Wordt verwacht

Samsung Galaxy Tab S7, Wi-Fi, 6GB ram, 128GB intern Zwart Review

27 augustus 2021, laatste update op 1 september 2021, 829 views Rapporteer
Product gekocht 0

Voor 539-euro-gekocht-bij-BOL-(=prijs-NA-aftrek-100-euro-Samsung-cashback) voor een neefje. Het is geen AMOLED scherm deze 11 inch uitvoering (De grote Plus versie wel!), maar wel een ontzettend mooi en goed scherm (zicht en touch). Wordt geleverd met veel app's van Google-Microsoft/Office-Samsung. Heeft nu Android-11 update. Werkt erg vlot met de Snapdragon 865+ processor.

Pluspunten

• Erg goed scherm (alhoewel geen AMOLED)
  • Metalen kastje, Veel betaalbare goede hoesjes te koop
  • Goede batterij
  • Komt met veel Google Samsung en Microsoft-office app (voor mij hoeven die laatste 2 niet)
  • Je kunt de meeste (voor mij) "overbodige app's" verwijderen en dan is nog maar 2,2GB van de 6GB bezet
  • Cashback 100 euro
  • Kost wat , maar dan heb je ook een tablet die de concurrentie aan kan met de duurdere iPad, Zie ook de DEX functionaliteit!!
  • Er is een NL handleiding (voor deze serie (T870, 875 etc.)

Minpunten

• POWER/uit/aan knop is standaard ook de Samsung BixBy snel knop. Mijn neefje en ik zitten niet te wachten op Bixby. Zie TIP voor uitzetten hiervan bij de reactie op deze review van Dwazer.
  • Adapter (maar 15w) wordt behoorlijk heet bij het laden van de S7 tab
  • Komt uit de doos met 3,8GB geheugen van de 6GB bezet door de vele apps

Alles is al zo'n beetje gezegd in de andere 4 reviews. Een Amoled scherm blijft voor voor mij toch nog mooier dan dit LCD schermpje, maar het is wel het beste/mooiste tablet LCD scherm wat ik ooit gezien heb!
Het geluid is ook echt fantastisch voor zulke kleine "speakertjes". De bouw kwaliteit is door de ALU behuizing prima. Zoals al door anderen gezegd, krijg je bij zo'n top-model tablet wel een erg armoedig ladertje van 15 watt die erg warm wordt bij het laden. Het kost Samsung 50 cent meer om er een 25-30watt lader bij te doen, echt onbegrijpelijk. Het ontbreken van een 3,5mm jackplug koptelefoon aansluiting is ook jammer. Dit moet nu via de USB-C ingang. Hadden ze er toch minimaal een "verloop naar jackplug / splits laden en luisteren tegeljik" kabeltje bij kunnen doen!

Voor de Tweakers die ook iedere keer vergeten hoe deze tablet "uit/aan te zetten", heb ik de instructie hiervoor uit de handleiding "geknipt" en omcirkeld.
Ik moet nog een kijken of ik die voor mij vervelende Bixby kan uitzetten (tips welkom :) ).
Zie TIP voor uitzetten van "Bixby" snelknop functie van de POWER-knop bij de reactie op deze review van Dwazer. :)

Zie voor handige DEX functies : https://www.youtube.com/watch?v=-9QdDxFmAeE (je kan hiermee de tablet in een soort "windows look-feel" zetten en het tablet scherm streamen naar je TV mits deze geschikt is daarvoor).

Mijn zus (digibeet) heeft deze Samsung tab S7 al 10 maanden en is erg tevreden (ze komt van een Apple iPad uit nov. 2012). Komt ook een beetje doordat ze al een een aantal jaren een Samsung telefoon heeft en aan de logica/onlogica ( :( :'( ) van Samsung GUI gewent is geraakt. Ik heb voor haar zoon dezelfde hoes gekocht bij Amazon (allen in andere kleur, zie foto). De hoes is erg stevig en die van mijn zus ziet er naar 10 maanden nog steeds erg goed uit.
Model/merk: Infiland Case voor Samsung Galaxy Tab S7 11 2020, Front ondersteuning Case met Pocket voor Samsung Galaxy Tab S7 11" (T870/T875) 2020, Auto Sleep/Wake.

Zelf ben ik geen Samsung fan vanwege de (hoge) prijs, de onlogische bediening (van TV, Telefoon, Tablet tot koelkast en wasmachine het is "Aziatisch" logica), de reclame in een aantal app's en het promoten van eigen (niet open) standaards zoals Bixby.
Het moet wel gezegd worden: de meeste telefoons en tablets zijn degelijk gebouwd (niet de Samsung A50 smartphone)!! en gaan vele jaren mee, ook de accu's.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S7, Wi-Fi, 6GB ram, 128GB intern Zwart?

Hier wordt uitgelegd, hoe je die knop zou kunnen aanpassen :)
Hartstikke bedankt voor de TIP.

Ik heb het verwijderen van de "Bixby" bediening van de de POWER toets (nog!) niet kunnen vinden in de NL handleiding.

Ik heb direct het filmpje van jouw link bekeken en uitgeprobeerd op de Samsung Tab S7.
Het is een eitje die aanpassing.
De "Bixby" snelbediening is van van de POWER AAN/UIT knop verdwenen :) .
Het is erg fijn voor mijn neefje (kind van mijn zus). Hij is 30 jaar maar heeft een verstandelijke beperking en begrijpt de "samengestelde knoppen-actie" om de tablet UIT te zetten met de fysieke knoppen niet.
Nu is het simpel; gewoon de POWER knop ingedrukt houden om de tablet UIT/AAN te zetten.

Ik pas de review op jouw TIP aan. Bedankt

[Reactie gewijzigd door Antonio di op 24 juli 2024 16:08]