Mirai DML-519W100 Zilver, Zwart Review

pie
12 juni 2006, laatste update op 13 juni 2006, 1.155 views

Mirai DML-519W100 Zilver, Zwart

Mijn vorige scherm was een 19"CRT Iiyama VisionMaster Pro 450 die met een flits en veel bombarie, zeer plotseling, afscheid van me nam. Ik was dus genoodzaakt om snel een ander scherm te vinden. Aangezien ik al veel positieve geluiden had gehoord over 'het werken met breedbeeld' besloot ik me in eerste instantie eens nader te verdiepen in die groep. Na veel reviews gelezen te hebben (behardware.com en lesnumeriques.com) en het "Het ultieme 19" topic" goed doorgenomen te hebben, besloot ik dat de Mirai prijs-technisch de beste specificaties voor mij had. Ik game niet uitzonderlijk veel (wel veel verschillende genres), werk veel met spreadsheets en tekstverwerker en kijk als het even kan elke avond een filmpje/serietje.

Pluspunten

• Zeer goede Prijs/Kwaliteit verhouding (goedkoopste scherm in zijn klasse)
  • Perfect om mee te gamen
  • DVI aansluiting
  • Breedbeeld (bevalt mij goed)

Minpunten

• Niet verstelbaar in de hoogte (boek onder monitor)

Voor een relatief prikkie besloot ik de Mirai te kopen bij de Mycom, aangezien hij daar maar zeven euro duurder was dan de goedkoopste internetshop incl. verzending en ik hem dan wel binnen acht dagen terug mocht brengen indien er een dode pixel aanwezig was.

Hij voldoet prima aan mijn verwachtingen. Perfect beeld en scherpte. Kleuren, gamma, contrast en brightness is een heel gedoe om in te stellen, maar eigenlijk waren die al vrij goed zoals hij uit de doos komt. En dat gedoe met instellen was niet anders geweest dan bij een andere TFT,

Nul dode pixels aanwezig in mijn beeldscherm en mocht het wel zo zijn geweest, kon ik hem altijd ruilen bij de Mycom.

Tot nu toe heb ik geen ghosting ondervonden (is me in ieder geval niet opgevallen) en film kijken gaat perfect zeker als de films in breedbeeld formaat worden aangeleverd. Op Franse sites wordt 'twitching' gemeld als nadeel bij het film kijken. Ik denk dat daar iets van pixelvorming mee bedoeld wordt. Omdat ik het niet kan vergelijken met een ander beeldscherm (& dezelfde film) weet ik het niet geheel zeker, maar er is me nog niet echt iets opgevallen wat daarop zou kunnen lijken. In ieder geval niets storends vanaf een reguliere filmkijk-afstand (=/= aan 10 cm).

De native resolutie van 1440x900 wordt in vrij veel spellen ondersteund en anders is daar wel iets op te vinden (zie http://www.widescreengami...index.php?title=Main_Page).

Concluderend: de monitor bevalt mij to nu toe uitstekend. Als ik een nadeel moet noemen, zou dat de niet in hoogte-verstelbaarheid zijn van de monitor. Ligt geheel aan je zit/bureau-situatie natuurlijk, maar een dik boek eronder voldoet anders ook.

Heb jij ook een Mirai DML-519W100 Zilver, Zwart?

Anoniem: 175591 12 juni 2006 20:50
Is het niet een nadeel van zo'n scherm dat je dan ook een goede videokaart nodig hebt om te gamen met een resolutie van 1440x900. Wat zijn je ervaringen?
Ik heb zelf een Radeon 9800 SE@Pro, die ondersteunt deze resolutie perfect. Heb tot nu toe bij geen enkel spel gemerkt dat het minder goed liep dan op mijn 19"CRT (1280x1024). Weet niet hoe dit bij andere videokaarten werkt natuurlijk, maar volgens mij vraagt het niet uitzondelijk veel meer prestaties van je videokaart.