[updates] toegevoegd 9-6-21
[updates] toegevoegd 21-5-21
[updates] toegevoegd 25-6-21
[updates] toegevoegd 6-7-21
[update 6-7-21]
Mijn laatste update over dit product. Ik heb hem teruggestuurd omdat voor mij dit product niet voldoet aan de snelheid die je gewoon verwacht bij een deurbel. Ik vermoed dat het signaal tussen deurbel en homebase niet stabiel is, zelfs op een afstand van 2 meter uit elkaar met de voordeur open (die zou het wifi signaal kunnen tegenhouden), is de boel traag. Na vele email wisselingen met support werd aangeraden de deurbel te resetten, opnieuw te koppelen maar dat lukte niet meer, de deurbel werd niet meer herkend. Dat was de druppel. Ik heb alles ingepakt en teruggestuurd. Eufy gaat uit van defecte hardware. Ik heb mijn beoordeling hier aangepast naar ''slecht'', dat is uiteraard gebaseerd op mijn situatie.
Ik ga kijken naar doorsafe, dat schijnt wat professioneler spul te zijn.
[update 25-6-21]
Nog steeds aan het mailen met eufy support. Ze blijven netjes antwoorden maar het Engels is gebrekkig en in bijna elke mail sluiten ze af met 'hope you understanding' en ligt het uiteindelijk aan mijn netwerk dat volgens hun 'unstable' is. Volgens onderzoek van de log door de Technician is de vertraging 2 seconden, ik meet 5 of meer. Ook bieden ze me nu een discount van 5% aan voor een volgende aankoop op een eufy product, dat ik A. niet van plan ben en B. de vertraging die ik ervaar niet oplost natuurlijk.
Ik blijf aandringen dat er geen vertraging in mijn netwerk zit en wacht weer op de volgende reactie.
[update 9-6-21]
Ik ben al een aantal weken aan het mailen met Eufy support. Ze reageren meestal binnen een paar dagen.
De verbinding is bij mij niet erg snel. Dus als er iemand voor de deur staat komt de melding pas 5-7 seconden later op mijn mobiel. Ook bij mijn vrouw, allebei Android. De app geeft op live beeld de snelheid weer, dat is gemiddeld 350KB/s (via wifi

). Eufy support reageert netjes maar blijft het gooien op mijn lokale netwerk dat traag zou zijn. Ik heb geen last van traagheid op mijn netwerk.
Dit soort antwoorden worden gegeven door Eufy support:
"
The speed shows the download speed from the sever. The speed of it is related to your net work. I hope you can understanding."
Uitgebreide functies
Ik heb sinds kort de Eufy Battery doorbell en wil graag mijn ervaringen delen hier. Qua functionaliteit ben ik zeer tevreden met alle zeer uitgebreide features (o.a. lokale opslag (ja irritant je kunt niet rechtstreeks in de homebase), aansluiten op de bestaande bedrading, geen abonnement.
Installatie
Fysieke installatie en configuratie via de app is allemaal prima te doen. Er zitten verlengdraadjes bij voor de bestaande deurbel bedrading, een 15 graden wig en montageplaatje, schroeven pluggen, utp kabel etc. Ik heb een beltrafo zoals
deze van 8V en 1A en ik heb de deurbel op de bestaande draden aangesloten met de verlengdraadjes. Het werkte meteen (eerst de beltrafo uitschakelen voordat je de draden gaat aansluiten).
Enig nadeel van de montage is de plastic montageplaatje, dat door het vastschroeven krom kan trekken en daardoor klikt de deurbel er niet lekker in; dit hadden ze beter van aluminium of ander vast materiaal kunnen maken.
[update] De bijgeleverde schroeven kon ik in mijn situatie niet gebruiken dus heb ik andere gebruikt. Ik kwam er later achter dat normale schroeven eigenlijk een te grote kop hebben voor in de bracket. Daardoor heb ik problemen gehad met het inklikken van de deurbel in de bracket, de schroef stak te ver uit, en hield de sync knop ingedrukt waardoor de boel gereset werd, dit heeft me een hoop tijd gekost. Verderop meer over deze onaangename reset.
In de Eufy app, zie ik in het hoofdscherm, onder de naam van de deurbel, een groen batterij- of stekkersymbool. Meestal de stekker (stroom van de beltrafo), maar als de bel wat meer heeft moeten verwerken zie ik ook wel eens batterijsymbool staan. Ik las ergens dat hij de batterij druppelsgewijs bijlaadt oid.
Ik heb hem net een week dus ik kan niets zeggen over hoe de batterij er over een tijdje bijhangt...
Privacy
Ook al lees je je helemaal suf en bekijk je vele reviews, na aankoop kom je dan toch nog zaken tegen die je niet eerder hebt gelezen. De Homebase2 is bijvoorbeeld nog wel een zorg dat die in het Lan hangt en alle connectie naar buiten nodig heeft en je verder geen controle over dat ding hebt.
Zover ik weet zijn de camerabeelden niet op de servers opgeslagen, je kunt wel inloggen op
https://mysecurity.eufylife.com om je live beeld te bekijken, maar niet de opgeslagen beelden. En ja misschien kopiëren ze de video's toch naar hun servers, misschien ook als cache voor het opvragen via 4G, zie verderop.
Werking
Wat ik na veel onderzoek en o.b.v. mijn eigen ervaring heb kunnen vinden over de werking is dit:
1. Deurbel krijgt voeding van accu. Als hij is bedraad, dan wordt accu bijgeladen (geen omkijken naar opladen)
(er is ook een bedrade deurbel, die werkt zonder homebase maar met een SD-kaartje in de deurbel.
