Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Bowers & Wilkins 705 S2 Gloss Black (Zwart) Review

+3
Dutchiee 30 mei 2021, 2.566 views Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.Dutchiee schreef afgelopen jaar 21 reviews, waarvan 47% gesponsord.

Bowers & Wilkins 705 S2 Gloss Black (Zwart)

In mijn voorgaande reviews van de Bowers & Wilkins producten kwamen de koptelefoons en 702 s2 aan bod. In deze review gaan we dieper in op de Bowers & Wilkins 705 s2. Het kleinere broertje van de 702 s2. Hoe deze bevalt, dat lees je uiteraard hier!

Pluspunten

  • Helder geluid
  • Prachtige speakers
  • Stofkap die magnetisch vast zit
  • Kwaliteit van materialen
  • Ideale kleine speakers

Minpunten

  • De prijs is wat aan de hoge kant
  • Missen wel wat ondertonen

Eindoordeel

Score: 5
Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-214.jpg

Inleiding

In mijn voorgaande reviews van de Bowers & Wilkins producten kwamen de koptelefoons en 702 s2 aan bod. In deze review gaan we dieper in op de Bowers & Wilkins 705 s2. Het kleinere broertje van de 702 s2. Hoe deze bevalt, dat lees je uiteraard hier!

Specificaties

Laten we de specificaties eerst even beginnen met een kort filmpje waar de 705’s vandaan komen en wat er zoal verbeterd is in vergelijking met de ‘oudere’ reeks.



Model
705 S2

Omschrijving
2-weg open systeem

Kenmerken
Ontkoppelde Carbon Dome tweeter
Massieve tweeterbehuizing
Continuum™ conus bass / middentonen
Flowport™

Drivers
1x ø25mm (1 in) Decoupled Carbon Dome hoge frequentie
1x ø165mm (6.5 in) Continuum conus bass / middentonen

Frequentiebereik
-6dB bij 45Hz en 33kHz

Frequentieverloop
50Hz - 28kHz ±3dB

Gevoeligheid
88dB spl (2.83Vrms, 1m)

Harmonische vervorming
2e en 3e harmonische (90 dB, 1 m)
<1% 100Hz - 22kHz
<0.5% 150Hz - 20kHz

Nominale impedantie
8Ω (minimum 3,7Ω)

Aanbevolen versterkervermogen
30 W - 120 W in 8Ω op signaal zonder clipping

Afmetingen
Hoogte: 340mm (13.4 in) alleen behuizing 407mm (16 in) inclusief tweeter
Breedte: 200 mm (7.8 in)
Diepte: 285mm (11.2 in) alleen behuizing
301mm (11.9 in) inclusief roosters en aansluitingen

Netto gewicht
9.3kg (20.5 lb)

Kastafwerking:
Glanzend zwart
Satin white
Rosenut

Rooster afwerking:
Zwart
Grijs (alleen Satin white)

Kleuren speakers
Gloss Black (gloss black is zoals de kleur van de 702 s2 in voorgaande review)
Satin White (de kleur uit deze review)
Rosenut

Uitpakken

In tegenstelling tot de voorgaande review van de Bowers & Wilkins 702 s2, heb ik de 705 wel in mijn eentje, tijdens het fotograferen, de speakers uit kunnen pakken. Zoals je kunt zien was het rond december dat ik de speakers kreeg. Het is nu een paar (half jaar) maanden later en de tijd is toch aangebroken wat over deze geweldige speakers te schrijven. Want dat zijn het!

Naast de Bowers & Wilkins 705’s (met de standaarden) ontving ik ook de Bowers & Wilkins Formation Duo te leen. Daar wijd ik een andere uitgebreide review aan!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-1.jpg

Goed, deze review gaat dus enkel over de Bowers & Wilkins 705 S2 en de FS-700 S2 (laatste zijn de standaarden).

