Zoals ik ook bij de 100-400 zei
Te verantwoorden is het bedrag voor een amateur natuurlijk nooit, want daar gaat het niet om. Een prof kan het verantwoorden als de lens hem meer oplevert dan wat ie gekost heeft. Was het voor mij een verantwoorde uitgave? Nee, waarschijnlijk niet, maar heb er heel veel plezier mee en veel plezier mee gehad. En om je de waarheid te zeggen, hoewel ik een Full Frame camera heb en een tas vol met objectieven, gebruik ik steeds vaker gewoon mijn iPhone om foto's te maken en te filmen, gewoon omdat ik die altijd bij de hand heb en de kwaliteit goed is.
Ook met een kitlens kan je goede foto's maken, hell, zoals ik zei, met een Smartphone kan je goede foto's maken. Je moet apparatuur niet als beperking zien of als noodzaak. Je moet gewoon zelf keuzes maken en plezier hebben met je spullen. Dat ik hier prijzige gear gereviewd heb is gewoon omdat ik die gekocht heb. En ik denk dat je beter 1 goede lens kan kopen dan 3 goedkope. Maar dat is mijn mening, als jij maar 1 goedkope lens koopt en daar plezier mee hebt is dat volledig okay. Ik verzamel veel optiek, heb ook veel oude lenzen, lenzen van lichtsterkte 1.2 maar zonder diafragma (van nachtzicht apparatuur of bewakingscamera's) scherp is wat anders, maar wel heel leuk om mee te klooien.