naar je eigen stijl in te stellen. Maar ook beeld keuze die hun namen hebben gegeven van:
levenendig , standaard, eco, bioscoop, sport , game optimizer, filmmaker mode, expert (overdag), expert ( donkere ruimtes).
Maar je hebt ook de mogelijkheid om care modus in te stellen.
dan kun je zelf niet meer switchen hoe de tv is ingesteld. Hier zijn 3 mogelijkheden comfortmodus, theatermodus care-modus kinderen.
Helaas bij deze 3 modus kun je daarna niet veranderen. Dan moet je weer helemaal diep het menu. Als je deze modus dus niet inschakelt heb je meer gebruik gemak om snel te switch naar wat je zelf fijn vind.
Dan is er ook nog een klein nadeel wanneer de tv uitgaat onthoud hij wat je aan het doen was. zoals ik kijk youtube zet de tv uit ga iets anders kijken zoals netflix. en daarna start mijn dochter youtube gaat hij verder waar die gebleven was. Het zelfde voor prime en netflix.
Wat dus eigenlijk nog mist is de mogelijkheid van de afstand bediening. Hij werkt heel goed met een pointer op het scherm ideaal. Hij heeft 4 reclame knoppen voor prime, netflix disney en rakuten + nog goolge en amazona assitent.
het bewijs dat het reclame knoppen zijn omdat google assitent niet wordt onder steunt in nederland.
maar waarom zitten er nog knoppen van 1t/m 0 op. Deze heb ik nog steeds niet kunnen gebruiken.
Hopelijk gaan ze deze knoppen in de toekomst programeerbaar maken zodat je bv op 1 youtube hebt en 2 de browser en op 3 een eigen app. die je graag voor wil hebben.
Door mede gebruik er op gewezen dat je zelf knoppen 1t/8 kan programmeren voor je eigen apps. Dit doe je door de 0 5 sec. in te houden.
Helaas kan ik nog niet diep genoeg in de instellingen om zelf die irritante boodschapjes weg te krijgen zoals druk op een toets om weer verder te gaan.
Dan moet ik nog iets zeggen over de volgende punten dus bij deze. Maar vindt dat ik daar geen goede kijk op heb:
mijn algemene beoordeling is zeer goede TV met een hoop toetsers en bellen
featureset: een hoop. Helaas weinig diep gaande instelling mogelijkheden.
kleurweergave: ziet er geweldig uit geniet er erg van en lijkt allemaal goed. Heb geen meters of iets dan ook.
contrast en helderheid: vind de helderheid zeer goed heb geen last als er zon in de woonkamer schijn dat het beeld dan slecht te zien is.
ghosting: niks van gemerkt
pixeldefecten niet op gemerkt dus gewoon 0
inbrandgevoeligheid: nog helemaal niks van gemerkt
bouwkwaliteit en afwerking: heel netjes en degelijk
vormgeving wat je mag verwachten van een tv zoals deze. in deze prijs klasse
prijs: vond dat ik zelf een goede deal had door de 2de kansje. maar de verkoop prijs is naar mijn idee gewoon heel schappelijk voor wat je krijgt.