Wederom laat Ubiquiti een klein, maar krachtige apparaatje los in de wereld. Helaas wel 1 per klant, maar dat drukt de pret niet.
Maar vergis je niet! Zonder Unifi Protect is het een klein gewichtje van €30,25. Meer niet.
Pluspunten
Compact
Compleet
Goed beeld
Goedkoop
Universele voeding
Minpunten
Afhankelijk van Ubiquiti apparatur
(nog) niet goed verkrijgbaar
USB-C kabel is lastig los te maken
In mijn vorige review, die over de Unifi flex mini switch, was ik al onder de indruk van wat een klein apparaatje kan. En nu was daar de G3 Instant. De productfoto’s geven een redelijk indruk van het apparaat, maar toen hij werd bezorgd was ik nog meer onder de indruk. Wat een klein ding is dit!
Ik had een camera nodig en ik wilde de Unifi 6 Lite uitproberen. Met deze camera kwam ik mooi boven de grens voor gratis verzending en dus had ik hem voor €30,25. Als je de camera los koopt, dan ben je daarbij ook nog €14,52 aan verzending kwijt.
Goed, spullen besteld en inderdaad binnen 2 dagen stond UPS voor de deur. De spullen zaten allemaal in een stevige bruine doos. En dat was maar goed ook, want de camera zit strak tegen het deksel van zijn doos aan. Ik vond dit maar apart.
Inhoud
In de doos zit alles wat je nodig hebt.
Camera
2 stickers voor vastzetten
2 schroeven en pluggen
Handleiding
De camera
Ja, hij is echt klein. Slechts 7,4 centimeter hoog en 4,4 centimeter breed.
En 3,4 centimeter dik.
Aan de onderzijde vinden we een USB-C poort. Wanneer je de bijgeleverde kabel er in doet valt deze mooi in de camera. De kabel er weer uit halen was lastiger dan ik had verwacht.
Doordat de kabel er zo mooi in valt staat de camera wel heel stevig.
Hij maakt gebruik van de Wifi, bekabelde aansluiting met het netwerk is niet mogelijk. Wel kan je ervoor kiezen om de PoE functie van je switch te gebruiken met de InstantAF to USB Adapter. Dan hoef je de normale adapter niet te gebruiken.
Adopteren
Om te beginnen moet je natuurlijk de camera voorzien van stroom. Hij maakt geluidjes die we kennen van de deurbel bij het opstarten. En na een minuutje is hij te vinden in de Protect App van Ubiquiti. En het eerste wat hij gaat doen als hij verbinding heeft?! Juist, updaten. Wat natuurlijk prima is.
Daarna staat hij in je Protect App en ben je klaar om hem te gebruiken voor welk doel je hem dan ook hebt gekocht.
Heb je nog vragen of verzoekjes, dan kijk graag wat ik voor je kan doen.
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.