€ 289,- bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Odyssey Gaming Monitor G5 34" (C34G55TWWR) Zwart Review

PimAalbers
13 oktober 2021, laatste update op 13 oktober 2021, 976 views Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Gaming Monitor G5 34" (C34G55TWWR) Zwart

Al met al een monitor met veel specificaties op papier. Maar slechte uitvoering.

Erg veel Ghosting en dode pixels waren voor mij de reden om hem terug te sturen. Voor mensen die minder dat minder erg vinden en bijv. Niet gamen is die wellicht aan te raden

Pluspunten

• 165Hz
  • 3440x1440
  • 1000r curve
  • Contrast
  • Kleuren prima

Minpunten

• Stand/voet
  • Ghosting
  • Smearing
  • Dode pixels
  • Uniformiteit
  • Geen USB hub
  • HDR is geen HDR te noemen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Monitor gekocht bij Megekko. En was erg snel geleverd!

De doos kwam iets minder mooi aan maar niks ernstigs. Toen kwam het uitpakken, spannend!

De 1000r curve zie je gelijk, wat gaaf!

Ik had al eerder reviews gezien over de minpunten zoals de stand/voet. Ik snap dat dit een minpunt is voor veel mensen, wat een extreem wiebelig ding is dat zeg. Ik was van plan om de monitor op een vesa mount te plaatsen dus ik kon daar door heen kijken.

Op eerste gezicht ziet het er prachtig uit, 165hz 3440x1440 met een 1000r curve en 1ms.

Echter kwam ik er al snel achter dat mijn exemplaar 4 dode pixels had. Gelijk ging mijn mega blijheid achteruit. En waren die dode pixels het enige waar ik aan kon denken.
De dode pixels zaten er 3 op de rand en in de hoeken , en 1 recht in het midden van het scherm Toch besloot ik hem nog verder te testen i.p.v. gelijk terug te sturen.

De monitor heb ik op verschillende games en applicaties getest. En toen viel me een ding op. De monitor heeft extreem veel last van ghosting/black smear. Het is algemeen bekend dat VA panelen daar wat last van kunnen hebben. Maar dit was wel erger dan ik had verwacht. Je kon dit verminderen door paar settings aan te passen maar dan was het scherm zo donker dat hij voor mij niet bruikbaar was.

Je kon de blacksmear goed zien bij overgangen met contrast zoals zwart/grijs. Aangezien ik veel race Sims speel zie je dat erg goed door de snelle bewegingen van bijv. De weg, kerbs, en hekwerken rondom de baan etc.

Voor mij was dit echt een boosdoener en heb ik besloten om hem terug te sturen. Helaas want de 1000r curve wordt niet vaak toegepast en naar mijn mening is dat wel echt een toevoeging.

Tevens was de uniformiteit van het scherm ook niet overal even goed. Sommige plekken waren lichter dan de andere.

Heb jij ook een Samsung Odyssey Gaming Monitor G5 34" (C34G55TWWR) Zwart?