€ 24,95 bij Amazon.nl

Fibaro Deur- en Raamsensor - Apple Homekit Wit Review

7 juli 2021, laatste update op 7 juli 2021, 327 views Rapporteer

Qua featureset één van de betere deur/raamsensoren. Echter is de bouwkwaliteit dermate droevig dat het product onmogelijk aan te raden is.

Pluspunten

• Temperatuursensor
  • Snelle open/dicht detectie, als het werkt

Minpunten

• Uiterst slechte tampering sensor
  • Detectie werkt soms matig tot slecht

2 van 5 sterren (Slecht)
Vier stuks gekocht i.v.m. nieuwe thermostaat die de temperatuur per ruimte kan regelen. Met deze sensors wil ik de verwarming automatisch uitschakelen als er in de ruimte een raam open staat.

Bij alle sensors is de "tampering switch" niet bruikbaar. In de behuizing zitten 2 schakelaars: 1 schakelaar die detecteert wanneer de unit van de muur wordt gehaald en 1 schakelaar die detecteert wanneer het kapje wordt verwijderd. Het kapje is echter te zwak om deze schakelaar in te drukken, waardoor deze continu de "tampered" waarschuwing toont. Een stukje plastic op de schakelaar plakken om extra druk te geven is de enige oplossing. Dit probleem deed zich bij alle units voor.

Ik heb 1 unit volledig van de muur moeten trekken (en daarmee de bevestigingstape compleet vernield) omdat deze, na montage, de dicht-status niet detecteerde, ondanks dat ik het gecontroleerd had voordat ik de unit daadwerkelijk bevestigde. Bij 2 andere units moest ik de magneet opnieuw plaatsen (en dus voorzien van nieuwe dubbelzijdige tape) vanwege detectieproblemen.

Voor de voordelen (snelle detectie van wijzigingen in open/dicht staat en temperatuursensor) wegen niet op tegen de belabberde kwaliteit van de units. Absoluut geen aanrader.

Heb jij ook een Fibaro Deur- en Raamsensor - Apple Homekit Wit?