Ik heb ook een Junction Box, of ook wel Deep Base, of simpelweg: montagebox - voor Reolink camera's liggen. Helaas echter heeft iedere fabrikant een eigen base met
net op een iets andere plek de schroefgaatjes. Je zult dus helaas verschillende montageboxen moeten aanschaffen voor verschillende merken camera's.
Annke is compatible met Hikvision, dus ik vermoed (maar kan het helaas niet bewijzen) dat ook de junction box wel compatible zal zijn.
/m/580143/1M9PN4JILo5YZocgS1Xmh76MeGuGuwzHe6Zpyy62uItMN7zFri.png?f=620xauto)
Een groot voordeel van deze Annke JXH001 is dat die bruikbaar is voor zowel de Bullet-stijl camera's als de Turret en Dome uitvoeringen.
:strip_exif()/m/580143/1M9PN42shwYyl7R8bs2e4V8U3kDkaEk0a8zlDgRQ6wU9xkF0aO.jpeg?f=620xauto)
Deze junction box werkt echter prima met de
Annke C800 serie Turret, de I91BM.
Hier op de foto nog niet vastgeschroefd - de Turret bedekt de binnenste witte cirkel tot op de millimeter.
:strip_exif()/m/580143/1M9PN42wdrp2tVPPwjdcdKlBTp8s5IK207yHIjoBYywOk21wEM.jpeg?f=620xauto)
De junction box is echt kwaliteit. Stevig, vrij zwaar, goed afgewerkt en met handig 'ophang' kabeltje voor montage. Het is een aluminium geheel, geen scherpe randjes of zoiets. Prima product.
Dat ophang kabeltje lijkt op het eerste oog misschien niet zo heel relevant, maar als je de doos ergens boven je hoofd moet ophangen en je de kabeltjes van de camera aan het verbinden bent, je komt altijd een hand te kort. Dan is dat kabeltje een ideale hulp.
/m/580143/1M9PN424SzB4SYpo6XzFTgldGc5GcMqRjBn35cviaKEILoXSHs.png?f=620xauto)
Zoals gezegd heb ik ook een montagebox van Reolink en in vergelijking daarmee is deze Annke JXH001 'enorm' groot. De Reolink D20 past exact onder de Reolink Turret en is een soort van verlengde; deze JXH001 is een bredere opbouw voor de C800 Turret en is zo'n 2 cm breder in de diagonaal (dus 1 cm extra rondom).
De extra ruimte is echter wel handig, het voorkomt veel 'gepiel' in een net iets te kleine ruimte. Je hebt (ruim) voldoende ruimte om de kabels weg te werken.
:strip_exif()/m/580143/1M9PN43EizumKyIGk51OdCdbTaKfGk7tJ5Z2WaFvJIyBQykGU4.jpeg?f=620xauto)
Ik gebruik de waterdichte 'seal' voor de netwerkkabel om het gat in de montagedoos te blokkeren, zodat dit niet het nieuwe onderkomen van familie spin en co wordt.
Je kan overigens de kabels ook door het midden naar boven laten gaan ipv via de zijkant. De wartel kan van de zijkant afgeschroefd worden en degene die midden bovenop zit kun je naar de zijkant verplaatsen om de zijkant waterdicht + stofdicht af te dichten.
:strip_exif()/m/580143/1M9PN42pVFnPSlKiSKSSC8tT1qBQLySleoZMhLXPGsKIB64mJ1.jpeg?f=620xauto)
Nog 1 vergelijk met de Reolink: de Annke JXH001 kost slechts 21 euro, de Reolink B10 en D20 kosten ongeveer 32 euro. Dat maakt deze JXH001 een prima deal.
Je kan natuurlijk ook een IP55/IP65 lasdoos/kabeldoos bij de bouwmarkt kopen voor 5 euro ;-) Het voordeel van een junction box als deze dat je de camera er onder kunt monteren.