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-9.jpg

Uiteraard zijn de speakers netjes ingepakt in zakjes, handleidingen, twee foam plugs en worden er doppen voor onder de speaker meegeleverd - mocht je de speakers op een tafel willen zetten en ze niet willen beschadigen/alles mee laten trillen.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-14.jpg

Eenmaal uitgepakt zien de 705’s er behoorlijk netjes uit. Ik moet bekennen dat ik de satin white variant erg netjes vind ogen. De vormen van de Bowers & Wilkins 705 s2 zijn gelijk aan die van de gehele 700 reeks. Echter, de 702 s2 en 705 s2 hebben beide de tweeter los/bovenop de speaker zitten.
Bij de Satin White variant worden grijze stofkappen meegeleverd.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-18.jpg

Wat ik ook bij de 702 S2 vind, is dat de speakers er zonder de stofkap erg mooi uitzien. Het is een waar kunstwerk.

De gekozen kleuren met onderin (klein) het Bowers & Wilkins logo, oogt sjiek.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-20.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-21.jpg

De tweeter wordt zoals bij Bowers & Wilkins 702 S2 netjes afgeschermd los van de speaker, in een aluminum behuizing, ‘bovenop’ de speaker gezet. Dit zorgt voor een ander patroon in geluid.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-41.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-43.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-47.jpg

In het hoofdstuk ‘Techniek’ kom ik terug op de conus van de speaker. Binnen in de speaker zit geen tweeter, die zit natuurlijk los bovenop de 705 S2.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-34.jpg

De stofkappen worden magnetisch vastgehouden. Dat werkt toch wel een stuk beter dan die plastic stokjes die je in een speaker moest duwen om een stofkap vast te houden. Dat brak dan weer af en dan zat je stofkap los. Prima oplossing zo! De stofkap is netjes, maar verder niet heel bijzonder.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-39.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-40.jpg

Met de meegeleverde ‘foam plugs’ kunnen de speakers net even worden aangepast. Door de plugs kunnen de lows net even anders (minder) doorkomen. Uiteraard is dat weer afhankelijk van de plaats waar ze staan (bijvoorbeeld dicht op een muur zou het allicht wel fijn kunnen zijn). De meegeleverde foam plugs zijn eigenlijk twee in één. Of een beetje open of helemaal dicht.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-50.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-53.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-54.jpg

Voor de speakers als de 705 en 702 is er een mogelijkheid voor single of bi-wire. In beide gevallen maak ik gebruik van de AudioQuest kabels (Type-9 én de Rocket-88).

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-71.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-61.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-82.jpg

De zijkanten van de speakers zijn verder clean. Kortom, een zeer nette set.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-91.jpg

Tijd om de statieven erbij te pakken! De schroefgaten aan de onderkant van de Bowers & Wilkins 705 S2 worden namelijk gebruikt om deze vast te schroeven aan de standaarden. En die staan vervolgens … als een huis!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-85.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-93.jpg

Bowers & Wilkins zorgt er in iedere geval wel voor dat de standaarden én speakers netjes worden vervoerd, en aankomen!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-101.jpg

Uiteraard worden in de doos van de FS-700 S2 handleidingen, schroeven (en gereedschap) meegeleverd. Daarnaast levert Bowers & Wilkins naalden en doppen mee om de standaarden op te zetten, die laat ik zo zien!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-109.jpg

Normaliter sta je niet zo snel stil bij een baseplate van een standaard. Maar ik moet bekennen dat het een net design is. Het gave van de FS-700 S2 en de 705 S2 vind ik dat het niet zo hard ‘Bowers & Wilkins’ schreeuwt. Het leidt niet af. Net zoals die polo’s van een bepaald merk waarbij je een polospeler over je gehele boven en onderlichaam ziet. :D

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-116.jpg

Het wijst zich eigenlijk vanzelf. De schroefgaten uit het ‘pilaar’ in de voet stoppen en met schroeven aandraaien.
Wat wel slim is, is dat uit het gat, waar de kabel uit komt net even een stukje weg is ‘gefreesd’. Hierdoor kan de kabel net even een knik maken zodat deze niet in de vloer wordt gedrukt om daar nog die draai te maken.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-136.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-118.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-138.jpg

Ik vind het echt een gave kleurstelling zo, zeker met die witte speakers. De metalen accenten maken het in dit geval af.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-120.jpg

Bowers & Wilkins levert met de FS-700 S2 zowel naalden als doppen mee. Aangezien ik laminaat heb, zet ik de doppen eronder. Met de 702 had ik een tijd naalden gepakt - die waren namelijk snel voorhanden.. Tsja.. dat heb ik geweten… Putjes in het laminaat..

