Ik heb deze tv nu ook al 2 jaar: Ik heb dus kwaliteitsproblemen gehad: eerste tv had 2 ''donkere'' vlekken in beeld:
Dit is netjes net buiten de 2 jaar) binnen garantie aan huis vervangen, maar het volgende panel heeft als je er niet perfect voor zit ''golvingen'' op lichte schermen/achtergronden op een deel van het scherm te zien, bovenkant van het scherm op c.a. 20 tot 40% van het scherm vanaf links.
Maar ik heb geen energie om de TV weer van de muur te halen ( wat ook betekent dat ik de plank erboven moet weghalen en alles er af) en de repair service weer te laten langskomen.
Ik vind het beeld niet onaardig na handmatig kalibreren, maar herken mij in de klachten: te veel reflectie overdag vanaf het raam (zelfs met gordijn dicht, niet volledig verduisterend...), ik mis bluetooth, en de UI is irresponsief.
Maar Tizen is mee te leven: Steam link, Plex, netflix, prime video, streamen van Xite bijvoorbeeld, werkt allemaal redelijk soepel.
Alleen hoge bitrate H264 media heeft hij problemen mee en i.c.m. DTS op Plex. DD(P) (ofwel E-ac3 en ac3) en H265 werkt wel soepel. Verder mis ik uiteraard support voor Dolby Vision

. Omdat ik 4k belangrijker vind dan DTS gebruik ik dus plex direct op de TV met optisch naar de receiver. Maar de receiver ondersteunt gewoon DTS-HD en Dolby-HD, alleen de TV kan geen DTS passtrough doen

Mijn receiver is slechts 1080p, daarom gebruik ik geen extern apparaat als een Nvidia shield... Ik heb nu ook HDMI poorten tekort ( want eentje komt van receiver waar 3 legacy 1080p apparaten op hangen) en eentje zit nu op een 4k switch die origineel van mijn PC of Chromecast-ultra vandaan komt.
Idealiter wil je echter geen externe devices maar gewoon een snelle TV wara je allles direct op doet en alleen audio uitspuugt naar je receiver. Tot slot vind ik het gebrek aan BT irritant, want ik heb een 2017 model Samsung boven met de BT AB, en die reageert een stuk beter dan IR/hoef je niet te richten. Maar ook voor controllers, hoofdtelefoon, of andere zaken is bluetooth echt wel handig tegenwoordig.
Lang verhaal kort:
Ik zou bij opnieuw van een TV een Tv kopen met snellere SoC en meer aansluitingen. Ook de locatie en hoeveelheid USB poorten is irritant ( voor als je je controller i.c.m. steam link wil aansluiten). Maar het kon slechter voor de prijs, want een 75'' tv is toch vooral heel erg tof. Alles wat kleiner is voelt veel te klein, ik zit op kortere afstand van een 50'' tv op de slaapkamer maar vind dat te klein en zelfs 65'' bij vrienden voelt nu klein.
[Reactie gewijzigd door Sneeuwhond op 22 juli 2024 14:07]