[update] Als de bel gestolen wordt, dan zijn je beelden ook weg.
2. Homebase heeft connectie via LAN (ik heb hem via UTP aangesloten) met Internet.
3. Homebase zet zelf een verborgen wifi netwerk op, de deurbel maakt connectie met die wifi. Dit gaat met wat drukken op syncknop allemaal automatisch, dat bedoel ik niet als een voordeel, maar eerder als nadeel want je kunt er niet bij (je kunt niet op de homebase inloggen, behalve via de app, daar kun je de gebruikersinstellingen aanpassen maar geen admin/netwerk settings).
4. via de mobiele app (verbonden met wifi LAN of 4G en dus connectie met servers Eufy, stel je alles in en kun je live meekijken en opgeslagen videobeelden bekijken.
5. de app heeft altijd connectie met eufy servers, en de homebase altijd connectie met internet, dus kun je dus altijd via je app het ding bedienen en bekijken.
6. de servers authenticeren je account in de app, en als je mobiel connectie met je LAN heeft, krijg je de beelden van homebase direct. Als je op 4G zit, sturen de servers de beelden door vanaf homebase OF vanaf de servers (cache)? Hier wordt het onduidelijk wat er tussen app/homebase/eufy-servers gebeurt.
Er is beweging of iemand belt aan
> bedrade deurbel gaat, gong homebase gaat, melding op mobiel (kan naar wens aan/uitgezet alllemaal)
> video en audio wordt opgenomen door deurbel en verstuurd naar homebase via homebase wifi
> via de app allemaal te zien/volgen
> homebase heeft connectie met internet / eufy servers, die synchroniseerd in ieder geval alles wat in de app staat ingesteld (mijn vrouw heeft ook de app op haar mobiel, settings wijzigen bij haar = setting is meteen ook gewijzigd bij mij en vice versa; ieder een eigen eufy inlogaccount).
Detectie
Het afstellen van de bewegingsdetectie vraagt om wat trial en error, maar ik heb hem nu zo afgesteld dat hij alleen reageert op het deel dat ik heb ingekaderd (zeshoek die je kunt slepen). Samen met detectietype "alleen mensen" en de gevoeiligheid op schaal van 1 tot 5, neemt hij nu perfect op als de pakketbezorger of wie dan ook voor de deur staat, aanbelt of langsloopt (hij maakt gebruik van gezichtsherkenning, er verschijnt meteen een thumbnail bij de opgenomen video van het gezicht.
Kwaliteit
Video kwaliteit, audio, meldingen, nachtzicht, besparingsmodus voor de batterij als je die gebruikt, aan alles is gedacht en het werkt ook zoals je verwacht.
Er is wel vertraging in de audio als je de intercom functie gebruikt, soms meerdere seconden, dus een normaal gesprek voeren vraagt geduld aan beide kanten dat mogen ze snel verbeteren.
Snelheid
Het opstarten van de app duurt een paar seconden, dus als er iemand aanbelt en je krijgt een melding (die vrij snel binnenkomt nadat er is aangebeld), dan moet je je mobiel pakken, ontgrendelen, melding aantikken, app wordt geopend en video wordt geladen (de manier waarop dit werkt is top, maar openen van de app en laden van de video mag sneller), maar dan ben je dus zeg maar 5 tot 10 seconden verder en kun je spreken met diegene aan de deur, of gewoon meteen naar de deur lopen als je thuis bent.
Handig zijn de 'snelle antwoorden', je kunt zelf korte berichten opnemen en opslaan, die je met een druk op de knop in de app kunt afspelen als iemand aan de deur staat. Dus ongeduldige pakketbezorgers die na aanbellen na 10 seconden naar de buren lopen, zet ik even in de wacht door een "snel antwoord" te sturen naar de bel, zoiets als "momentje ik kom eraan" als ik op zolder ben bijvoorbeeld.
Vertraging
In de live video zie je ook vertraging, maar ik heb daar nog te weinig mee gedaan in korte tijd dat ik hem in gebruik heb. Ook al staat de homebase bekabeld aan de router en 2 meter van de deurbel, de vertraging blijft. En dan kijk ik live op de app op mijn mobiel of die van mijn vrouw, verbonden met eigen wifi, welke gewoon snel is. De vertraging zit dan of in de wifi van de homebase naar deurbel en/of data dat via het internet gaat (Eufy servers)?
[update]
Deurbel uit app = video's weg
Wanneer de deurbel uit de app verwijderd wordt, in mijn geval per ongeluk door de sync knop, dan zijn alle opgenomen video's weg in de app

Homebase is nog wel aanwezig, maar vreemd genoeg kun je dus niet meer de video's op de homebase bekijken in de app! Heel raar en heel onhandig ook, immers als iemand de deurbel meeneemt of kapotmaakt, dan zie je dus niet wie het gedaan heeft want de videobeelden zijn niet te benaderen!! Eufy, ga dit eens snel fixen!
Vervelend is dan dat je de qr-code achterop de bel weer moet scannen, syncen, en wachten totdat hij in de app komt. Dan kun je alles weer opnieuw instellen in de deurbel (zones, snelle antwoorden etc.). Nog vervelender is dat je de apparaten ook weer opnieuw kan gaan delen, in mijn geval moest ik mijn vrouw weer toevoegen, zij een mail aanklikken etc.
Dit mogen ze wel anders inrichten vind ik. En een backup van de settings (naar homebase bijvoorbeeld) zou ook wel handig zijn voor als de deurbel uit de app weg is.