Gebruikers

28 reviews

LG UltraGear 27GP850-B Zwart

Prijs
€ 391,44
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 165Hz • Nano IPS • 1ms - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

LG UltraGear 27GP850-B Zwart Review

JDV808 Testpanel 8 juni 2021, 4.485 views Testpanel

LG UltraGear 27GP850-B Zwart

Erg goed scherm met een degelijke bouwkwaliteit en goede specificaties. Of de monitor de vrij hoge prijs waard is hangt af van de setup.

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • Weergave met lichtinval
  • Verstelbaarheid omhoog
  • Features

Minpunten

• Verstelbaarheid omlaag
  • Cable management
  • afwerking logo

LG Ultragear 27GP850 gaming monitor

Via het tweakers testpanel kreeg ik de mogelijkheid om een monitor van LG te reviewen en in dit geval is dat dus de 27 inch GP850. Aangezien ik net mijn nieuwe Xbox Series S heb heb en deze nog is aangesloten op een 42inch Full-hd tv leek mij dit een leuke kans om eens een nieuw product te bekijken en hier dan ook gelijk mijn eerste tweakers testpanel review over te schrijven.
Algemene Beoordeling
De LG Ultragear 27GP850 is een 27 inch monitor uit het hogere gaming segment van LG. De uitsraling van de monitor laat duidelijk zien dat het hier om een gaming monitor gaat. De specificaties laten duidelijk zien dat het een serieus apparaat is. Met een maximale refresh rate van 180hz en een resolutie van 1440p is dit absoluut een monitor waar de echte gamer blij van word. Kleuren worden erg goed weergegeven mits de monitor in de juiste modus staat. Bouwkwaliteit is erg goed maar ik had ook niet anders verwacht worden met een monitor uit deze prijsklasse.
De ''unboxing experience''
Bij binnenkomst is aan de doos al te op te merken dat we niet te maken hebben met een zakelijke monitor maar met een gaming versie. Op de voorzijde van de doos staat de achterkant van het scherm afgebeeld. Hierop zijn de rode accenten en het gaming logo van LG te zien.
De doos is erg zwaar en stevig volgens de kenmerken op tweakers.net weegt het scherm dan ook maarliefst 6.3 KG inclusief de voet en 4.22 kg zonder de voet.
De doos kan plat worden neergelegd en om deze te openen hoeft alleen de voorzijde geopend te worden, de monitor hoeft dus niet onhandig via de bovenkant uit de doos gehaald te worden. Well done LG!
Bij het openen van de doos vinden we een groot stuk piepschuim wat ervoor gezorgd heeft dat het scherm en de accessoires geen kant op konden tijdens de reis naar het hoge noorden, de monitor is gelukkig heelhuids aangekomen.

Montage en aansluiten
Nu de doos uit het zicht is word het tijd om de 2 kilo wegende voet te bevestigen. Onderop de voet zien we twee met de hand te draaien schroeven omringd door een ijzeren constructie waar we natuurlijk erg blij van worden dit geeft toch een beetje het premium gevoel. Tot nu toe erg onder de indruk, er is geen schroevendraaier nodig en de voet (met gave rode accenten) in elkaar te zetten en dit is dan ook binnen no-time gebeurd.
Nu kan de monitor op de voet worden geklikt, dit gedeelte lijkt minder degelijk te zijn als de onderkant van de voet. Hij zit vast maar helemaal spelingsvrij is het niet. Dit is waarschijnlijk wel te verhelpen maar omdat dit een testexemplaar betreft ga ik hier natuurlijk niet aan beginnen.

Featureset & aansluitingen
De 27Gp850 is een Nano ips (GtG) monitor. Nano ips is LG zijn verbeterde versie van ips. Het scherm heeft een reactietijd van 1 ms wat natuurlijk van groot belang is bij competitieve games.
Op de voorkant van de monitor is een mooie sticker geplakt met de tekst "NVIDIA G-SYNC" op de website van LG vind ik dan ook terug dat deze monitor officieel is gevalideerd door nvidia voor de soepelste game ervaring.
Voor de AMD liefhebbers is ook AMD Freesync aanwezig helaas word dit dan niet voorop het scherm vermeld.
De backlight van de monitor is "flicker free" tenzij de motion blur reduction word ingeschakeld. Motion blur reduction gebruikt backlight strobing om motion blur tegen te gaan.
De monitor heeft alle nodige aansluitmogelijkheden behalve usb-c om eventueel een nieuwe generatie macbook aan te sluiten zonder adapters.
Ik heb het scherm getest met de nieuwe Xbox Series S (momenteel helaas geen gaming pc ter beschikking) Deze word natuurlijk aangesloten via hdmi. De aansluitingen bevinden zich achterop en zijn ook allemaal naar achter gericht dit heeft een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat het gemakkelijk is om iets aan te sluiten, het nadeel is dat het de cable management niet ten goede komt. Achterop zit een haakje om je kabels langs te laten lopen maar door de vrij stugge display en hdmi kabels van tegenwoordig is het lastig om kabels via daar netjes uit het zicht te werken.

