In een antistatisch zakje geleverd (met daarin ook een ziplock bag voor de schroefjes.
Een low profile plaatje zit er ook bij in en de schroefjes die geleverd worden zijn voor beide SSD plekken.
In het 4x slot van mijn mobo gestopt en na opstarten was de SSD (Kingston A2000 (M.2 PCIe)) niet herkend door mijn bios. En ook niet direct zichtbaar in Windows.
Door even naar Schijfbeheer te gaan kreeg ik direct de prompt van Windows dat de nieuwe SSD herkend was en geformatteerd moest (duhu, vergeten....) Dus ik denk dat de conclusie is dat de SSD in deze interface adapter wel degelijk direct was herkend.
Het uiteindelijke doel was om mijn oude SSD (Sandisk X400 (M.2 sata)) op deze insteekkaart te gebruiken en de Kingston direct op het M.2 slot van mijn moederbord te plaatsen. Dus deze twee gewisseld en toen was de insteekkaart met SSD direct zichtbaar in mijn Bios.
Het aansluiten van de sata kabel op kaart bleek nogal stroef te gaan. Wat blijkt: de connector past niet helemaal omdat te weinig ruimte is gelaten tussen de printplaat en de connector. Door een beetje door te drukken gaat het wel maar het resultaat is dat de connector nu wat scheef staat:
Toen ik wat aan het rondklooien was kwam ik er ook achter dat er led lampjes op de kaart zitten, het zijn er 2 en ik weet niet of ik er heel blij mee ben, ze lijken niet uit te kunnen en ze passen niet bij de rest van mijn (rode) ledverlichting van mijn moederbord. Maar de kast zit momenteel dicht, dus ik stoor me er niet aan. Als ik ga casemodden (ooit) kan het zijn dat ik het wel vervelend vind, aar dan koop ik wel een nieuw moederbord
Mijn idee is dat ik verkeerde instellingen gebruikte en dat in beide slots van de insteekkaart de SSD ook in de BIOS naar boven kan komen. Ik ga het niet verder uitzoeken omdat mijn doel was om de SSD op de sata poort te zetten.
-update, nieuwe ervaringen na wissel m2 ssd