HP PhotoSmart Plus eAiO Review

loekf2
5 september 2010, laatste update op 5 september 2010, 1.220 views

HP PhotoSmart Plus eAiO

Ik heb vandaag de HP Photosmart Plus eAll In One gehaald. Dit is een nieuw model, wat 802.11n ondersteund. Noem mij een freak, maar ik was op zoek naar een andere printer om:
- Foto's te kunnen printen. Mijn oude vertrouwde HP PSC2110 was daar eigenlijk niet voor geschikt.
- Wireless te kunnen printen, om ook met mijn laptop en iPad te kunnen printen.
- Via USB (desktop) en wireless tegelijk te kunnen printen. Ik geef er de voorkeur aan om de printer via USB aan m'n desktop te hangen. Staat er toevallig naast en is ook sneller bij grotere bestanden.
Dit is een nieuwe variant van de Photosmart Plus, te herkennen aan het type nummer "B210a".
Wat indrukken:
Installatie
Strak design. Ding is zwart, met een glossy zwarten klep aan...

Pluspunten

• Web integratie (remote printen), gebruikersinterface via touchscreen, iPad integratie, twee trays voor A4 papier en foto papier, makkelijke installatie, uiterlijk, printen via USB en wireless

Minpunten

• Geen USB kabel (is dat nou echt zo duur HP ?)

- Wireless te kunnen printen, om ook met mijn laptop en iPad te kunnen printen.

Wat indrukken:

Installatie

Strak design. Ding is zwart, met een glossy zwarten klep aan de bovenkant. Er zijn twee trays, een voor foto papier (bv. 10x15) en een voor A4 papier.

HP is duidelijk op de milieu tour, want de printer zat in een soort stoffen draagtas. Echter.. er zat nog steeds een massa piepschuim in, dus erg milieu vriendelijk kan ik dit niet noemen. Zoals zo vaak zit er geen USB kabel bij. Hij gebruikt een externe adapter. Alleen... het snoertje van de stekker naar de adapter is maar 30 cm. Beetje kort als je bv. stekkers in een doos in een kabelgoot onder je bureau hebt zitten. Maar even een andere gezocht... het snoertje van de adapter naar de printer is dan weer ruim een meter.

Goed, tape en plastic verwijderen, drivers installeren. Wat mij opviel is dat HP iets met Microsoft Bing heeft want er werd ongevraagd een Bing toolbar geïnstalleerd. Ik hou niet van dit ongevraagde meuk. Gelukkig kun je dit snel verwijderen.

Nog niet vermeld, maar aan de voorkant zit een touchscreen (capacitief) voor de bediening. Je ziet icoontjes voor printen, scannen, copieren en applicaties. Die laatste vind ik een beetje een gimmick. Je kunt bv. het weer rapport van je plaats uitprinten via een druk op de knop. Echter dit werkt dan weer alleen voor de US. Bij foutmeldingen geeft ie een zacht ping geluidje. Het touchscreen kun je niet verwijderen, wel iets recht op zetten.

HP bied ook de optie om via een mail adres bij hun remote te kunnen printen. Nog niet getest, maar ik stel me zo voor dat je een file als attachment naar een @hp.com adres mailt, dat dan wordt doorgestuurd naar je printer, die als ie aan het net hangt die file dan print.

Na de drivers, sluit je de printer aan. Hij wordt herkend en is beschikbaar.

De wireless setup is erg makkelijk. Hij vind de routers. Je selecteert een router en hij vraagt (indien nodig) om de WPA key.

Daarna moet je de inkt cartridges nog installeren. Dit zijn er vier. Een flimpje op het touchscreen laat je zien hoe moet.

Tot slot gaat de printer zich calibreren etc.

iPad

HP heeft een iPad applicatie, HP iPrint Photo. Deze stelt je in staat bestanden te printen of te scannen vanaf je iPad. Ondanks dat deze printer niet in het lijstje van ondersteunde modellen staat, werkt het perfect. Je kunt bv. iets scannen. Vanaf de iPad kun je de preview aanpassen. Het bestand komt dan op je iPad terecht. Via een sharing optie kun je die dan weer naar je PC sturen. Dit gaat door een drive mapping. Je kunt ook foto's die op je iPad staan direct printen.

Waarschijnlijk vanaf iOS 4.2 (November) gaat dit via het OS zelf.

USB en Wireless tegelijk

Dit werkt. Ik kan zowel via USB als wireless printen. Het is dus absoluut niet of-of. Wat dat betreft is de setup via de CD verwarrend.

Netwerk printer

Ook op m'n eEE PC geinstalleerd als netwerk printer. Geen problemen gezien.

Print kwaliteit

A4je geprint en goede kwalteit. Ook een foto uitgeprint op HPs semi-glossy foto papier. Vergeleken met de foto op m'n monitor, zeer tevreden qua kleuren.

Heb jij ook een HP PhotoSmart Plus eAiO?