Imou Bullet 2S 4MP Review

11 juni 2021, laatste update op 16 juni 2021, 1.085 views Rapporteer
Testpanel +1

Dit is een degelijke camera, de prijs valt ook mee. Hij is gemakkelijk in gebruik. Het is jammer dat de ondersteuning buiten de app om niet zo goed is. Zo kun je geen gebruik maken van de ingebouwde speaker en lichten.

Pluspunten

• Goede beeldkwaliteit
  • Prijs
  • Veel features
  • Fel licht

Minpunten

• Niet alle features worden via onvif en home assistant ondersteunt
  • Cloud-opslag relatief duur

Inhoud

In de doos zat het volgende meegeleverd:
• De camera
• De netstroom adapter
• Een plastic adapterstukje om de ethernetpoort te beschermen tegen water
• Een sticker, ik neem aan dat die is om je te helpen met de gaten boren
• 3 schroeven en pluggen om de camera aan de muur te bevestigen.

Belangrijkste features

• 4MP camera
  • Nightvision (met voor mensen zichtbare leds)
  • Naast Wi-Fi kun je hem ook gewoon met de kabel aansluiten
  • SD-kaart ondersteuning
  • Je kunt via de app ook met de Wi-Fi van de camere verbinden in het geval dat de camera niet op een netwerk aangesloten is
  • ONVIF (voor bijvoorbeeld Home Assistant)
  • Ingebouwde speaker om door te praten of als sirene
  • Microfoon
  • Cloud-oplskag is beschrikbaar tegen betailng.
  • Motion/human detectionm, in te stellen op vershcillende gevoeligheden. Je kunt ook het te deteceteren gebied in de app aangeven.

Eerste indruk

De camera voelt degelijk, het statief kun je bewegen, zodat de camera te richten is als je hem eenmaal opgehangen hebt. De SD-kaartslot is met een vastgeschroefd kapje afgeschermd. De reset knop zit er meteen naast. Ik heb het niet getest, maar dit lijkt me niet handig. Je zou niet willen dat iemand ongeautoriseerd de camera reset. De camera heeft een ethernet poort, maar ondersteunt ook 2.4 GHz Wi-Fi. Het aansluiten en instellen van de app gaat snel, de beeldkwaliteit is goed en het ingebouwde licht is vrij fel.

De app

In de app kun je motion- en human detection aanzetten. Je kunt de gevoeligheid, een gebied en een tijdschema instellen. Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld een notificatie krijgen als iemand ’s nachts ineens voor de deur staat. Als er iemand voor je deur staat kan er een sirene afgespeeld worden. Je kunt ook ervoor kiezen om door de camera te praten via de ingebouwde speaker.

Je kunt instellen dat het licht van de camera door middel van de sensor aanspringt, of in het donker permanent aanblijft. Dit licht is voor mensen zichtbaar. Dit kan een voor- en een nadeel zijn. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken om de voordeur te verlichten als je 's nachts aankomt bij je huis. Zo hoef je niet in het donker te tasten.
Ondersteuning vanuit imou
De ondersteuning vanuit de fabrikant lijk goed, al moet de tijd het uitwijzen. Het feit dat er een cloud abonnement is geeft me meer vertrouwen. Er zijn fabrikant die later na ineens geld gaan vragen voor cloud functionaliteit. Het is fijn dat imou hier vooraf duidelijkheid over geeft. Zelfs al zou imou de support droppen, dan nog is de camera bruikbaar vanwege de lokale stream en SD-kaart slot. Door het ontbreken van een web interface voor het instellen van de eerdere genoemde functies (zoals de leds en sirene) verlies je wel wat functionaliteit. Ik zou graag zien dat imou alle app features ook lokaal aanbied. (dus zonder app)

Om beelden in de cloud te kunnen opslaan heb je een abonnement nodig. De kosten vind je in onderstaande tabel. Er is een trial van 30 dagen waarmee je tot 7 dagen beelden terug kunt kijken. Je kunt de camera natuurlijk ook beelden op de SD-kaart laten opslaan.

Aantal dagen Kosten per maand Kosten per jaar
3 1,99 19,99
7 2,99 29,99
30 6,99 69,99

Home Assistant/motionEye

Ik wil de camera niet verbonden hebben met de cloud, daarom wil ik hem gebruiken met home assistant. De camera heeft poort 80, 554 en 1935 open. Deze worden gebruikt voor HTTP. RTSP en een andere server waarvan ik niet zeker weet wat het is.

Nadat ik even gezocht had, kwam ik erachter dat de camera altijd ‘admin’ als gebruikersnaam heeft. Het wachtwoord staat op een sticker op de camera zelf. Deze staat bij ‘safety code’.

Ik heb de camera met ONVIF in home assistant gezet. Dit werkte niet meteen, want eerst kreeg ik geen beeld. Daarna probeerde ik de camera via MotionEye toe te voegen, maar daar kreeg ik een ‘connection reset by peer’ melding. Dit bleek uiteindelijk te komen doordat TLS ingeschakeld was. Ik heb dit zelf per ongeluk gedaan toen ik de app aan het verkennen was.

De camera werkt, maar je moet niet meer verwachten dan alleen de stream. Je kunt niet het licht via Home Assistant schakelen en je kunt ook geen geluid door de camera afspelen.

Als je deze review leest en nog vragen hebt, hoor ik het graag!

Heb jij ook een Imou Bullet 2S 4MP?

Werkte de camera uiteindelijk goed via ONVIF? (Geen onderbrekingen of resets?) Gaat ie automatisch naar nachtmodus wanneer het donker wordt?
De camera leek goed te werken via ONVIF en motioneye. De nachtmodus werkt met een led lamp. Deze kun je helaas alleen in de app instellen. Het is een tekortkomingen dat er geen manier is om alles buiten de app om in te stellen.
Ik heb ook enkele imou camera's, en was aan het stoeien om ze in motioneye te zetten maar nog zonder resultaat,

Welke settings heb je hier voor gebruikt?
Ik heb als gebruikersnaam admin en als wachtwoord de backup code die op het apparaat gedrukt staat gebruikt.

Als URL had ik rtsp://192.168.x.x/cam/re...&unicast=true&proto=Onvif
Dank je wel,

Helaas werkt dat bij mij niet...
WW had ik zelf al veranderd overigens.

Wist je trouwens dat er ook een "Toolbox" voor deze camera's is waar je wat basis zaken kan instellen?

Ik vond bij dahuawiki deze link, die werkt wel bij mij:
rtsp://192.168.X.XXX:554/live

[Reactie gewijzigd door dzjr op 23 juli 2024 07:01]

Goede tip!!! Die toolbox kende ik nog niet. Het zou best kunnen dat mijn camera misschien een oude firmware of iets dergelijks heeft. Thanks voor de update :)