OPPO Find X3 Neo Zwart Review
2 juni 2021, laatste update op 5 juni 2021, 3.393 views
Rapporteer
Zo ontzettend verbaasd over dit toestel dat ik ondanks mijn twijfels dan toch bij mijn abo heb genomen.
Het is absoluut een toestel dat op vele vlakken aangenaam verrast.
Pluspunten
- Enorm zuinig met energie
- Prachtig scherm met vloeiende weegave
- Ontzettend handzaam door de zijdelingse afrondingen
- Camera's kunnen ongetwijfeld mee met de top
- Prachtige vormgeving en goede materiaalkeuze
- Uitstekende compatibiliteit met andere bluetooth toestellen
- Krachtige netwerk ontvangst ook op 5G
- Ondersteuning van AAC geluid
Minpunten
- Beperkte beschikbaarheid van accesoires
- esim had welkom geweest
Ondanks misplaatste argwaan is de Oppo find X3 neo absoluut een toestel dat de moeite waard is om te overwegen.
Dit toestel is allereerst een enorm mooi toestel met een schitterende bouwkwaliteit. Zo is de ruwe structuur aan de achterzijde waarin een verkleurend effect optreedt bij lichtinval prachtig.
Oppo heeft ook degelijke knoppen in het toestel gebruikt die het toestel absoluut extra high-end maken en ervoor zullen zorgen dat je gewoon een compleet op en top een degelijk knap toestel in je handen hebt.
Bij het opstarten valt onmiddellijk de snelheid van het toestel op en de kleuren van het vloeiende scherm spatten er werkelijk van af.
Het valt heel snel op dat oppo er alles aan heeft gedaan om optimalisatie tot in het uiterste te automatiseren want nooit heb ik enige vertraging gemerkt en bij manuele boost merkte je dat je praktisch altijd al voor de boost al op 100procent stond .
Wat me uiterst aangenaam heeft verrast is dat oppo zo goed als alles standaard Google apps heeft geïnstalleerd en dat er helemaal niets van bloatware aanwezig is.
De Oppo find X3 neo is ook uitermate geschikt voor gebruik van media zoals muziek of video en het geluid door de stereospeakers is meer dan behoorlijk.
Bij het downloaden van Offline bestanden is onmiddellijk de snelheid van het toestel opgevallen wat dit toestel absoluut tot de top doet behoren.
Met fotografie ben ik nog niet zoveel aan de slag gegaan maar voor het beetje ervaring ermee kan ik wel stellen dat je in alle omstandigheden héél mooie resultaten behaald mede doordat de hoofdcamera met grotere lens meer licht kan opvangen en zo betere en scherpere foto's neemt.
Om te besluiten kan ik alleen maar concluderen dat de find X3 neo absoluut een verrassend mooi toestel is dat me benieuwd maakt naar wat het in de toekomst allemaal nog kan bieden. Tevens is het netjes dat er bij het toestel een 65w charger zit die het compleet lege toestel op 40 minuten volledig kan opladen en dat ze er een siliconen backcover bij hebben gestoken. Ook is het vermelden waard dat je nu nog een promo geniet waarbij je kan registreren voor gratis enco x oortjes ter waarde van 179 euro.
Wat mij betreft dus alle vooroordelen opzij en kan ik alleen maar zeggen good job oppo.