Zalman ZM-NC1000 (Zwart) Review

Gamo
8 september 2010, laatste update op 8 september 2010, 747 views

Zalman ZM-NC1000 (Zwart)

Deze laptop koeler zit er echt geweldig uit, degelijk, strak en Zalman levert vaak goede kwaliteit koeling die ook stil is. Met deze redenen heb ik deze koeler besteld.
Na het neerzetten van de koeler (Installatie-gemak: goed) en het inpluggen van de USB kabel is de koeler aan te zetten met een knopje aan de rechterkant. Ik drukte hem in, en de koeler ratelde en tikte. Shit, een defecte fan (er zitten er twee in). Na wat gedruk op de fan, en heen en weer geschud hield het ratelen op. Als ik de koeler op de kop houdt, ratelt het weer dus de fan komt tegen de behuizing aan. Bijna teruggebracht.

Pluspunten

• Je laptop staat schuin
  • Je laptop krijgt meer koele lucht (in sommige gevallen)

Minpunten

• Lawaaierig
  • Slechte kwaliteit fans
  • Niet schoon te maken
  • Slechte verdeling airflow

2 van 5 sterren (Slecht)

Hierna de airflow gecontroleerd, de fan is niet bepaald stil op low, het maakt het meeste geluid in mijn kamer (er staat ook een full tower desktop). Op high is het helemaal te gek natuurlijk, maar dat maakt niet uit, jammer dat hij dus op low ook veel geluid maakt.

De airflow, om te huilen. Er komt wel veel lucht vanaf, maar alleen op 2 specifieke plekken, in plaats van dat het over de oppervlakte van de 100den gaatjes is verdeeld. In de praktijk bleek dat mijn laptop fan gewoon geen extra lucht kreeg, omdat er aan de rechterkant van de 'grill' geen lucht verplaatsing is. Dit heb ik moeten oplossen door een A4 vel op de koeler te plakken, met een gat uitgeknipt waardoor alle airflow door alleen dat gat naar buiten kan komen. Zucht.

Verder zijn de fans dus van povere kwaliteit, en het ergste is dat ze niet zijn schoon te maken. Er zitten wel schroeven in het product, maar het is vastgelijmd. Met veel stof heb je dus een probleem. Ook niet echt wat ik verwachte van zo'n product.

Geen aanrader van mijn kant. Enige handige nog aan de koeler is dat de laptop schuin komt te staan wat lekker tikt, en dat er dus meer koele lucht onder je laptop komt, maar je moet er wel veel voor opofferen.

Heb jij ook een Zalman ZM-NC1000 (Zwart)?

Heb m ook.Geen omkijken naar.Zeer geruisloos en degelijk.