Secretlab Omega 2020 Series SoftWeave Fabric Charcoal Blue Review

Thadir Testpanel
25 mei 2021, laatste update op 27 mei 2021, 2.727 views Testpanel

Secretlab Omega 2020 Series SoftWeave Fabric Charcoal Blue

Voor het mee doen aan het Testpannel heb ik recentelijk een DXRacer FORMULA Gaming Chair aangeschaft tijdens Covid tijd om gewoon thuis beter te kunnen werken. Ik mag zeggen dat ik vrij blij ben met de Secret labs en nu mijn standaard stoel is.

Pluspunten

• assemblage
  • fabric
  • comfertable
  • Armleuningen hoge instelbaarheid

Minpunten

• lambarsupport
  • garantie verlening methodiek

Ik heb het geluk mogen hebben dat ik de Secrets Lab Omega via de Tweakers test panel heb mogen testen en gebruiken. Hiervoor had ik al een DXRacer FORMULA Gaming Chair. Ik was er tevreden over totdat ik deze kans heb gekregen.

De stoel

Ik moet toegeven mijn ervaring in gaming stoelen is tot nu toe de DXRacer brand en wat ik krijg met de Secret Lab Omega 2020 is definitief een totaal andere ervaring. Waar de afwerking is net anders en in mijn gevoel een stuk beter is. De Eerste groote aangename verbetering in vergelijking met mijn vorige stoel is dat de er net op een andere manier dingen ingesteld kan worden. Waar er meer rekening gehouden wordt met postuur en omvang van de persoon.
Instelbaarheid en comfort
Tussen het uitnodigende SoftWeave Fabric en de meegeleverde Rug en hoofdkussen is Omega 2020 een duidelijke in een andere klasse den mijn huidige gaming stoel.

Het begint al met een goede basis in die je vrij goed in hoogte verstelbaar is, samen met een goed kantel systeem. Is dit de basis waar we onze stoel zetten. De wieltjes zijn wel van plastic en zullen duidelijk spoorvorming gebruiken als je daar niet rekening mee houdt. Maar gezien ik al een stoelen vloermat heb zie ik er voor me zelf geen problemen in.

De Zetel zelf is gemaakt van een goede vulling met een aangename stof om op te zitten. De zitting ondersteun toch mijn postuur goed en heb niet het gevoel dat ik door zak naar de skelet van de stoel. Verder is de stoel breed genoeg dat je ook niet altijd geforceerd recht moet zitten maar een halve kleermaker zit lukt goed en heb je ook niet het gevoel dat je de stoel aan het slopen bent.

De stoel is erg goed instelbaar men kan de hoogte van +-46 centimeter tot 55 centimeter in de hoogte verzetten.

Verder de eerste feature waar het duidelijk verschil met mijn DXRacer is dat er een hendel aan de linkerkant van de stoel schakelt de kantelvergrendeling aan/ uit kan doen. Waardoor de stoel achterover kan kantelen als je achteroverleunt. Ik betrapte me soms als ik een in een rust momentje toch goed na achter en bijna soort van dutje/power nap neigingen had. Dus een aangename toevoeging.

Verder is de manier waar om de arm steun instelbaar is, toch net iets meer overgedacht in dan bij de DXRacer, hier moet is namelijk een gewoon klik systeem en kan je alleen hoogte en hoek instellen. Bij De Omega 2020 heb je 3 knoppen tot je beschikbaar een zonder die knoppen kan je niet zomaar de instellingen veranderen zonder het bewust te doen. Waar bij je nog een as erbij krijgt. Je kan dus de hoogte van de arm steun instellen en de hoek hoe hij zit kan je hem ook deels instellen door iets meer naar voren en naar achter in stte stellen.

Assemblage

Zodra je de doos opent wordt het vrij duidelijk dat je stap voor stap deze puzzel mag gaan leggen en hoe je het moet doen. In de doos zit alles wat je nodig hebt (zelfs een schroevendraaier om de transport lock weg te halen op de kantel systeem). Door de duidelijke instructies kan je vrij snel de stoel in elkaar zetten (in mijn geval alleen 1.5 uur). Verder kan je wel stukje op een dwaal spoor gebarcht worden door middel van dat men hier gebruik maakt van een generieke handleiding waardook ik een paar seconden kwijt was naar de rucht instelling knop (die er dus niet op zat, omdat niet deel is van dit product).

De stoel is duidelijk een hogere segment gaming stoel waar je een investering wilt doen voor meer dan 5 jaar hier spelen ze ook in met we leveren 3 jaar garantie (5 als je registreert). Als ik kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding dat deze stoel zeker meer mag kosten dan wat mijn DXRacer Formula Gaming chair (wat ook is op het moment van schrijven staat er nog niks op price watch, maar op de website staat hij voor een MSRP van 470). Waar bij ik wel het gevoel heb dat je een goede investering doet voor de toekomst.

Waar bij ik me wel irriteer aan het feit dat je iets moet doen om net wat langer garantie te hebben moet doen.

Heb jij ook een Secretlab Omega 2020 Series SoftWeave Fabric Charcoal Blue?