€ 2.549,- bij Kamera Express

Nikon Z 6II + 24-200mm f/4-6.3 + FTZ Adpter Zwart Review

30 mei 2021, laatste update op 30 mei 2021, 735 views Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer krachtige en toch compacte full-frame camera met een universeel te gebruiken lens.

De kit gekocht bij kamera-express in Arnhem. Fijn om dit in een fysieke winkel te kunnen kopen waar mensen werken met passie voor, en verstand van fotografie.

Pluspunten

• Fotokwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • veelzijdigheid
  • Interface

Minpunten

• prijs

De Nikon interface is als vanouds zeer goed opgezet. Je hebt nauwelijks een handleiding nodig en kunt tijdens fotograferen snel de instellingen aanpassen.

De FTZ adapter zorgt ervoor dat je al je Nikon F-lenzen maar ook DX lenzen kunt gebruiken. Bij de F-lenzen kun je de beeldgrootte ook op DX-instellen zodat je ook gebruik kunt maken van de crop-factor van 1,5. De 70-300 VR Nikon lens wordt dan ineens een 105-450 mm lens. Vanzelfsprekend maak je dan niet gebruik van de volledige grootte van de sensor.

De kit gekocht bij kamera-express in Arnhem. Fijn om dit in een fysieke winkel te kunnen kopen waar mensen werken met passie voor en verstand van fotografie.

Heb jij ook een Nikon Z 6II + 24-200mm f/4-6.3 + FTZ Adpter Zwart?

Ben eigenlijk wel benieuwd waarom je voor de 24-200mm f/4 bent gegaan? Is dit een upgrade vanuit een oudere DSLR?
Ik weet niet wat de reden is, maar de Nikon Z lenzen zijn allemaal erg goed. En ook de ISO performance van de Z6(II) is erg goed, je kan prima 10.000 iso gebruiken zonder al te veel problemen.

Het verbaast me elke keer weer hoe goed ook de 24-70 F4 kit lens is van de Z6(II).

Overigens zijn alle camera's momenteel erg goed.
Ik weet niet wat de reden is, maar de Nikon Z lenzen zijn allemaal erg goed.
Wat bedoel je met "erg goed"? Dat het hoek tot hoek scherpe lenzen zijn met minimale CA, weinig flaring/ghosting en weinig vervorming? Want dat is zeker! Echter is de Nikon 35-70mm f/3.5 AI-s uit 1981 ook een goede lens.
True, ben ook erg onder de indruk van de Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct en de rest van de line-up. Toch vind ik de Fujifilm 18-55mm f/2.8-4 net een haartje beter, al helemaal op een X-T3 of nieuwer.