Opzich een goede telefoon, maar op dit moment met nog wat minpuntjes.
Pluspunten
3,5mm audio jack
BISONder design
Waterdicht en Stootvast
Fijne vibraties
Zijkant Vingerafdruk
NFC
Barometer
Minpunten
Formaat en gewicht
Kleine bugs in software
Kleine vertaalfouten in software
Je komt makkelijk tegen instelbare knoppen en PTT knop aan
Laagste volume voor mij te hard
Maximale helderheid niet super
3 van 5 sterren (Voldoende)
Omdat ik van deze telefoon nog helemaal geen reviews had gezien, heb ik besloten hier toch maar wat uitgebreider op in te gaan.
Dit is mijn eerste langere review, ik hoop dat je er wat nuttige informatie uit kan halen.
Schroom niet om ene reactie te plaatsen voor verbeteringen of vragen.
Ik had al de zoveelste telefoon laten vallen en het scherm laten breken. Ik ben daar een beetje klaar mee.
Ik ging op zoek naar een telefoon die waterdicht is, en wel tegen een stootje kon.
Ik kwam al snel uit op telefoons onder de naam van Cat, maar vond deze vaak niet groot genoeg, of niet helemaal de features hebben die anno 2021 redelijk normaal zijn.
Ik kon mij niet voorstellen dat dit de enige telefoons op de markt waren die behoorlijk "rugged" waren, en ging verder op zoek op AliExpress.
Ik wilde geen telefoon hebben van een merk waar Tweakers nog niet eens over gehoord had, en kwam zo bij Umidigi uit.
Zo kreeg ik de keuze uit de Bison en de Bison GT, en ben ik na enig wikken en wegen voor de GT gegaan om het formaat.
De Umidigi Bison GT heb ik aangekocht voor $231.
Levering
De levering duurde wel even via AliExpress. 3 weken heeft het geduurd voordat de order "Shipped" was, en na de wijziging van de status had ik hem vanuit Duitsland binnen twee dagen in huis. Dit via het officiële kanaal van Umidigi via AliExpress.
Op AliExpress heb ik gezien dat er vaak beschadigde dozen waren etc, ik had hier zo mijn twijfels over, maar ik kreeg het pakket toch keurig binnen, met een mooie foamlaag er omheen gewikkeld Verpakking]
Doos1
Doos 2
Unboxing!
In de doos zithet volgende:
Telefoon inclusief al aangebrachte screenprotector
USB-C/USB-C kabel
33W lader
Handleiding
Ik was al op zoek naar een SIM-kaart prikkertje, maar dat bleek bij deze telefoon helemaal niet nodig te zijn!
Design
Het meest opvallende van de telefoon is de bouwkwaliteit. Het lijkt er een beetje op dat er een telefoon is gemaakt, en daar omheen een enorme case is gemaakt. Dit maakt de telefoon met 238gram wel erg zwaar.
De hele achterkant van de telefoon voelt wat rubberig aan, en heb ook het idee dat dit wel wat zal dempen bij een val.
Op de achterkant zijn natuurlijk de camera's te vinden, de speaker en een oogje voor een sleutelkoord o.i.d..
Aan de bovenkant van de telefoon zit eigenlijk alleen maar de 3,5mm jack.
Aan de voorkant zit een iets opstaande rand op de hoeken, om ook een val te breken, en zit de selfie camera als pinhole in het midden, bovenaan. Ook zit er bij deze telefoon standaard een screenprotector op (plastic).
Aan de onderkant zit er de USB-C aansluiting en de microfoon, en ook duidelijk te zien is het oog voor een koordje.
De linker zijkant bevat de simkaart houder, gewoon uitschuifbaar zonder pinnetje, de vingerafdrukscanner, en een PTT knop.
De rechter zijkant heeft een vrij instelbare knop, welke ook als camerasluiterknop gebruikt wordt, ook voor onder water. Tevens zitten hier gewoon de aan/uit knop en de volumeknoppen.
De telefoon is zeker vrij fors, en heb een foto ter vergelijking met mijn oude Xiaomi Mi 9T Pro.
Display
Het 6,67" display vind ik best fors, maar mijn huidige gebruik van een mobiele telefoon is niet zo heel gek veel, en als ik hem al intensiever gebruik, doe ik daar voornamelijk Netflix, Runescape, Spotify en Youtube.
Dus voor die paar keer dat ik hem in de handen heb op een dag is dit voor mij niet storend.
Het scherm zelf is mooi helder en scherp, en HD+ is voor mij dan ook prima.
Wel heeft het scherm wat lichtjes donkere randen rondom, en rond de camera.
Software
De software van de telefoon vind ik wel aardig in de buurt komen van stock android, de telefoon draait op Android 10. De standaard launcher vind ik er echter vreselijk uitzien, misschien gericht om zeer makkelijk bedienbaar te zijn in de bouw?
Ik heb dus snel mijn favoriete launcher (Niagara Launcher) geïnstalleerd, en alles ziet er goed uit.
