ASUS A8R-MVP Review
Ik heb nu anderhalve maand een a8r mvp in gebruik, ben er heel tevreden mee,alleen voortdurend problemen met het netwerk.
Bij een copy van een paar cd's klapt het netwerk eruit.
(Netwerk disablen en daarna enablen, daarna werkt het dan weer in het algemeen).. en dit schijnt niet alleen bij mij zo te zien als ik op internet zoek, maar bij vrijwel ierdereen dit dit board gebruikt.
Op internet heb ik gelezen dat het netwerk als het wel werkt, bij lange na niet 1gbit haalt, omdat de netwerk controller aan de ouderwetse pci bus hangt. (nog niet kunnen testen, maar mijn 2 raptors (raid0) zouden dat makkelijk vol moeten krijgen).
Heel af en toe detecteerd de raid-controller mijn harddisks niet na een crash/reboot, maar ik gok erop dat dat aan mijn 300 wat voeding ligt, heb eigenlijk 450+ nodig).
Ik overclock zelf niet, maar toen ik de opties in de bios wou proberen, kreeg ik vrijwel nergens beweging in..(kon geen waardes veranderen)...
Een multi-monitor-setup met een 7800gtx en een x1300pro wilde niet booten. Ook een oude pci video kaart in combinatie met een pci-e 16 boot hier niet. Een 7800gtx+pci-e 1x matrox g550 gelukkig wel.
Pluspunten
- goede raid prestaties.
- 8 usb poorten, 2*firewire.
- cool&quiet werkt best wel ok.
- veel kabels erbij in de doos.
- gameport onboard
Minpunten
- netwerk hangt voortdurend
- netwerk haalt waarschijnlijk nooit de 1gbit
- er is maar 1 pci-e 1x slot naast de 2*8 (of 1*16)
- sommmige drivers van de driver cd zijn niet 64-bit
- sommige opties in bios willen niet veranderen ???
Bij een copy van een paar cd's klapt het netwerk eruit.
Dus ik denk ik dat als je bereidt bent een extra netwerk kaart erbij te halen, dit board een aanrader is, (hoewel, er is al een opvolger van de chipset...)