De reden dat ik voor een Zalman VF900 CU gekozen heb is omdat de stock cooler op mijn XFX Geforce 7900GT (gpu 550mhz; mem 1630mhz) te veel herrie maakt en niet genoeg koelt. Ik heb op mijn vorige videokaart een VF700 CU gehad, waar ik zeer te vreden over was, dus daarom heb ik heb ik weer voor een Zalman gekozen. De keuze is op de VF900 CU omdat deze maar €10 duurder was en beter scheen te koelen.
Installatie:
De oude cooler kwam er makkelijk van af na even de te gamen. De installatie van de Zalman VF900 CU was zeer eenvoudig. Plaats die heatsinkjes op het geheugen. Schroef de boutjes op de cooler en plaats de cooler op de kaart. Aan de onderkart 4 moertjes met veertjes aandraaien en je bent klaar.
De cooler zit na installatie stevig vast op de kaart en kan niet bewegen.
Prestaties
De koel prestaties zijn zeer goed. De kaart is 10 graden koeler dan de stock cooler. Idle is de GPU nu 52 graden en na een uurtje gamen is de GPU 62 graden.
Ik ben een zeer tevreden gebruiker en mijn volgende videokaart cooler zal zonder meer een Zalman worden. Ik raad iedereen aan om Zalman coolers te kopen.