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-124.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-125.jpg

De FS-700 S2 is uiteraard niet alleen maar een standaard om naar te gluren. Je kan er zelfs ook nog je kabel doorheen leiden. En dat resulteert in een heel ‘clean’ beeld. Zorg wel dat je kabel lang genoeg is, je dient namelijk ook een kleine meter (à anderhalf) extra te reserveren.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-127.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-128.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-140.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-142.jpg

Yeah, ik ben enorm snel met deze review. Rond december had ik de speakers binnen, we gaan nu richting de zomer, dus is het natuurlijk tijd om de review te plaatsen waar een kerstboom prominent naast staat! :D
De speakers hebben meer dan een half jaar op vrijwel dagelijkse basis gespeeld. En dan krijg je er wel een mening over. Daar kom ik op terug in het hoofdstuk ‘Muziek & Films’.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-147.jpg

Het is natuurlijk geen verplichting de speaker op een standaard te zetten. Door de kleine rubberen dopjes kunnen ze ook als boekenplank luidspreker worden gebruikt. Ik vind ze persoonlijk wel veel mooier op een standaard.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-151.jpg

En helemaal mooi vind ik de luidsprekers zonder de stofkappen. Wat een prachtig aanzicht.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-162.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-180.jpg

De kleurstelling van de 705 S2’s komt mooi overeen met de standaarden.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-188.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-189.jpg

Naast de LG Oled en Naim Uniti Atom mag de 705 S2 een tijd lang aan de slag. En dat hebben ze ook zeker gedaan. Er is op vrijwel dagelijkse basis mee gespeeld, muziek en films. Zelfs het kijken van standaard TV is met een goede audioset toch echt beter dan het geluid van de televisie. En dat terwijl de LG Oled’s al best goed klinken. Het verschil is echt bizar. Helder en breder waardoor je eigenlijk gewoon meer hoort.
Uiteraard is er ook geschoven met de speakers en standaarden naar een meer open plek - waarbij ook de tv is verschoven. Dit is natuurlijk geen perfecte hoek voor de speakers.
Doch, door ook de foam plugs te gebruiken kan in zo’n situatie de hele diepe tonen - die mogelijk niet zo fijn klinken - net worden afgevlakt.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-205.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-211.jpg

Wat een prachtige set! Ik vind deze speakers persoonlijk mooier dan de KEF LSX reeks.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-214.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-224.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-235.jpg

Techniek

Voor hen die de techniek van deze speakers interessant vinden, wil ik toch even wat dieper inzoomen op hetgeen Bowers & Wilkins aan technologie heeft toegepast.
Zo maakt B&W vandaag de dag niet meer gebruik van Kevlar, maar van continuum.
Onderstaande opsomming beschrijft de hoogtepunten volgens Bowers & Wilkins betreft deze veranderingen.

- Het Continuum conus ontwerp is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit.
- Het helpt abrupte overgangen te voorkomen tussen zuigervormig- en break-up gedrag dat drastisch de openheid en neutraliteit aantast van een conventionele luidsprekerunit.
- Het levert een betere geluidskwaliteit op, maar er zijn overeenkomsten met Kevlar, net als dat materiaal is het een geweven structuur die hoge controle geeft over break-up.
- Continuum is een triomf op experimenteel werk, met meer dan 70 uitgeteste materialen en acht jaar onderzoek voordat het op de markt kwam.
- Voor het eerst in de 800 Series Diamond toegepast en nu al in de nieuwe 700 Series.


Onderstaand filmpje legt uit wat continuum is en wat het verschil is met Kevlar.



Zoals in onderstaande foto te zien is, is de conus geweven.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-34.jpg
Carbon Dome Tweeter
Bowers & Wilkins maakt gebruik van een nieuwe soort Tweeter. De uitleg van de Carbon Dome Tweeter is volgens B&W als volgt:

De nieuwe 700 Series maakt gebruik van een volledig nieuwe tweetertechnologie voor Bowers & Wilkins: de Carbon Dome.