Kleurweergave
Het scherm ondersteund 98% van het DCI-P3 kleuren spectrum. Het DCI-P3 kleuren spectrum is 25% breder dan het S-RGB kleuren spectrum waar bij de meeste monitoren naar word gerefereerd. Zowel in-game als in een film is dit merkbaar en ziet alles er net even een stukje realistischer uit.
Bij normaal gebruik voor bijvoorbeeld browsen of werk gerelateerde heb ik de monitor gebruikt in hdr-effect modus dit geeft naar mijn inzien de fijnste kleurweergave voor dit soort taken.
De keuze zal voor iedereen hierin verschillen dat is ook de reden dat ik hier niet dieper op in zal gaan.
Helaas heb ik de kennis en middelen (nog) niet om kleurweergave te tweaken of exact te meten.
Contrast & Helderheid
Ten opzichte van de voorganger van deze monitor de 27GL850 heeft LG de helderheid verhoogd van 350 naar 400 nits. Dit is wat mij betreft meer dan helder genoeg voor de gemiddelde omgeving. Bij een zeer felle lichtbron vanuit een bepaalde hoek bijvoorbeeld direct zonlicht op het matte scherm van de monitor krijgen de kleuren een erg vreemde gloed. Alles blijft gelukkig wel leesbaar.
Een donkere ruimte is de plek waar de monitor zich thuis voelt, hier worden alle kleuren perfect weergegeven.
Het scherm heeft een contrastratio van 1.000:1, ik vind het wit zeer accuraat maar waar ik vooral van onder de indruk ben is de weergave van zwarte kleuren. Voor een ips scherm is dit echt ongekend goed.
Ghosting
De hoeveelheid ghosting hangt compleet af van in welke modus het scherm gebruikt word.
Met FreeSync op extended, response time op Fast en motion blur reduction aan haalde ik het beste resultaat welke je hieronder kan zien.

Bij het wijzigen van bijvoorbeeld de response time naar fastest werd ghosting in mijn geval erger. Dit zal misschien afhankelijk zijn van het apparaat wat het videosignaal aanstuurt. Dit is in mijn geval een te zwakke laptop zonder standalone videokaart. De Xbox geeft niet echt mogelijkheid om dit goed te testen maar op geen enkel van de gespeelde games heb ik echt hinderlijke ghosting ondervonden.
Pixeldefecten
Over pixeldefecten kan ik het kort houden. Op mijn laatste testdag heb ik 1 dode pixel gevonden. Het is zo klein dat het bijna niet te zien is maar hieronder een foto met de macro camera van mijn smartphone.
Bouwkwaliteit & afwerking
Bouwkwaliteit is erg goed te noemen. De monitor is gebouwd met stevige materialen. Geen goedkoop voelend plastic. De monitor staat stevig op de voet ook als deze op zijn hoogst staat. Bij het kantelen van de monitor is er weinig tot geen speling en ook dit voelt stevig en degelijk aan. De aansluitingen achterop zijn van goede kwaliteit en zijn netjes afgewerkt hiermee bedoel ik geen grote ruimtes om de aansluiting heen en de kabels zitten er zonder speling in. Al met al meer dan voldoende voor een monitor uit dit hogere segment.
Vormgeving
Van de voorkant valt het game karakter van deze monitor eigenlijk helemaal niet zo op. Er zijn geen felle kleuren te zien op de monitor zelf, de onderkant van de voet is rood maar dit valt bij het zitten achter een bureau niet erg op.
De achterkant daarentegen heeft het rode UltraGear logo van LG en een hele hoop rode accenten.
De schermranden zijn redleijk smal maar hadden van mij wel iets smaller gemogen.
Over het algemeen dus een monitor met een normale uitstraling aan de voorkant en een enorm schreeuwende gamer achterkant. Persoonlijk vind ik dit een goede verhouding en ik zou het zeker niet erg vinden om deze monitor een plekje in huis te geven.

Minpunten
Afwerking logo
Op de voorkant onder het scherm zit het LG logo. Dit opzich is natuurlijk geen probleem maar helaas zit het logo er scheef op. Dit is zon dingetje waarbij als je het éénmaal hebt gezien je het nooit kan ontzien.
Ook vind ik dit gewoon erg jammer bij een monitor met een redelijk hoge prijs.
Verstelbaarheid omlaag
De monitor kan erg hoog op de standaard voet maar helaas als je hem omlaag wilt zetten gaat hij niet zo laag als je eigenlijk zou willen. De monitor is gelukkig wel vesa compatible dus kan eventueel ook worden opgehangen. Hieronder de afmetingen:
614.2 x 575.9 x 291.2 mm (UP)
614.2 x 465.9 x 291.2 mm (Down)
Hieronder een afbeelding met de monitor op zijn hoogste stand en mijn Sonos Move ter vergelijking ervoor.
Prijs
Met een laagste prijs van 480 euro op het moment van schrijven vind ik dit een monitor met een goede prijs/kwaliteit/features verhouding mits je de juiste hardware en doeleinden hebt om ook daadwerkelijk gebruik te maken van alle mogelijkheden die dit geweldige scherm bied.
Ben jij een gamer die opzoek is naar een monitor om het allerbeste uit jou setup te halen dan ben je bij deze LG UltraGear 27GP850 zeker op het juiste adres. Je krijgt een monitor met uitstekende prestaties, een goede bouwkwaliteit en een echte Gamer look.

Heb jij ook een LG UltraGear 27GP850-B Zwart?

Vraag & Aanbod

Mocht je eventuele tips/tricks of aanvullingen hebben voor mijn review, geef deze dan aan mij door. Dit was mijn eerste review dus ik leer nog graag nieuwe dingen. :)
Een prima review. Een +2 van mij.
Je zou evt nog de IO wat groter op de foto kunnen zetten (Close Up). Bijvoorbeeld zo:

[Reactie gewijzigd door Remag22 op 9 juni 2021 06:04]

Bedankt voor de tip! Ga ik zeker toevoegen als ik thuis ben :)
Zeer nette en strakke review! +3 van mij, ga zo door!
Monitor is nu nieuw 350,- met korting …is dat het waard voor vervanging Asus PG279Q

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren