Heldere uitleg - keuze aankoop.
Was zelf ook op zoek naar een vervanging van mijn ruim 30 jaar oude AEG 500w boormachine met Tandkrans-boorkop (met sleutel).
Zoek nu naar een een krachtiger boormachine met Snelspan-boorkop (met één hand de boorkop ‘open’ en ‘dicht’ draaien).
Elk merk heeft zijn eigen product type benamingen - als je hier voor het eerst induikt .... duurt het wel even om hier grip op te krijgen. De prijzen lopen ook behoorlijk uiteen.
Merk Bosch met 'de blauwe lijn' had mijn voorkeur. Er zijn 2 type aanduidingen GBH (Boorhamer) en GSB (Klop- Slagboormachine)
Vond een informatief artikel van Toolnation waarin deze 2 verschillen goed werden geduid mijn keuze kwam hiermee op de Bosch GBH 2-21 Professional Boorhamer. En met het zoekwoord [review] kwam ik op jouw review terecht.
Top - dank voor de goede tip "EXPERT SDS PLUS-7X HAMERBOORSETS" specifiek te kopen.
Nog even doorgezocht - daar ik voor het 'precies kunnen' boren in hout en metaal - een wisselbare kop / Snelspan-boorkop met SDS plus-adapter - wel heel fijn kan zijn. Je kunt dan ook
niet-sds boortjes gebruiken!. Blijkt dat deze Bosch GBH 2-21 SDS-Plus boorhamer ook als set bestaat waarbij een extra wisselbare Snelspan-boorkop bij wordt meegeleverd

Deze set draagt de benaming:
Bosch GBH 2-21 Professional Boorhamer 2J 720w in koffer + snelspanboorhouder met SDS plus-adapter 06112A6001
[Reactie gewijzigd door g_v_rijn op 11 juli 2021 14:41]