De Carbon Dome tweeter overbrugt het gat in prestaties tussen de Aluminium Double Dome van de 600 Series en de Diamanten dome van de 800 Series.
De eerste break-up vindt plaats op 47kHz, dit positioneert deze tweeter perfect tussen de 38kHz van de 600 Series Aluminium Dome en de 70kHz van de Diamanten Dome van de 800 Series.

De Carbon Dome is opgebouwd uit twee delen.
Het voorste deel bestaat uit een aluminium dome die stijver is gemaakt door een 30 micron dikke coating van Carbon op te dampen PVD (Physical Vapour Deposition).
Het tweede deel bestaat uit een 300-micron dikke Carbon Ring die aan de binnenzijde over de gehele hoogte van de spreekspoeldrager vast is gezet om te voorkomen dat deze tordeert onder belasting.

Het resultaat is een exceptionele stijfheid en weerstand tegen vervorming met lage massa.
Solid Body Tweeter
Ook is de Solid Body Tweeter door Bowers & Wilkins aangepakt.

Bij de 705S2 en 702 S2 hebben we gebruik gemaakt van onze Solid Body Tweeter technologie voor onze tweeter-on-top ontwerpen.

Het ontwerp is geheel afgeleid van de gebruikte benadering bij de 800 Series Diamond modellen en heeft dezelfde voordelen waar het de weergavekwaliteit betreft.

In plaats van de holle zink behuizing maken de 705 S2 en 702 S2 gebruik van een volledig resonantievrije behuizing gemaakt uit een stuk aluminium van meer dan 1 kg.

Dit ontwerp gebruikt het huis tevens als koellichaam voor de tweeter en we gebruikten hetzelfde ontkoppelsysteem en HF Grill als bij de 800 Series Diamond.
- Aldus B&W.

B&W 700 serie

De 705 S2 is zoals de 702 S2 in de volgende kleuren te verkrijgen. Kon niet zo snel een afbeelding vinden van de 705 in de onderstaande kleurstelling. Zodoende een afbeelding van de 702, wat natuurlijk ook prachtige speakers zijn! :D

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/benw-702s2/2-1.JPG

Bowers & Wilkins 700-reeks

De gehele line-up van de 700 reeks is als volgt:

707 S2
2-way vented-box
1 x 130mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter

706 S2
2-way vented-box
1 x 165mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter

705 S2 - daar gaat deze review over.
2-way vented-box
1 x 165mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter-on-top

704 S2
3-way vented-box
2 x 130mm bass + 1 x 130mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

703 S2
3-way vented-box
2 x 165mm bass + 1 x 150mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

702 S2 - deze komt aan bod in een voorgaande review.
3-way vented-box
3 x 165mm bass + 1 x 150mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter-on-top

HTM72 S2
2-way vented-box
2 x 130mm bass + 1 x 25mm tweeter

HTM71 S2
3-way vented-box
2 x 165mm bass + 1 x 100mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

FS-700 S2
Speaker stand voor gebruik in combinatie met 707 S2, 706 S2 en 705 S2, verkrijgbaar in zilver of zwart.

Muziek & Films

Waar ik eerder de Bowers & Wilkins 702 s2’s aan had gesloten op een Rotel RAP-1580, heb ik de Bowers & Wilkins 705 s2 aan een Naim Uniti Atom gehangen.

De Bowers & Wilkins speakers spelen klassiek muziek alsof het ervoor gemaakt is (muziek voor de speakers).
In de nummers van Bach komen - desondanks dat het ‘kleine’ speaker zijn - de lage tonen erg goed door. Het strijkgedeelte wordt door de speakers echt prachtig weergegeven.



Van klassiek naar even wat harder - om de lage tonen te testen.
DJ Isaac’s Hardstyle Session, de vaste prik worden door de 705’s best prettig weergegeven. Hetgeen voor zowel films als muziek geldt. De speakers komen goed tot hun recht bij een kleine tot normale kamer. De diepe klanken klinken prima. Mis je nog wat extra punch, dan is er altijd nog een Bowers & Wilkins subwoofer toe te voegen.