De software heeft wel wat bugjes heb ik gemerkt. Heel soms als ik unlock, komen er gekleurde strepen verticaal over het beeld, na opnieuw locken en unlocken is het ook weer weg, dit heb ik ook online bij anderen wel gehoord.
Sommige vertalingen zijn niet helemaal 100%, dit ben ik ook wel een beetje gewend van Xiaomi telefoons, die is ook niet helemaal perfect.
Verder voelt het allemaal wel stabiel en snel aan.
Ik kon niks vinden over weergavegrootte in de instellingen, dus ik heb deze met ontwikkelaarsopties op 449dp gezet.
Ik verwacht dat Umidigi nog met wat bugfixes komt, sinds de telefoon van maart dit jaar is.
Dagelijks gebruik, accu
De telefoon heeft een 5150mAh accu, en dat is gelukkig net als de rest van de telefoon, groot.
Ik hou het hiermee makkelijk twee dagen uit, met licht intensief gebruik. Ik werk 8 uur per dag, en mag dan geen telefoon gebruiken, dus gebruik hem dan ook in de pauzes, in de auto met Spotify, en 's avonds wat mailen/appen, Netflixen, Youtuben, en soms wat Runescape(wat ik doorgaans op pc doe).
Camera
Op het begin dat ik deze telefoon had zat er een vlek bij de camera, maar die verdween ineens terwijl ik contact had met Umidigi hierover.
De camera presteert bij stilstaande beelden goed, maar hij heeft wat moeite beweging te fotograferen. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, maar er zit wat vertraging tussen het klikken en dat hij het moment opneemt.
Katten doen het altijd goed
Overall ervaring, conclusie
Ik vind het een fijne telefoon om te gebruiken. Hoewel de software niet 100% is op dit moment, kom ik er zeer goed de dagen mee door. Ik hoop dat er snel nog wat updates voor de telefoon komen.
De 4G verbinding gaat altijd goed, en de WiFi ook, net als ik bij vorige telefoons gewend ben.
Ik gebruik ook de NFC van de telefoon om mobiel te betalen, dit werkt prima.
Ik druk toch wel vaak onverhoopt op de instelbare knop en de PTT knop, misschien is dit wat langer wennen.
Bellen klinkt prima, en andere kunnen mij ook prima horen.
De speaker van de telefoon op de achterkant heeft niet supermooi geluid, maar is "oké".
Heel weinig tijd gehad om verder nog te editen, en dan sta je ineens op de frontpage met andere reviews, toch maar even wat kleine edits gedaan.
Mijn ervaring sinds dag 1 is wel iets veranderd, voor de prijs zat ik te denken 3,5 ster voor op tweakers, en had ik hem op 4 gezet. Maar na verloop van tijd is 3 misschien iets beter gecategoriseerd.
Ook een optie voor in de bouw, koop een The Catalyst waterproof case (oa verkrijgbaar bol)... die zijn prijzig maar zeer schokbestendig, ik heb mijn telefoonzeer vaak laten vallen (dom maar onbedoeld), ook van twee verdiepingen en op mijn iphone is het glas nooit meer gebroken. Ook wc proof
[Reactie gewijzigd door FrankStar op 22 augustus 2021 14:15]
Ja, volgens mij doen zij alleen apple devices, vind dat de accessoires bij android telefoons in het algemeen matig is in het lagere segment.
Ik krijg regelmatig door de lopende band een fiets stuur tegen mij aan, en vaak heb ik daar mijn telefoon
Precies :)! een barometer reageert sneller op snelle hoogte veranderingen dan hoogte op basis van GPS. (zelfs met downhill mountain biking merk je al snel verschil met GPS altitude vs Barometer meet systemen)
In het platte Nederland zal je er niet veel profijt van hebben
Bedankt ! Zo snap ik hem inderdaad iets beter. Ik pak eigenlijk alleen maar Nederlandse mtb routers, en soms de Ardennen, denk dan inderdaad niet dat het voor mij echt weggelegd is
I have read about a cellphone that also operates as a walkie-talkie and there was, if I recall correctly, there was no specification that to use it as a walkie-talkie the other "walkie-talkie" had to be a cellphone-walkie-talkie unit. Hopefully, that will not be necessary.
Goede review ! zelf erg slechte ervaringen met dit merk. Slechte support, puur op sales gebaseerd. Veel in marketing gestoken, maar als er een nieuwe telefoon uit komt paar maanden later hoef je geen updates meer te verwachten.
Lees ook eens alle klachten op de forums voordat je iets van umi aanschaft, de marketing overschaduwd de klachten nogal.
Ja we zullen zien, tot op heden 1 update gehad, vanaf maart.
Als het echt hopeloos wordt haal ik wel zo'n nokia xr20
Of misschien doe ik dat alsnog eens als ik het wat ruimer heb
Ik heb de Umidigi Bison (niet de GT) en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Nu ongeveer een jaar in gebruik.
In verband met android 11 nu aan t overwegen om ook de GT te kopen
Prijs/kwaliteit verhouding is in mijn optiek fantastisch
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.