ASUS ROG Chakram Review

25 juni 2021, laatste update op 25 juni 2021, 165 views Rapporteer

Zeer degelijke muis voor grote handen. Joystick is een interessante toevoeging met enkele beperkingen.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Ergonomie
  • Hotswappable switches
  • Programeerbare knoppen joystick

Minpunten

• Gewicht
  • Ergonomie joystick

De onderscheidende feature van deze muis is wellicht de joystick. Ik gebruik hem vooral in digitale mode, dat geeft 4 extra sneltoetsen die als toetsenbord invoer herkend worden. Let wel op dat dit enkel werkt wanneer de muis bedraad of via de 2.4 GHz dongle gebruikt wordt. De joystick staat ook redelijk ver vooruit, zelfs met mijn grote handen moet ik mijn duim iets strekken om er bij te kunnen. Fijn dat de joystick niet in de weg ligt als je hem niet nodig hebt, maar ik zou er ook niet op rekenen voor snelle reacties.

Een ondergewaardeerde feature zijn de hotswappable switches. Behalve het feit dat je de levensduur van de muis hiermee kan verlengen laat het je ook toe om het gevoel van de linker en rechter muisknop fijn te stellen. Ik heb er twee Huano switches (blue shell white dot) in gestoken en de muis voelt nu fantastisch aan. Perfecte middelmatige weerstand en het klikgeluid is heerlijk gedempt.

De bouwkwaliteit is uitstekend. De vorm is vrij groot en zwaar, enkel geschikt voor grotere handen en voor bewegingen vanuit de pols. Dit is een muis om met hoge DPI te gebruiken.

Heb jij ook een ASUS ROG Chakram?