AC/DC is ook een voorbeeld van muziek voor de speakers. Waar ik voorheen gebruik maakte van Kef iq30 speakers is dit toch wel echt een HEEEEEELLLLL ander kaliber. Als de 705’s konden lachen, zouden ze ook dit nummer met een lach wegspelen. De gitaren én drumstel komen heerlijk door. De diepe tonen klinken ook hier weer goed.



Tsjaa, Above & Beyond… in vrijwel elke review laat ik dit nummer terugkomen, puur om te luisteren naar de instrumenten en zang. En ook dit keer stellen de 705’s mij niet teleur. Wat een prachtige klank, van zowel de zang als de instrumenten. Wat een prachtige set.



Overigens, ik ben mij bewust dat het plaatsen van YouTube linkjes - in een audioreview, natuurlijk wel bijzonder is. Het is jammer dat ik de flacjes niet kan delen. Dan hoor je - mocht je eveneens zo’n set hebben staan de pracht, de klank van de nummers.

In geval van het kijken van actiefilms ben ik redelijk tevreden. Toch heb ik persoonlijk dan liever de 702’s (heb de andere speakers 700-reeks nog niet kunnen beluisteren, dus daar kan ik geen mening over geven - misschien is de 704 S2 dan ook juist een prima mogelijkheid). De 705 s2’s missen net wat diepte (ze spelen ook pas mee vanaf 50Hz). Toch kan dat weer op worden gevuld met de Bowers & Wilkins DB4S (1000 watt subwoofer). Hetgeen een 2.1 stereo set maakt. Doch, in een appartement is het wel zo netjes om te zorgen dat je buurman niet van zijn bank af trilt. En de 702’s hadden wel die kracht om dat te bewerkstelligen. Zit je dus met een kleine tot middel kleine kamer waar je deze prachtige speakers neer wilt zetten.. Doen!

Uiteraard zijn de 705’s ook ideaal als surround speakers - achteren, mocht je daar de ruimte voor hebben.

Terug naar de films! Bij het kijken van verschillende films is het wel duidelijk dat ook de 705’s zoals de 702’s echt toppers zijn. De 705’s heb ik in twee kamers gehad. In mijn woonkamer, en in een werkkamer. In de werkkamer (omdat deze kleiner is dan de woonkamer) kwamen de speakers veel meer tot hun recht dan in de woonkamer. Waar ik soms voor mijn gevoel wat punch mistte bij een aantal films, kwam dit juist wel weer tot zijn recht in de kleinere werkkamer.
Er worden in dit huis een hoop films en series weggespeeld. En de 705’s hebben die allemaal met een lach weggespeeld. De speakers geven het geluid prachtig weer, breed en helder.
Toch moet ik ook bekennen dat een subwoofer niet zou misstaan bij dit setje. Esthetisch setje maakt dit, ook zo met de standaarden.

“Muziek beweegt je”, en dat is zo. Bij het luisteren van onderstaande nummer kreeg ik weer het gevoel dat ik een jaartje of 14 was en op de fiets naar school aan het rijden was. O wat luisterde ik veel muziek destijds - met name Coldplay, Nickelback (ja, iedereen heeft van die fases) en van alles en nog wat.
Zoals gezegd; bij het luisteren kon ik weer even genieten van het nummer en de instrumenten. En wat klinkt dat ook vol, krachtig. De piano is ook zo mooi te horen bij het spelen van dit nummer. De klanken en de muziek ‘verlichten de kamer’. De 705’s staan hun mannetje hier.



Waar ik de review van de 702 afsloot met de Noisia Radio podcast. Pakken we daar op door met een podcast van Vision (vervolg op Noisia Radio).
Hoe diep die nummers ook onderstaande podcast ook kunnen. De 705’s zijn voor mijn kamers hier echt perfect.



Mijn vrouw en ik maakten jaren geleden gebruik van een goedkopere set speakers en versterker. Wij hadden vaak het idee dat we de helft van de tekst/spraak niet hoorden omdat de muziek en het geluid in films zo gigantisch hard kunnen zijn. Je hebt continue dat je spraak of elementen van een film mist. Ik kan hier met de 705’s echt kort over zijn; ik/wij horen echt meer met deze speakers dan mijn setje wat ik voorheen had staan. Ook hoor je met zo’n stereoset een hoop meer dan een hoop soundbars die ik heb mogen reviewen.

