Sanyo PLV-Z4 Review
Algemene Beoordeling:
Een fantastische beamer die zijn geld meer dan waard is. De beeldkwaliteit, de eenvoudige manier van instellen, en de geluidsproductie van de ventilatie waren eigenlijk allemaal boven verwachting.
Featureset:
Alle opties die nodig zijn voor een thuisbioscoop-beleving zijn aanwezig. Erg handig is de eenvoudige lens-shift functie (twee wieltjes (voor verticaal en horizontaal en een knopje om de setting te 'locken'). Helaas moet dit wel altijd handmatig gebeuren, evenals de zoom- en scherpte-instelling (overigens gebruik je dat meestal maar een keer en dan staat alles helemaal goed ingesteld).
De ingebouwde menu's zijn verder zeer eenvoudig te bedienen, hoewel je voor sommige settings wel even de handleiding moet lezen omdat ze nogal cryptisch zijn.
De standaard preset's zijn meer dan voldoende en geven een mooi beeld dat naar iedere smaak is aan te passen. Daarbovenop kun je ook nog vier user-presets definieren.
Veel verschillende aansluitingen aan de achterkant, maar wel met een paar kleine missertjes: om Scart aan te kunnen sluiten heb je een Scart- naar-VGA kabel nodig, en de HDMI aansluiting dubbelt als een DVI aansluiting.
Alle signalen die ik naar de beamer heb gestuurd (DVD in 2.35,...
Pluspunten
- Geweldig Beeld
- Zeer goede presets
- Bijna onhoorbaar
- Fantastische prijs/prestatie
- Automatische lens-cover
Minpunten
- 'dubbelen' van inputs
- Beetje lomp design
- Lens en zoom/scherpte functies niet met afstandsbediening in te stellen
Algemene Beoordeling:
Featureset:
Alle signalen die ik naar de beamer heb gestuurd (DVD in 2.35, 16:9 en 4:3 formaat, VGA en Playstation 2 via de S-Video aansluiting) worden foutloos geconverteerd, en het beeld hoeft bijna nooit aangepast te worden
Heel handig: een klep voor de lens opent en sluit automatisch zodra de beamer aan of uitgezet wordt. Dit scheel heel wat stof!
Verder is de methode om de LCD panelen schoon te maken ook heel handig: je zet de beamer in 'schoonblaas-modus' en met een klein meegeleverd pompje blaas je alle stofdeeltjes weg.
De afstandsbediening heeft een glow-in-the-dark knopje dat alle knoppen op de afstandbediening verlicht na indrukken. Handig in het donker!
Kleurweergave:
Geweldig! Deze beamer geeft een fantastisch gedetaileerd beeld. Afhankelijk van de preset die je kiest zijn de kleuren erg vol en warm. Ik heb geen color-banding of dithering kunnen ontdekken.(waar ik me normaal gesproken enorm aan irriteer)
Moet ik er wel bij zeggen dat ik een projectiescherm gebruik, dus geen wit-geschilderde muur of een opgespannen laken... Dit zal ongetwijfeld zijn weerslag vinden op de beleving van het geheel...
Contrast en Helderheid:
Groot contrast en fantastische helderheid. Zoals altijd had het zwart nog net iets zwarter gekunt, maar ik heb me hier nauwelijks aan geirriteerd. Wit is heel mooi, en overal gelijkmatig aanwezig, dus geen helderheid-verspringing in bepaalde gebieden.Films springen letterlijk van het scherm af!
Vormgeving:
De beamer ziet er modern uit, met een zilver-grijze coating (die wel een beetje snel vingerafdrukken laat zien).
Hij is verder wel veel groter dan ik verwacht had en doet ietwat lomp aan.
Geluidsproductie:
Nihil. Ik hoor de beamer eigenlijk niet, ook niet na een flink aantal uurtjes 'playstationnen'. Als je goed oplet, hoor je wel iets, maar het is een heel zacht zoem-toontje. Hoewel ik me heel erg kan irriteren aan bijgeluiden, kan ik dit van deze beamer niet zeggen, en hij hangt notabene recht boven mijn hoofd als ik zit te kijken!
Prijs:
Om eerlijk te zijn: I was blown away! Ik had niet verwacht dat een beamer voor dit bedrag zulke fantastische beelden op het scherm kon toveren! Zeer zeker een enorme aanrader!