VOEDING DEFECT zie verder
Waarom deze voeding?
Ik heb deze voeding genomen voor een aantal redenen:
- reputatie van Antec voor cases/voedingen
- overschot naar toekomst toe (7900GTX, extra HD's, dual core cpu, etc...)
- niet besparen op voeding om stabiel systeem te bouwen
- meerprijs van een 480W tov van 380/400/430W voedingen is minimaal
Ik heb niet gekozen voor een modulaire voeding (waar je zelf de nodige kabels aansluit) omdat die prijs toch nog hoger is. Je kan meestal de overbodige kabels toch netjes wegwerken in je case.
Verpakking
Stevige doos met plastic rond. Daarin een boekje, een garantiebewijs goed voor 3 jaar, een power cable, een vochteter, een goeie bubble-wrap met daarin natuurlijk een voeding. De kabels zijn trouwens in gepakt met een tie-wrap. Die kan je achteraf nog gebruiken om kabels weg te werken in je case. En niet te vergeten, bij het openen van de doos komt de geur van een nieuwe voeding je tegemoet. Heerlijk!
[img=620]gbTQYXZT[/img]
Koeling
Voeding wordt behoorlijk warm. Er zit namelijk maar 1 120mm fan in die de boel koel moet houden. Deze draait echter meestal maar op een miniem aantal rondjes per minuut (~800rpm). Waardoor de temperatuur van het rooster de achterkant vrij hoog is. Niet dat je je verbrandt, maar toch aardig heet.
De 120mm fan is temperatuur gecontroleerd. Gaat dus harder draaien als de temperatuur oploopt. Tevens heeft de voeding een kabel waar je 2 fans aan kan hangen die dan ook temp controlled worden. Ik vind het superhandig. Zo creëer je toch wat extra rust in je case als het systeem niets staat te doen. Samen met AMD CnQ is het ideaal om een geruisloos systeem te bouwen.
EDIT: Aanvulling naar aanleiding van reacties:
Ik ga het positieve en negatieve aspect van de 'slechts 1 fan' laten staan. Het is idd een beetje een dilemma. De voeding wordt warm en blijft stil ofwel blijft ze iets koeler maar maakt ze wat meer lawaai.
Als ik dan toch zou moeten kiezen of die 'slechts 1 fan' een negatieve of positieve eigenschap is. Dan ga ik toch voor de positieve eigenschap. 1 fan is altijd stiller dan 2 fans (als het om hetzelfde model gaat, uiteraard) en de kans dat er een fan gaat ratelen na een tijdje is ook kleiner.
Aansluitmogelijkheden
1x 24pin ATX (sleeved)
1x 4pin 12V
2x 4pin fan aansluiting
1x psu fan monitor
Allemaal van een ruim voldoende lengte om de grotere cases te kunnen bedraden. De connectors zijn allemaal zwart.
Prestaties
Mijn systeem is er niet naar om deze voeding volledig te belasten. Ik kan enkel constateren dat onder belasting en idle de voltlijnen niet bewegen. 5V is altijd 4.95V, 12V is altijd 12.03V. Het is trouwens een dubbele 12V, beide met een max van 18A. Max op 12V is 30A.
Mijn conclusie
Oerdegelijke voeding. Fan only connector is leuk als je extra stilte wil. Kabels zijn lang genoeg met genoeg connectors. De prijs is niet meteen wat je noemt goedkoop, maar je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug. je moet maar denken: 'nooit besparen op de voeding' of 'een goed en stabiel systeem begint bij een goede voeding'.
Voeding defect
OK. MIjn TP2.0 heeft het begeven. Tot voor een week deed ie perfect zijn werk. Ultrastabiel en al de rest. Maar toen begon er een irritant piepgeluidje te weerklinken. Ook als ik hem aanzette, dan gaf hij een sissend/zoemend geluid. Verder deed ie het nog helemaal als tevoren.
Een van de verkopers wist me te vertellen dat deze voeding het na 2 weken zo draaien het helemaal zou opgeven. Dus RMA, en een Antec TruePower Trio 550 EC genomen. Welke eigenlijk identiek is, alleen met een extra 12V. Hopelijk houdt deze het beter uit.