Om de Bowers & Wilkins op alle manieren te gebruiken heb ik ook een platenspeler uit de kast gehaald. De Audio Technica AT-LPWW40TN heeft redelijk wat uurtjes kunnen spelen met de Naim Uniti Atom én 705 S2. De muziek was weer heerlijk om naar te luisteren. Platen van Frank Sinatra (LP uit 74), Above & Beyond - Sirens of the Sea en klassiek (Mozart, Bach etc.) klonken allemaal heerlijk. Ik heb bij de platen dan weer niet dat ik de echt hele diepe tonen mis. Deze worden voor mijn gevoel juist weergegeven.

Conclusie

Grappig, ik weet nog dat ik echt oprecht ‘verliefd’ werd op de 702 S2’s toen ik deze mocht beluisteren. Ik heb echt een geruime tijd een hoop muziek beluisterd en met kippenvel naar de speakers zitten staren. Dit is mij weer overkomen met de 705’s.
Audio die op een prachtige manier kan worden weergegeven, in klank, zorgt voor veel meer plezier. Het genieten wordt vermenigvuldigd wanneer het goed wordt weergegeven. Je raakt in een extase, overwelmd. Het zorgt voor emotie. Dat is precies het geval met deze set speakers. Er is een wezenlijk verschil tussen een huis, tuin en keuken set of echt een goede set. Het kijken van films en luisteren van muziek wordt in mijn optiek echt vermenigvuldigd. Je wordt immers meegezogen. Je hoort dingen die je anders (met bijv. goedkope oordopjes) niet hoort. Het mooie van muziek is dat je ook dingen blijft ontdekken.
De 705’s zijn niet alleen esthetisch, ze klinken ook nog eens prachtig. Het begint bijna als een advertorial te klinken, en dat is zeker niet de bedoeling. Doch zijn de 705’s wel echt heel erg goed.

Dat ze niet heel erg diep kunnen qua geluid is natuurlijk logisch omdat er geen bass speakers in zitten als bijvoorbeeld de 704 S2 of 702 S2. De Continuum conus zorgt voor de bass en middentonen. Toch zijn in mijn optiek de 705’s ook niet heel erg gericht om het onderste uit de kruik te halen (qua lage tonen). Mocht je daarvoor nog voelen dat je iets mist, kan je ook uitbreiden met de subwoofer. In een kleine tot ‘normale’ (woon)kamer is de Bowers & Wilkins 705 S2 wel echt een prima luidspreker. Ik zou wel adviseren er dan ook een goede versterker voor te kopen. Je kan immers niet verwachten dat een Onkyo van 5 tientjes deze speakers tot hun max kunnen bedienen.

Zoals eerder gezegd; “music moves you”, en dat is met zo’n opstelling sneller gedaan dan je denkt!
Na vele (echt heel veel) uren luisteren kan ik alleen maar bekennen dat ik echt enorm fan ben geworden van zowel de 705 S2 en de 702 S2. Allicht dat ik in het vervolg nog een speaker ertussen kan reviewen, of zelfs een 8 reeks. Want ook die is er bij Bowers & Wilkins.

Ja, ik ben mij er zeker van bewust dat de prijs vrij hoog is, maar daar krijg je in mijn optiek ook echt iets voor terug.

De Bowers & Wilkins 705 S2 en FS-700 S2 krijgen van mij 5 van de 5 sterren. Meer dan verdiend.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b-en-w-705s2/1-91.jpg

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Bowers & Wilkins 705 S2 Gloss Black (Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (2)

Wijzig sortering
""Het begint bijna als een advertorial te klinken, en dat is zeker niet de bedoeling.""
In eerste instantie dacht ik meer aan een infomercial, maar advertorial kan natuurlijk ook.
Reageer
Wat leuk gedaan, mooie foto's en je kan je mening goed verwoorden.

Welke andere versterkers zouden hier goed bij passen denk je?
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True